Barnabas İncili Nedir?

Ben halen anlamış değilim.

Müslümanın biri,
Müslümanların bulundugu bir forumda,
Müslümanlıktan bahsedilirken,
Barnabastan bahsedilmediği halde,
Durup dururken,
Hristiyanların reddiyesini sunmayı kendine vacib biliyor.

Herhalde açacak konu kalmadı. İslamiyet bitti, Hristiyanlığa başlayalım dendi.

Dinimizi çok iyi öğrendik müctehid olduk ya sıra geldi diğer dinlere.

Bir alemsin Caferi;Yani hic bir sebeb bulamadinda olayi bu kadar basite indirgedin.Iste bu nedenle diyorumki önce bekleyeceksin olaylari takip edeceksin sonra soracaksin.Sen bastan beri kafana taktin yazilanlari okumadan hala anlamadim gibi bir sebeble sulandirmaya calisiyorsun.Bir konu acacaksam bunun aktuel olup olmamasi beni asla ilgilendirmez?Eger bir yaziyi hazirladiysam bu Hiristiyan veya Musevilerin savundugu olsa dahi dogrulara asla göz yummam?Barnabas incili icinde durum budur yani ondan bahsedilip edilmemesi beni hic ilgilendirmiyor?Sen oldugun yerde dura bilirsin yani illaki yazalim SÜNNILIK SIAlik veya CAFERILIK olsun diye ugrasabilirsin ama biz her konuda konu acar ve isteyenin bilgisine sunariz cünki burasi PAYLASIM forumu.....Senin müctehit olup olmaman beni hic ilgilendirmiyor,Insanlar bir tek isime muhalefet etmek icin burda degil devamli yeni seyler görmek istiyor ve bizimde görevimiz yeni seyleri buraya aktarmak...Rabbe emanet olasin...

alp kardeşim, açacak o kadar çok konum var ki islam tarihi ile ilgili. Hiç birini açmıyor isem, burada bulunan kişilerin inançlarına ve değerlerine saygımdandır. Ancak ve ancak bir konu açılır da onu görür cevap hakkım doğar ise o zaman yazarım bir şeyler.

Bu konuya gelince de ben forumu ana sayfadan takip ediyorum. Son yazılan konuları okurum genelde :) Gördüm ve yazdım olay budur. Anlayamama sebebimide belirttim. Eleştirimin de son derece yapıcı ve üretici bir eleştiri oldugunu düşünüyorum. Zira söylemek istediğimi anlasaydınız, Kendi meselelerimizi bitir dik te Hristiyanlara mı başladık diyorum.

Kör, Sağır, Dilsizi oynamam sizi daha memnun eder sanırım. Ama pek memnun olmayacaksınız :)

Ben halen anlamış değilim.

Müslümanın biri,
Müslümanların bulundugu bir forumda,
Müslümanlıktan bahsedilirken,
Barnabastan bahsedilmediği halde,
Durup dururken,
Hristiyanların reddiyesini sunmayı kendine vacib biliyor.

Herhalde açacak konu kalmadı. İslamiyet bitti, Hristiyanlığa başlayalım dendi.

Dinimizi çok iyi öğrendik müctehid olduk ya sıra geldi diğer dinlere.

Kardes bildigin gibi DAVA yapmak bizler icin Allah'in sart kostugu bir konudur! Barnabas incilinin gecerliliginin olup olmamasini arastirmak dava yapmak icin cok onemli olabilir! Cunku sonucta bunu bir teknik olarak kullanabiliriz..... (gerci su anki Incilden yola cikiptada zaten tum carpikliklari gosterebiliriz ama Branabas ta belki kullanilabilir)
Bu yuzden obur konular bittide bunami kaldik demen bence yanlis olur! Bu deyim aynen sunun gibidir: Once hele Muslumanlara dinimizi ogretelim, daha sonra gayri Muslim ile dava yapariz!!! Buda yanlistir, cunku peygamberimiz sav tum Muslumanlar Islami tam ogrenmeden yabanci diyarlara Islam a davet mektuplari gonderirdi!

Dava yapmak, yani mesaji yaymak bize Alimran 110, Al Asr 1-3, Fussilat 33 ve Nahl 135 te acikca soylenmistir!!!!

ne fark eder ki Kuran geldikten sonra hepsi batıl.
müslümanlardan başka hepsi kafir. başka türlü düşünen de zaten müslüman değildir.
''Allah katında tek din İslamdır''

“Ehli Kitaba din konusunda hiçbir şey sormayınız. Çünkü kendileri sapıklığa düşmüş haldeyken elbette size doğru yolu göstermezler. Şüphe yok ki bu durumda siz (onlara bir şey sorduğunuz) taktirde ya batıl bir şeyi tasdik eder, ya da doğru olan bir şeyi yalanlarsınız. Allah’a yemin ederim ki! Musa hayatta olup aranızda bulunsaydı, bana tâbi olmak (uymak) tan başka bir yol asla helal olmazdı.” (Kenzul Ummal, 152; Tefsiru’l Kuran’il Azim 1378; Ruhul Meani 1244 ve 111210)

“Benim peygamber olduğumu duymadığı halde İsa’ya inanan, onun dini üzere yaşayıp ölen hayır üzere ölmüştür. Ancak benim peygamber olduğumu duyduğu halde bana inanmadan ölen kişi helak olmuştur.” (Ruhu’l Meani, 1279)

“Allah Yahudi ve Hıristiyanlara lanet etsin! Onlar peygamberlerinin kabirlerini mescit edindiler. Arap topraklarında iki din birlikte yaşayamayacaktır.” (Sahihi Buhari, Kitabu’l Cenaiz 62; Sahihi Müslim, Kitabu’l Mesacid, 3; İmamı Malik Muvatta, Kitabu’l Cami, 5)
(Ey Muhammed) seninle tartışmaya girişirlerse de ki: Ben “Bana uyanlarla birlikte kendimi Allah’a teslim ettim. Kendilerine kitap verilenlere ve verilmeyenlere ‘Siz de İslam oldunuz mu?’” de. Şayet İslam olurlarsa doğru yola girmişlerdir. Yüz çevirirlerse sana yalnız tebliğ etmek düşer. Allah kullarını görür.” (Ali imran: 20)

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks