Aklin Dili Olsa Derdi Ki; .....

KALBİN VE RUHUN ASR SURE-İ ŞERİF MESAJI VARDIR AKLA,VİCDANIN DİLİ VARDIR AKLIN İSE SADECE FİKRETME VE SAĞ DUYU HASSALARI MEVCUTTUR!...

SÖZLÜ VE FİİLİ DUA VARDIR; SÖZLÜ DUA KALBİN VE RUHUN İLAHİ YALVARIŞ VE YAKARIŞ VE TEMENNİLERİNİN DUDAKLARDAN PİŞMAN VE AZİMKAR AVUÇLARA DÖKÜLMESİDİR!... FİİLİ DUA İSE GERÇEKLEŞMESİ MURAT EDİLEN BİR İŞ İÇİN GEREKLİ BÜTÜN BEDENİ GAYRET VE ÇABANIN SARF EDİLMESİDİR!...

AKIL KALP VE RUHA BAGLIDIR!... KALP VE RUHU MANEN MAGMUR OLAN İNSANLARIN AKIL İPLERİ NEFİSLERİNİN DEGİL RIZAULLAHIN ELİNDEDİR!... İŞTE BU MANEVİ SİSTEMİ YAŞANTISINDA UYGULAMAYA BAŞLAYAN MÜSLÜMANLAR ALLAH DOSTU PAYESİ İLE MANEN HAK TARAFINDAN TERFİ ETTİRİLİP ÖDÜLLENDİRİLMİŞLERDİR!... YOKSA ALBERT AİNSTAİN,EDİSON VE BİRÇOK MUCİD BİLİM ADAMI VE EHL-İ FELSEFE AKILDA Kİ EN YÜKSEK MEZİYYET VE MAHARETLERİ SERGİLEMİŞLERDİR!...

İMAN İLAHİ BİR NASİP İŞİDİR,HAK TARAFINDAN!... NASİBİ OLANLARIN ÖNCE VİCDANI HAK TARAFINDAN KÜFRÜN VERMİŞ OLDUGU İSYAN VE ŞİRK'E MUKABİL İLAHİ HAKİKATLERİ ARAMAK İÇİN YUMUŞATILIR!...İŞTE O ZAMAN KALP VE RUH DEVREYE GİRER Kİ AKILDA MANEN BU İKİ İMANİ VE HAYATİ HASSAYA BAĞLIDIR!...

''Ben üniversite yıllarımda sapıkça düşüncelerin esiri olmuş, küfre kalkışmıştım..Tüm yaşantımı nefsim idare etmeye başlamıştı..Namazı bırakmış ve şeytanın oyuncağı olmuştum..Ama ne zaman aklımı kullanıp gerçeği tam manasıyla araştırmaya başladığımda işte o zaman gerçek huzura kavuşmuştum..Allah-ü Teala herkeze bu fırsatı vermiştir..''

1- Yaratan Rabbinin adıyla oku! 2- O, insanı bir alekadan (embriyodan) yarattı. 3- Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. 4- O Rab ki kalemle yazmayı öğretti. 5- İnsana bilmediği şeyleri öğretti.(Alak suresi 1-5)

RUHSUZ VE KALPSİZ AKIL NOKSANDIR,TASAVVUF DAHİ RUHA VE KALBE HİTAP EDER!... ALLAHIN BİR OLDUGUNU VE TEK HAK DİNİN İSLAM OLDUGUNU BİLEN NİCE PAPAZ,HAHAM,RAHİP DİN ADAMLARI VAR FAKAT KALPTEKİ NASİPSİZLİK VE GAFLET PERDELERİNİN CENAB-I HAK TARAFINDAN AÇILMAYI BEKLEMESİNDEN VE RUHUN GAFLET VE ŞİRK KİLİDİ İLE KİLİTLİ OLMASINDAN DOLAYI ÜÇÜNCÜ UNSUR OLAN AKLIN HAYATI YETERSİZ KALMAKTADIR!...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks