Velevki Kurbani Kurban gibi ihya etmek,....

Enver Ýstek

metin mete
Bir hikaye ama gercekten olan bir olay...

Osmaniyenin merkezindeki bir caamide olan bir olay,Bizzat Hoca anlatmisti akabinde bir Kurban bayraminda;Kurban bayraminin son günü gelen bir Mümin veya bir Vatandas,anlatir hocaya,Hocam ben issiz biriyim mal varligimda oldukca darliktayim yani fakir biriyim,et desen belkide ayda bir bir kac dike(Dikkat etmek gerekir dike yani bir kac kücük parca kg degil veya bir kac yüz gramda degil) evime girer.Bu bayramda dostlarimdan tedarik ettigim bir mantiz(mangal)birazda kömür ile cocuklarimla beraber bayram namazindan sonra evime geldim ve hazirligimi yaptim, beklemeye basladim,birinci saat dedim daha insanlar kahvalti yapiyordur,ikinci saat yeni baslamislardir kesmeye,ücüncü saat daha yeni parcaliyorlardir,dördüncü saat simdi yeni yeni baslamislardir dagitmaya,besinci saat hala gelen olmadi.Altinci saat,insanlarin dost ve akrabalari bayramlasmaya geldi gönderemediler ve nihayet 24.saat ama yine gelen yok,48.saat yine yok,hep bir umutla üc cocugumla bir pay olsun et bekledik?Simdi sormam lazim hocam,Insanlar Kurbanmi kesmedi yoksa etlikmi kesti?Ve bugün adama bir cok yerden hocanin sersenisi ile paylar geldi ama sormak gerekir;Kurban bumudur?Son iki yildir Kurban bayrami icin Memleketime gidiyordum bu sene tatil denk gelmediginden gidemedim,Ama kalbim hep oradakilerle beraber.Insallah sizler ey Allahin kullari etlik kesmeyiniz Kurban kesmeniz dilegiyle En icten dileklerimle Bayraminizi kutalarim...

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]“İnsanoğlu Rabbi onu ne zaman imtihan edip de kendisine cömertçe verse “Rabbim bana cömertçe verdi ” der.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Fakat ne zaman da sınayıp rızkını daraltsa “Rabbim bana ihanet etti” der.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Hayır! Bilakis asıl siz öksüze vermiyorsunuz.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Birbirinizi yoksulu doyurmaya teşvik etmiyorsunuz.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Her şeye açgözlülükle saldırıyorsunuz.[/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Mala mülke gözünüz doymuyor; yığdıkça da seviyorsunuz…” [/FONT]

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif](Fecr; 89/15-20)[/FONT]

Son düzenleme:
metin abicim bu konuda çok haklısınız kurbanı kesip dagıtmıyorlar [hepsi için geçerli degil]dondurup bir sene boyunca yiyiyorlar dagıtan bazı kesipde eti degil kemigini dagıdıyor

Aslinda Kurandaki kurbani iyi anlamak varya her neyse Allah her kesin yaptigini mutlaka boynuna dolayacaktir,Insallah.Iyiler Naimdedir....

ateşin yakmadıgı ibrahimi
kuyunun bogmadıgı yusufu
bıçagın kesmediği ismaili
koruyan rabbim,sizleride korusun
bayramınız kutlu olsun

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks