Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Alın size vahşet !

mesud

New member
Katılım
24 Eyl 2005
Mesajlar
59
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Siyonist işgal devletinin bugünlerde Filistin topraklarında sergilediği vahşet bütün dünyada gündemin birinci maddesi durumunda. Bu vahşetin bir de çağdaş dünyaya liderlik etme iddiasındaki ABD ile ilgili boyutu var. ABD bütün ahlaki değerleri ayaklar altına alarak ve adeta insani değerlerle, bütün insanlıkla alay edercesine bu vahşete sahip çıkmakta, bu vahşetin bir "nefsi müdafaa" olduğu iddiası gibi deli saçması bir iddiaya yapışabilmektedir. Fakat bizim kanaatimize göre ABD'nin bu vahşetteki rolü çok daha derinlere kadar inmektedir.
Filistin özerk yönetimin lideri Yasir Arafat, işgal devletinin bu vahşeti ancak ABD'nin yeşil ışık yakmasından sonra sergilemeye başladığını ifade etti. Aynı hususu özerk yönetimin Enformasyon bakanı Yasir Abdurabbih de dile getirdi. Bizim kanaatimize göre ABD sadece yeşil ışık yakmakla kalmamış, işgalci siyonistlerin böyle bir vahşet sergilemelerini bizzat kendisi istemiştir. Neden diyeceksiniz?

ABD açısından Irak operasyonu büyük önem arz ediyordu. ABD Afganistan operasyonuyla birlikte bütün dünya üzerinde pürüzsüz saltanat kurma hedefine doğru giden bir yola girdiğine inanıyordu. Bu yolda Irak operasyonu ikinci ve önemli bir merhaleyi oluşturuyordu. Bu operasyonun gerçekleştirilememesi durumunda ondan sonra gelen merhalelerle ilgili planlar da güdük kalacaktı ve hesapların tutturulması zor olacaktı. Bu yüzden ABD, başkan yardımcısını 12 ülkeyi kapsayan bir Ortadoğu turuna çıkardı. Fakat Cheney, bu turda ziyaret ettiği Arap ülkelerinin hiçbirinden destek göremedi. Siyasi ve ekonomik yönden tamamen ABD'ye mahkum olan ülkeler bile Irak'a yönelik bir askeri operasyona taraftar olmadıklarını ifade ettiler. Birçokları da önce Filistin meselesinin çözüme kavuşturulmasını talep ettiler.

Irak konusunda Arap dünyasından herhangi bir destek göremeyen Cheney, İsrail ziyareti esnasında içindeki kin duygularını ağzından dökülen kelimelere yansıttı. Time dergisinin haberine göre, Filistin özerk yönetimi bölgelerine yönelik askeri operasyon kararı da Cheney'nin İsrail ziyareti esnasında alındı. ABD bir bakıma Arap ülkelerinin kendisine destek vermemelerinin ve birçoklarının önce Filistin meselesinin çözüme kavuşturulmasını talep etmelerinin intikamını böyle bir vahşi katliam yapılmasını istemek suretiyle Filistin halkından alma yoluna gitmiştir. ABD, Filistin meselesine bir Arap-İsrail sorunu olarak baktığından bu yolla tüm Arap ülkelerini cezalandırdığını düşünmüş olabilir.

Bu açıdan bakıldığında İsrail işgal devletinin saldırısının asıl sebebi Netanya eylemi değildir. Zaten böyle bir saldırının önceden planlandığı Washington Post gazetesinde yayınlanan ve daha çok psikolojik savaş amaçlı bir haberde de ortaya konmuştu. Bu habere göre İsrail işgal devleti Anthony Zinni'nin gözcülüğünde yürütülen görüşmelerden herhangi bir sonuç alınamaması durumunda Filistin'e oldukça kapsamlı ve geniş çaplı bir saldırıda bulunmayı planlıyordu. Dolayısıyla herhangi bir eylem gerçekleştirilmiş olmasaydı bile siyonistler söz konusu görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmamasını bile böyle bir vahşi saldırını için gerekçe olarak kullanabileceklerdi.
 

mesud

New member
Katılım
24 Eyl 2005
Mesajlar
59
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
İşte bu vahşeti sergileyen siyonistlere ABD, her türlü siyasi desteği verdiği gibi sivil ve savunmasız insanların üzerine yağdıracakları mermileri, bombaları da gönderiyor. Aynı ABD öte tarafta da "insan hakları"nın jandarmalığını yapmaya kalkışarak bu konudaki jandarmalığını bazı ülkeler üzerinde siyasi baskı oluşturmak için kullanmaya çalışıyor. Aynı ABD bugünlerde bir de "Terörü Destekleyen Ülkeler" listesini yayınlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Belki bu listeyi birkaç gün içinde de yayınlayabilir. Ne yazık ki, bazı İslami medya organları da dahil olmak üzere medya organlarının çoğu ABD'nin bu tamamen siyasi amaçlı ve çifte standartlı "Terörü Destekleyen Ülkeler" listesine yoğun ilgi gösteriyorlar. ABD, Filistin topraklarında siyonist saldırganların sınır ve ölçü tanımayan vahşi saldırılarına maruz kalan Filistinlilerin haklı ve meşru direnişlerine destek veren ülkeleri veya oluşumları da "Terörü Destekleyenler" listesine dahil ediyor. Kendisi kundaklardaki bebekleri top mermileriyle katleden siyonist saldırganları sonuna kadar desteklerken, o bebeklere sahip çıkanları, onların ailelerine, anne ve babalarına yardımcı olmaya çalışanları "Terörü Destekleyenler" listesine dahil ediyor.

ABD'nin siyasi ve maddi desteklerinden cesaret alan siyonist saldırganlar, vahşetlerini günden güne daha da artırıyorlar. Fakat siyonist saldırganlara cesaret veren önemli bir etken de insanlığın suskunluğu. Avrupa ülkeleri, ABD ile dalaşmak istemedikleri gibi "Ortadoğu sorunu" adını verdikleri sorun konusunda menfaatleri ABD'nin menfaatleriyle aynı paralelde. Bu durumda mağdur ve mazlum Filistin halkının sıkıntılarını değil kendi çıkar hesaplarını öne alıyorlar. ABD ve Batı'nın güdümünde bulunan, onların siyasi baskılarına karşı gelmekten aciz İslam ülkelerinden de doğal olarak hiçbir ses çıkmıyor. Müslüman halklar ise ABD ve Batı'nın güdümündeki baskıcı yönetimler tarafından susturulmuş, elleri kolları bağlanmış halde. Dolayısıyla herhangi bir şekilde Filistinlilere yardımcı olmaları, maddi yardım göndermeleri siyasi destek vermeleri siyonist saldırganlar üzerinde herhangi bir baskı oluşturmaları engelleniyor.
 

yýldýz

New member
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,359
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Mazlumun Ahi Yerde Kalmaz, Seyredenleri Ve Yapanlari Iyi çarpacak.
 
Üst Alt