Arkadaşlar benim bir sorum olacak lütfen cvplayın

Michael Angel

New member
Arkadaşlar ilk önce selamün aleyküm...Ben size birşey sormak istiyorum...Benim kardeşim daha doğmadan önce ölmüş...ben ozamanlar 2 yaşındaymışım...Acaba kardeşim şimdi nerede? Yani doğmadan önce ölenlerin melek olduğu gibi birşey de duydum acaba öyle mi? Lütfen yardım edin...

Arkadaşlar ilk önce selamün aleyküm...Ben size birşey sormak istiyorum...Benim kardeşim daha doğmadan önce ölmüş...ben ozamanlar 2 yaşındaymışım...Acaba kardeşim şimdi nerede? Yani doğmadan önce ölenlerin melek olduğu gibi birşey de duydum acaba öyle mi? Lütfen yardım edin...

sorunuzu Hadis i Şerif ler eşliğinde cevaplayalım :

[SIZE=-1]Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Onumden gonderecegim bir dusuk cocuk, arkamdam birakacagim bir atlidan, bana suphesiz daha sevimlidir."

[/SIZE]
[SIZE=-1]Hz. Ali radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Allah, dusuk cocugun baba ve annesini cehenneme sokacagi zaman, dusuk cocuk Rabbi ile mucadele eder. Sonunda ona: "Ey Rabbine karsi gelen dusuk, haydi ebeveynini cennete sok!" denilir. Bunun uzerine dusuk cocuk, onlari gobek bagi ile cekerek cennete sokar."

[/SIZE]
[SIZE=-1]Hz. Muaz Ibnu Cebel radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Nefsim elinde olan Zat-i Zulcelal'e yemin olsun ki, dusuk cocuk, ahirette annesini gobek bagindan tutup cennete cekecektir, yeter ki annesi dusuk sebebiyle sevap kazanacagina inanip sabretsin."
[/SIZE]

angel kardeşim selam öncelikle

ben ölen bebeklerin melek oluğuna inanmam
melek kadar temiz dersen o farklı :)

kuranı kerimdeki insanın yaratılış aytetlerini okursan sorunun cevabını alırsın

ben sana örnek olarak şu ayeti göstereyim kardeşim

Rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti; melekler, "Orada bozgunculuk yapacak, kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz" dediler; Allah "Ben şüphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi ( bakara / 30 )

bu ayetten anlıyabilirz'ki insan yaratılmadan önce melek vardı en doğrusunu ALLAH bilir

muhtemelen o bebek şimdi ALLAH ın imetinin içindedir gerisini hangi anda ne yaptığını ALLAH bilir

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks