«Ben Rabbim'e Gidiyorum O Bana Doğru Yolu Gösterecektir

işte hemfikir olunabilecek bazı noktalardan bir kaçı ...selam ve dua

Ne yazikki her zaman yargisiz infaz yapilinca size yazdigim ayetleri sadece kendimi temize havale ediyorum anlaminda ele aliniyor olmasi o ayetlerin aslinda sizin sorulariniz cevap veriyor olmasini örtmüyor yani her ayet istediginiz sorularin cevabidir ama görmek cok önemli..

hamd olsun bizim yazdıklarımızı çoğu kimse kendimizi temize çıkarmak olarak yorumlamıyor böyle bir derdimiz yok...her şeyi ALLAH(CC) biliyor...yanlızca fikirlerine kanıt olarak getirilmiş ve de diğer ayetleri o konudan muhaf tutmaya kalkışanlara hatırlatmaya çalışıyoruz...selametle

hamd olsun bizim yazdıklarımızı çoğu kimse kendimizi temize çıkarmak olarak yorumlamıyor böyle bir derdimiz yok...her şeyi ALLAH(CC) biliyor...yanlızca fikirlerine kanıt olarak getirilmiş ve de diğer ayetleri o konudan muhaf tutmaya kalkışanlara hatırlatmaya çalışıyoruz...selametle

Söylediklerimize kanit veriyoruz eger diger ayetler lazim olsa onlarida yazmaktan asla cekinmeyiz.Cünki bizim iman ettigimiz Kitabta asla su ayet bu ayet diye sorunumuz yok hepsini kabul ettik kendimize siar edindik.Asla filanca ayet nesh edildi diyede hic düsünmüyoruz yani hepsinin hükmü ilelebet vardir diyoruz iman ediyoruz,Elhamdülillah..

ayetleri kabul ediyorsunuz siz böyle söyledikten sonra biz hayır reddediyorsunuz da diyemeyiz...ama asıl problem ayetlede geçen kelimelere kendi düşünce yapınız ve algılama kabiliyetinize göre yorum getirmeniz mutlak anlam değildir...

31:12 - Andolsun ki biz, Lokman'a "Allah'a şükret!" diye hikmet verdik. Kim şükrederse kendi iyiliğine eder. Kim de nankörlük ederse, şüphesiz ki Allah, hiçbir şeye muhtaç değildir, daima övülmeye layıktır.

bizim anlattığımız kitabın eksikliği değildir haşa siz nasıl olduda bir çırpıda hikmetten kastın yanlızca kur'an olduğunu çıkardınız...

ayetleri kabul ediyorsunuz siz böyle söyledikten sonra biz hayır reddediyorsunuz da diyemeyiz...ama asıl problem ayetlede geçen kelimelere kendi düşünce yapınız ve algılama kabiliyetinize göre yorum getirmeniz mutlak anlam değildir...

31:12 - Andolsun ki biz, Lokman'a "Allah'a şükret!" diye hikmet verdik. Kim şükrederse kendi iyiliğine eder. Kim de nankörlük ederse, şüphesiz ki Allah, hiçbir şeye muhtaç değildir, daima övülmeye layıktır.

bizim anlattığımız kitabın eksikliği değildir haşa siz nasıl olduda bir çırpıda hikmetten kastın yanlızca kur'an olduğunu çıkardınız...

Hasa biz Allahin Kitabina yorum getirecek biri degiliz;Zaten Alemlerin Rabbi kendisi bizzat yapmistir yorumu.Büyük bir ihtimal siz bizi baskasi ile karistiriyor olmalisiniz..

Onlara bir ayet getirmediğin zaman “Şuradan buradan derleseydin ya” derler. De ki “Ben sadece Rabbimden bana vahiy edilene uyuyorum. Bu Rabbinizden olan kavrama yeteneğidir, iman edecek bir toplum için doğruya iletilme ve rahmettir.”

Araf Suresi 203

Elif, Lam, Ra; Bunlar hikmetli kitabın ayetleridir.

Yunus Suresi 1

And olsun hikmetli Kuran’a

Yasin Suresi 2

Şüphesiz o (Kuran ) bizim katımızda olan ana kitapta mevcuttur. Yüce ve hikmet doludur.

Zuhruf Suresi 4

Bunlar sana Rabbinin hikmet olarak vahyettikleridir.

İsra Suresi 39

Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda bizimle karşılaşmayı ummayanlar derler k: “Bundan başka Kuran getir veya bunu değiştir.” De ki: ‘Benim onu kendiliğimden değiştirmem asla mümkün değildir. Ben yalnızca bana vahyedilene uyarım. Eğer Rabbime isyan edersem büyük günün azabından korkarım.”

Yunus Suresi 15

De ki “Size Allah’ın hazineleri yanımdadır demiyorum, gaybı da bilmiyorum ve ben size bir meleğim de demiyorum. Ben bana vahyedilenden başkasına uymam.”

Enam suresi 50

Ey elçi. Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer yapmayacak olursan elçiliğini tebliğ etmemiş olursun.

Maide Suresi 67

Kuran’ı okuyup düşünmüyorlar mı?

Nisa Suresi 82

Ayetlerini iyiden iyiye düşünsünler ve temiz akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır.

Sad Suresi 29

Size ayetlerimizi açıkladık, belki akıl erdirirsiniz

Ali İmran Suresi 118

Rabbinizden size indirilene uyun. O’ndan başka evliyaların ardına düşmeyin. Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz.

Araf Suresi 3 .

Haberin olsun, halis din yalnızca Allah’ ındır. O’ndan başkalarını evliyalar edinerek “Biz bunlara yalnız bizi daha fazla Allah’a yaklaştırmaları için kulluk ediyoruz.” diyenlere gelince, Allah tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmünü verecektir. Şu bir gerçek ki Allah yalancı, inkarcı kişiyi doğru yola iletmez.

Zümer Suresi 3

Kendilerine okunmakta olan kitabı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?

Ankebut Suresi 51

Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran' ı devre dışı tuttular.

Furkan Suresi 30

Sorularina yanit niteligindeki Tefsiri ahsendir bunlar..Yani biz senin sandigin kisilerden inanki cok uzagiz..Elhamdülillah..

bizim bir şey sandığımız yok kimseyi...kişi n söylüyorsa onu ona yansıtııyoruz...bakın getirmiş olduğunuz o yüce kitabın ayetleri bile size ne anlatıyor...

andolsun hikmetli kur'an a

elif,lam,ra.bunlar hikmetli kitabın ayetleridir...

şimdi şu iki ayettede dikkat ederseniz hikmetli kitap denmektedir...yani kitap ta da hikmetin olduğunu bildirir...yani kitap hikmettir demez...ama siz bunu bile bir çok ayet yazarak gözden kaçırıyorsunuz...biraz dikkat edlim lütfen hani direk olarak söylemek istemiyorum kırılmayın diye, zorluyorsunuz...sizinle ayet yarıştırmıyoruz sizin getirdiğiniz ayetleri de reddetmiş de değiliz...iman mes elesidir...sanki biz ayetleri reddetmişiz gibi sürekli aynı ayetleri getiriyorsunuz...kesinlikle getirin hergün aynı konuya aynı ayetleri açın biz okumaktan yorulmayız inşallah

bizim bir şey sandığımız yok kimseyi...kişi n söylüyorsa onu ona yansıtııyoruz...bakın getirmiş olduğunuz o yüce kitabın ayetleri bile size ne anlatıyor...

andolsun hikmetli kur'an a

elif,lam,ra.bunlar hikmetli kitabın ayetleridir...

şimdi şu iki ayettede dikkat ederseniz hikmetli kitap denmektedir...yani kitap ta da hikmetin olduğunu bildirir...yani kitap hikmettir demez...ama siz bunu bile bir çok ayet yazarak gözden kaçırıyorsunuz...biraz dikkat edlim lütfen hani direk olarak söylemek istemiyorum kırılmayın diye, zorluyorsunuz...sizinle ayet yarıştırmıyoruz sizin getirdiğiniz ayetleri de reddetmiş de değiliz...iman mes elesidir...sanki biz ayetleri reddetmişiz gibi sürekli aynı ayetleri getiriyorsunuz...kesinlikle getirin hergün aynı konuya aynı ayetleri açın biz okumaktan yorulmayız inşallah

Bu cevap size son cevabimdir,

Seni sapmış bulup doğru yola iletmedi mi?

Duha suresi 7

İşte böylece sana da emrimizden bir ruh vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin.

Şura suresi 52

Kendilerine okunmakta olan Kitap'ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?

Ankebut Suresi 51

De ki " Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.”

Enbiya Suresi 45

Bu Kuran, bana, sizi ve ulaştığı kimseleri uyarmam için vahyolundu.

Enam Suresi 19

Sen de aralarında, Allah' ın indirdiğiyle hükmet.

Maide Suresi 49

Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz.

Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. O’nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur.

Kehf Suresi 26,27

Onlara ayetlerimiz açık açık okununca, bizimle karşılaşmayı ummayanlar "Bize bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir.” dediler. De ki "Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece vahyolunana uyuyorum.”

Yunus Suresi 15

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..

Nahl Suresi 89

Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran' ı devre dışı tuttular.

Furkan Suresi 30

Renklendirmedim,Büyük bir ihtimal anlamanizi beklemeyerek yazdigim icindir..

.biraz dikkat edlim lütfen hani direk olarak söylemek istemiyorum kırılmayın diye, zorluyorsunuz.

Neyi zorladigimida yazsa idiniz sevinecektim...

43/Zuhruf/40 Sen şimdi sağırlara söz mü duyuracaksın; yoksa körlere, apaçık sapıklığa dalmışlara kılavuzluk mu edeceksin?!

30/Rum/52 Artık sen, ölülere işittiremezsin. Dönüp gittikleri takdirde sağırlara da çağrıyı duyuramazsın.

10/Yunus/42 İçlerinde sana kulak verenler de vardır. Peki, sağırlara sen mi işittireceksin? Hele bir de akıllarını kullanmıyorlarsa!

2/Bakara/2 İşte sana o Kitap! Kuşku,çelişme,tutarsızlık yok onda.Bir kılavuzdur o,korunup sakınanlar için.

2/Bakara/3 Ki onlar,gayba inananlar,namazı kılanlardır.Ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden başkalarına pay çıkaranlardır.

madem algı sorunum olduğunu düşünüyorsun seni böyle bir sorunum olmadığı konusunda ikna etmeye çalışmayacak biri olduğumuzu da anlamışsındır...
1.sana namazı nasıl kıldığını sorduk
cevap ;yok
2.hikmeti sorduk
cevap kısmen verilmiş gördük...

oysa sizinki sadece kuru bir inattan ibaret ALLAH(CC) ın ayeterini tartışmam ama çıkardığınız anlamlar sizin idrak kabiliyetinizle alakalı olduğu için söylenecek tek söz var ALLAH(CC) müslümanım diyen her insanı kitap ve hikmete yöneltsin...selam ve dua

madem algı sorunum olduğunu düşünüyorsun seni böyle bir sorunum olmadığı konusunda ikna etmeye çalışmayacak biri olduğumuzu da anlamışsındır...
1.sana namazı nasıl kıldığını sorduk
cevap ;yok
2.hikmeti sorduk
cevap kısmen verilmiş gördük...

oysa sizinki sadece kuru bir inattan ibaret ALLAH(CC) ın ayeterini tartışmam ama çıkardığınız anlamlar sizin idrak kabiliyetinizle alakalı olduğu için söylenecek tek söz var ALLAH(CC) müslümanım diyen her insanı kitap ve hikmete yöneltsin...selam ve dua

Sana son cevabimi vermistim anlamayana veya ayetle söyle diyeyim,kör olana ben nasil göstereyimki...

evet genel kabulde bütün ayetleri getiripte ondan bir şey anlamadan sadece baştan aşağı ayet vermeyi cevap sanıyorsan böyle devam et ...sen cevap verdim sanırken bari biraz daha ayetleri okumuş oluruz...iyi paylaşım mantığı tam sitenin amacına uygun ...

doğrudur ayet kitap hikmettir diyor...biz kitapta da hikmet olduğunu anlıyoruz çünkü başka bir ayettede kitabı ve hikmeti ayrı ayrı ele alıyor...bizde kitapta da hikmet olduğunu anlıyoruz...sen ne diyorsun'' andolsun hikmetli kur'an a ayetini anlamak ve anlatmak yerine sadece bize ayetleri kabul etmeyenlere hitaben inmiş ayetleri getiriyorsun ,onu eksik kabul edenlere hitap eden ayetleri getiriyorsun. bu mu cevap yazma mantığı ...hayır kendi düşüncelerinizi anlatmaktan aciz olduğunuzu sanmıyorum(bazı farklı konularda yaptıklarınız ortada)...aslında bu hareketle kitabı hafife almaya meylediyorsun...kitap basittir diyorsun...sonra onu sadece kendisine açılmışlar anlar diyorsun(bu ikincisine bende katılıyorum ) garip bir çıkmaza sokuyorsun eğer gereken açıklamayı yapamayacaksanız konulara müdahil olmayın ...ayetler açık ama anlamak göreceli değil...selametle

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks