Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ateistlere Soru !

Kur'an Ehli

New member
Katılım
26 Ara 2005
Mesajlar
99
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Varsayalım ki, ölümden sonra hayat yok. Bu durumda bir yaratıcı olduğunu kabul etmeyen ve ölümden sonraki hayata inanmayan insan da, bir yaratıcı olduğuna ve ölümden sonraki yaşama inanan insan da yok olup gidecek. Sonuçta ölüm kesin ve herkes ölecek.

Yaratıcıyı kabul eden de etmeyen de ölümden sonra hayat yoksa yok olup gidecek ve her ikisi içinde bir azap , ya da bir mükafat yok.

Peki ya bir yaratıcı varsa da ve ölümden sonra hayat varsa? Ya cennet ve cehennem gibi kavramlar varsa? Bu durumda yaratıcının varlığını kabul eden karda , etmeyen zararda oluyor.Ateist insanların genelde hayata pragmatist bir mantıkla baktıklarını biliyoruz. Zaten inançsızlıkları onları, pragmatist olmaya yönlendiriyor. Pragmatist bir mantıkla bakarsak, ve bu mantığa göre sorumuzu sorarsak; Yaratıcının varlığını kabul etmek mi, yoksa reddetmek mi daha mantıklı? Ateist insanlar, bu sorunun cevabını düşünmüşlerdir sanırım.

Kur'an Ehli

Not: Ateist olan Üyeler, ayrı ayrı bu soruyu yanıtlarlar ise sevinirim. Fikirlerini ayrı olarak bilmeyi umuyorum.
 

Kur'an Ehli

New member
Katılım
26 Ara 2005
Mesajlar
99
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Sayın Mutezile,

İslam Allah'ın insanlar için gönderdiği tüm dinlerin adı olmuştur. Hem kendinize Mutezile diyorsunuz, hem de islam da da değilim diyorsunuz. Önce Mutezile'nin ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederim. Ayrıca yazımda, inananların pragmatist olmadıklarını, ya da olmamaları gerektiğini söylemedim. Bu yazıya sizin cevap vermenize de gerek yoktu zaten
 

Kur'an Ehli

New member
Katılım
26 Ara 2005
Mesajlar
99
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
İyi. Sen bak ansiklopedilere, ilmihallere falan. Ben zamanında çok baktım. Birşey çıkmadı. İlmihallere , ansiklopedilere bakmayı yermişim, bir de onlara mı bakayım şimdi. Madem yorumlar saçma idi, sen düzeltseydin. Ayrıca sana onlarca topic açma diyen yok. Seni tutan yok. Daha fazla polemiğe de gerek yok. Bu topici ateistler için açmıştım. Onlar yazsınlar.
 

Kur'an Ehli

New member
Katılım
26 Ara 2005
Mesajlar
99
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41

İslam Fütuhat, Cihad, Mukatele, Mut'a, Recm; Azil, Maide 38; Nisa 34; Bakara Suresinin kadın-erkek hukukunu ''düzenleyen'' ilgili ayetleri vb Nosyonlardan ötürü Yahudi şeriatını aratmayan -ki kökü de zaten oraya dayanmaktadır-
bir İnanç dizgesidir.

Alıntı: Mutezile


Kur'an daki barışı öütleyen ayetlere baktın mı? Kuran a göre kendimizi savunmak için cihad ederiz. Geleneksel islam bunu saptırmıştır. Sonra da ortayabomba olup patlayanlar çıkmıştır. Recm kur'an da olan birşey değildir. Recm gelenekçilerin uydurduğu birşeydir. Kur'an da yoktur. Kur'and a zinanın cezası sabittir. Gerçek din yalnızca kur'anda olan dindir. Azil le dinden çıkarmayı kastediyorsanız , o hiç yoktur Kur'an da. Yalnızca Allah insanların imanını bilebilir. Siz mezheplerin diniyle karıştırdınız anlaşılan kur'anın dinini. Sizin Yahudi şeriatını aratmayan dediğiniz din, kur'anın dini değil, sizi Allah inancından dine bu tür saçmalıkları sokarak uzaklaştıran, mezhepçilerin, tarikatlerin, uydurma hadislerin dinidir.


Seni Turan Dursunun sitesinin forumunda gördüm. İlk baştaki yazımı da asmışsın oraya. Ordan arkadaşlarını çağırsana, gelsinler cevap versinler burada bu soruya.

Son olarak söyleyeceğim Mutezile, tek aklı ve mantığı kullanmayı öğütleyen ve yalnızca kur'an mantığını savunan gruptur. Tarih boyunca geleneksel islamcılar tarafından hep öldürülmüşlerdir. Sizin Mutezile, nickini almanızdaki amaç, heralde bu akımın gümbür gümbür geldiğini görüp, ateist düşüncenin karşısında en büyük engel olacağını görerek bu adı karalamaya çalışmanızdan olsa gerek. Bu kişilerin düşüncelerine karşı ateizmi savunmanız kolay olmayacağı için olsa gerek. Dalga geçtiğiniz hadisleri kabul etmedikleri için , acaba neyle saldırırız düşüncesi olsa gerek.

Son olarak, tam ateist olmadığınızı söylediğinize göre Allahın varlığını kabul edip Kur'anı reddedenlerden misiniz?
 
Üst Alt