Yemen'de Ne Işimiz Vardi ?

oðuz bakar

New member
İHSAN SÜREYYA SIRMA ‘DAN

· Toplumu harekete geçirmek istiyorsanız , ona tarihini öğretin .

· Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları yapılır bütün İslâm Dünyasında . Hiç duydunuz mu , Kur’an’ın güzel anlaşılıp tatbik edilmesi yarışı diye bir yarış ?

· Öğretmek ikinci defa öğrenmektir .

· Emperyalizm , zulüm düzenidir . Fetih ise , bu zulüm düzenlerini yıkma eylemidir .

· Yemen tamamen Osmanlı askerinden boşaltılmışken , neden 19. yüzyılda tekrar oraya gidildi ? Sanıldı ki , bereketli Yemen’den gelecek vâridat , Tanzimat anlayışıyla Fransızlara borçlanarak yaptırılan Dolmabahçe Sarayının borçlarını kapatacak .

· Üstün ırk diye bir şey yoktur . Üstün insan diye bir şey vardır . Bu üstün insan kimdir ? Allahu Tealâ diyor ki : Benim ahkâmıma bağlanıp onu tatbik edendir .

· Eğer bu 1 milyar müslüman müslümansa ; Mescid’ül Aksâ ‘nın bu halde olmaması lâzım . Demek ki bizim müslümanlığımızda bir yanlışlık var .

· Saltanatın başladığı yerde hilâfet biter .

· Müslümanlar arasında fâsık olmayan birçok ehil kimse varken , neden biz fâsıkların peşine düşüp , onların imâmetlerini meşrûlaştıralım ?

· Daha önce tatil diye bir şey yoktu . Müslümanlarda sılâ – ı rahim var . Bu tatil olayı 100 seneden beri gündemde . Ben dahil bütün müslümanlara şunu sormak lâzım : “ Tatil dışında başka bir şey yapıyor musunuz ? ” Hemen hemen hep tatildeyiz zaten .

İHSAN SÜREYYA SIRMA ‘DAN

 Büyüttüğümüz insanlara değil , dâvâya bağlanalım .

 Emperyaliste yardım ederek öldürülen , nasıl şehid olur ?

 Ne kadar kötü olursa olsun , bir müslüman kardeşimiz , bize kâfirden daha yakındır . ( Muhammed Hamidullah’dan naklen )

İHSAN SÜREYYA SIRMA ‘DAN

 Büyüttüğümüz insanlara değil , dâvâya bağlanalım .

 Emperyaliste yardım ederek öldürülen , nasıl şehid olur ?

 Ne kadar kötü olursa olsun , bir müslüman kardeşimiz , bize kâfirden daha yakındır . ( Muhammed Hamidullah’dan naklen )

Müminin niyeti, amelinden hayırlıdır. Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v. )

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks