Aşk Nedir?

fetih

New member
AŞK NEDİR?

Aşk Kutsal bir duygumudur,Aşk Efendimiz(S.A.V)’in Miraca çıkışı Cenab-ı Hak ile buluşması Sıtretülmünteha da karşılıklı sohbet edişimidir bilmiyorum.Mahşerde bütün peygamberlerin nefsi nefsi diye meded umarken Peygamber efendimizin ümmeti ümmeti deyişimidir onuda bilmiyorum Aşk müşriklerin peygamber efendimize davandan vaz geç sana ne istersen verelim teklifine bir elime güneşi bir elime ay,ı verseniz yine davamdan vazgeçmem çünki bu ALLAH davasıdır deyişimidir bilmiyorum Aşk bütün günahlardan münezzeh olduğu halde ayakları şişene kadar ibadet eden Efendimizin taşlanıp ayaklarının kan revan içinde kalması mı,savaşta dişlerinin şehit edilmesi midir bilmiyorum.Aşk Ebubekir efendimizin müşriklerin bütün sözlerine karşı Resulullahımızı tasdik edip sıddık oluşumudur yoksa daha dünyadayken cennetle müjdelendiği halde YARAB benim vücudumu o kadar büyük yarat ki Ahirette cehennemi kaplıyayımda Resulullah ümmetinden kimse girmesin demesi diyebilmesimidir bilmiyorum.Aşk yine Ebubekir efendimizin Resulullah efendimizle hicret edişi ve bütün zorluklara göğüs germesimidir onuda bilmiyorum.Aşk Resulullah efendimizin ‘’Cennetin güzelliği Hz. Ömer’in kalbinin güzelliğinden yaratılmıştır’’ Hadis-i Şerifine mazhar olan Hz. Ömer Efendimizin kalp güzelliğimidir yoksa Hz. Ömer Efendimizin halifeliği döneminde aç ve açık kimse var mı diye gece sabaha kadar sokakları gezmesimidir bilmiyorum.Aşk adap ve haya timsali Hz. Osman Efendimizin Allah yoluna bütün malını mülkünü feda etmesi midir.Aşk Hz. Ali Efendimizin Resulullah Efendimizin hicret ettiği gece yatağına yatıp müşriklere karşı ölüme meydan okumasıdır onuda bilmiyorum.Aşk Hz. Hatice Validemizin Resulullah efendimize yıllarca hergün Hira dağına yemek taşıması mıdır Aşk Ayşe validemiz gibi ömrünü Resulullahımıza adamak mıdır.Fatma validemiz gibi nikah mihri olarak Ahirette Resulullah ümmetine şefaatcı olmayı istemesimidir bilmiyorum.Aşk Hz. Bilal Efendimizin bütün işkencelere rağmen Tevhidi haykırmasımı yoksa Resulullahımızın göçünden sonra bu hasretliği taşıyamayıp Medine-i Münevvereyi terk etmesimidir.Aşk Hz. Hamza Efendimiz gibi Uhud da şehid olmakmıdır.Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin Efendilerimiz gibi Kerbela’da başlarından olmasımıdır.Aşk Hz. Eyyüp gibi kurtlanmak Hz. Yakup gibi ağlamakmıdır bilmiyorum.Aşk İmam-ı Azam efendimiz gibi kırk yıl yatsı namazı abdesti ile sabah namazını kılmasımıdır.Hallacı Mansur gibi idam edilmek Nasrettin hoca gibi gülünmek Nesimi gibi yüzülmekmidir.Aşk Yunus gibi çiçeklerle konuşmakmıdır. Kuddus-inin Cenaze namazında bulunduğu için demirin ısınmamasımıdır.Aşk Mevlana gibi dönmekmidir. Mecnunun Leyla için yıllarca çöllerde dolaşmasımı Ferhatın Şirin için dağları delmesimi yoksa Keremin Aslıya yanmasımı onuda bilmiyorum.Bülbülün güle sevdasımıdır aşk.Hz. İbrahimin ateşe atılmasımıdır aşk.Yoksa Hz. Musanın denizi yarmasımıdır bilmiyorum. Aşk İbrahim Ethem gibi sarayları terk etmek mi yoksa Hz. Süleyman gibi rüzgara hükmetmek mi. Aşk Meşayıhlar Reisi Pirimiz Muhammed Esad Erbil gibi ömrünü Tevhide hizmetle geçirip bu yolda can vermesimidir bilmiyorum.Aşkın sabaha kadar sıcak yatakta yatmak olmadığını biliyorum.Şimdi size soruyorum sizce AŞK nedir?

" Aşk nedir? dediler Mansur'a. Sabredip bekleyin dedi.

Üç güne varmaz görürsünüz. Önce kollarını ayaklarını kestiler

Her uzvu Aşk dedi. Astılar, bedenini o yine Aşk dedi.

Yakıp küllerini nehre saçtılar

Her bir zerresi Aşk ile Enel-Hak dedi."

Aşk, sende olmayandır.
Sende olduğunda, senin olmadığındır.
Sen sende olmadığında aşk olsun...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks