Türklerin diğer müslüman milletlere yaptıkları yardımlar.

samanyolu

New member
İspanya'nın güneydoğusunda kurulan Endülüs Devleti, uzun bir süre Müslümanların diğer halklarla birlikte huzur ve refah içinde yaşamalarına imkan sağlamış; İslam medeniyetinin Avrupa'da tanınmasına ve yayılmasına büyük katkıda bulunmuştu. Endülüs Müslümanları Hıristiyan saldırıları karşısında yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalınca, Sultan II. Beyazıt'a elçi göndererek acil yardım talep ettiler. II. Beyazıt bu duruma kayıtsız kalmadı ve derhal Kemal Reis'i görevlendirdi. Kemal Reis komutasındaki askerler İspanya sahillerine çıkarma yaparak İspanya Kralına göz dağı verdiler. Ayrıca binlerce Müslüman Kuzey Afrika'daki güvenli topraklara taşındı ve İspanyollar'ın zulmünden kurtarıldı.
16. yüzyılın başında Portekizliler'in Hint Denizi'nde boy göstermeleri nedeniyle buradaki bazı Müslüman devletler zor durumda kalmışlardı. Bunlardan birisi Gucurat Devleti'ydi. 1530 yılında, Portekiz saldırıları üzerine Gucurat hükümdarı, Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım istedi. Bunun üzerine Hint Seferi'ne çıkılarak, Portekizlilere karşı Gucurat Müslümanlarına askeri yardımda bulunuldu. Yine aynı bölgede yaşayan Ace Müslümanları da Portekiz tehdidine karşı İstanbul'dan yardım istediler, Osmanlı Padişahını tanıdıklarını bildirdiler. Kanuni, Ace Müslümanlarının bu isteğine de olumlu cevap vererek Lütfi Bey ve bir topçu birliğini bölgeye yardıma gönderdi. Bu tarihten itibaren Osmanlı sınırları resmi olarak olmasa da fiili olarak Güneydoğu Asya'ya kadar uzanmış oldu.Doğu Afrika sahillerinde yaşayan zenci Müslümanlar 1584 yılında yine kurtarıcı olarak gördükleri Türkler'den yardım istemişlerdi. Bu çağrıya gösterilen icabet, Türkler'in hamiyetperverliklerinin sayısız örneğinden birisi oldu. Ali Bey, emrindeki Osmanlı birlikleri ile Aden'e hareket etti. Tüm Kenya sahillerini Müslüman azınlıklara karşı tehlike oluşturan unsurlardan temizledi:
"Osmanlı Türkleri bu ülkelerin imdadına tam zamanında koşmamış olsalardı, buralar şüphesiz sömürgeci kahyalar tarafından istila edilmekle kalmayacak, bu istila İslam dini için de en büyük bir darbe olacaktı. Bundan böyle İslamiyet'in Orta ve Batı Afrika'da yayılması şöyle dursun, Kuzey Afrika'da bile (Endülüs Müslümanları misali) İslam varlığı büyük bir tehlikeye düşecekti. Belki de silinip gidecekti... Bugün sayıları milyonlarla ifade edilen Müslüman Afrikalıların nerede olursa olsun, Osmanlı Türkleri'ne karşı büyük bir minnet borcu vardır." Dünyanın dört bir yanında mazlum halkların yardımına koşan Osmanlı İmparatorluğu, Rus tehdidine karşı Kırım Tatarları'nın tek sığınağı olmuştu. Sıcak denizlere inmeye çalışan Ruslar'ın saldırıları nedeniyle yok olma tehlikesine maruz kalan Kırım Tatarları Osmanlı himayesine sığındılar. Bunun ardından Karadeniz adeta bir "Türk Gölü" haline geldi;üç yüzyıl boyunca da bu niteliğini korudu.
Kafkasya eski tarihlerde de birçok ırk ve dinden insanın yaşadığı bir bölgeydi. Kafkasya'daki Çerkezler'in yardımına koşan yine Osmanlı oldu. 19. yüzyılın ortalarında Rus zulmüne ve saldırılarına dayanamayarak bölgeyi terk etmek zorunda kalan Çerkez Müslümanlarına kapılarını sadece Osmanlı İmparatorluğu açtı. Bu yıllarda 1.5 milyon Çerkez, Osmanlı topraklarının çeşitli yerlerinde yerleştirildi.
Osmanlılar, Türkistan'daki Türkler'e yardım amacıyla ellerinden geleni yapmışlardır. Bununla birlikte bazı imkansızlıklar bu yardımın belirli bir düzeyde kalmasına neden olmuştur.

Son düzenleme:
aynı avrupalı seni barbar diyede tanımlıyor...önemli olan onların nasıl gördüğü değil ecdadın kendini nasıl tanımladığıdır...sevgili kardeşlerim bırakalım ecdadı cüneyt tarçın filmlerinden tanımayıda emanetin vekil ahiplerini inciltmeyelim...siz osmanlı dediğinizde ,kanuni,fatih,beyazıd 'ı aklınıza getirirseniz birbaşkası da kalkar şu koca türkiyeyide bir kişinin kurduğunu ,geri kalanlarında figüan olduğunu savunur...selam ve dua ile

yelken 06500 kardeşim biz hunlardan beri gelen türk devletlerinin hepsini kabul ediyoruz ki ecdadımızın islamiyete yaptığı hizmetleri anlatmaya gerek yoktur. Biz selçukluyuda osmanlıyıda her hükümdarıyla türk biliriz.

aynı avrupalı seni barbar diyede tanımlıyor...önemli olan onların nasıl gördüğü değil ecdadın kendini nasıl tanımladığıdır...sevgili kardeşlerim bırakalım ecdadı cüneyt tarçın filmlerinden tanımayıda emanetin vekil ahiplerini inciltmeyelim...siz osmanlı dediğinizde ,kanuni,fatih,beyazıd 'ı aklınıza getirirseniz birbaşkası da kalkar şu koca türkiyeyide bir kişinin kurduğunu ,geri kalanlarında figüan olduğunu savunur...selam ve dua ile

Sevgili kardeşim ; Türk milleti güçlü olursa, islam da güçlü olur, Türk milleti zayıf olursa islam ümmeti de zayıf kalır. Son yüzyıla bakarsan ne demek istendiğini gayet net anlaşılacak. O yüzden Türk milletinin güçlü olması elzemdir.Türk milleti hiç bir zaman ırkçılık yapmamış olup, dünyada farklı ırk, renk, cinsteki insanları bağrına basmıştır.

bir topluluk yoldan çıktımmı yüce yaradan onların yerine dinini yaşayan ve bayraktarı yeni bir topluluk getirmeye kadirdir.ayrıca kavrama zorluğunuz yoksa bizim dediğimiz açıktır,nettir.türk milletti türklüğünden değil (yani ırkından değil),ırkının mensubu olduğu dinin kaidelerini uygulayarak bayraktarlığa muvaffak olmuştur.yoksa dinden uzaklaştıktan sonra yerine gelen müslümanlık yönü zayıf şovenlerin elinde ne hallere düştüğümüz açıktır.hiçbir müslüman kavim, ırkını önde tutarak bu davaya önder olamaz...bu türkler,kürtler,araplar ve bütün ırklar için istisnasız geçerlidir...şahsım olarak islamdan önceki hiçbir türk devletini övmem ...onların yaptıklarıyla övünmem...

selçuklu veya osmanlı hükümdarlarının türk olmadığını savunmuyoruz...bizde selçuklu ve osmanlıdaki bütün hükümdarları müslüman biliriz...

sizin söylemleriniz elhamdullilah türküz,ankaralıyız vs yiz diyenlerin mizahi üsluplarına benziyor...mizanda müslüman ve kafir diye yazar...türk ve rus yazmaz...selam ve afiyetle..

türk kelimesinden neden bu kadar korktuğunu anlayamadım . insan milletini kendi seçmez ama soyunuda unutmaması lazım.selam ve dua ile.

türk kelimesinden de türkten de veya başka bir kavmin ismindende kavmin mensubundan da korkumuz yok hamd olsun yaradılışı yaradana ...kısmen haklı kısmen haksızsın...insan kendi milletini kendisi seçer kendi kavmini kendi seçemez...kavmini kendi seçmediği gibi gereksiz övgüler methiyeler de düzemez...soyunu unutup unutmamak o kadar da önemli değil benim için önemli olan mensubu olduğu milletti unutmaması ...bunlar haksız olduğun konular ...haklı olduğun konu ise selam ve dua ile...

biz kul ahmed'in ümmetiyiz ...siz de herhalde kul türkün ...ya da .........buyur sen doldur...selam ve dua

1000 yıldır islamın sancaktarlığını yapmış bir milletten bahsediyoruz, Türk olmayabilirsin , fakat bu seni Türk düşmanı yapmamalı.Bir müslüman olarak şükranlarını sunman lazımdı. Bak Bediüzzaman da Türk değildi, fakat hakikatı anlamış, islamın kurtuluşunun güçlü bir Türk Milletinde olduğunu idrak etmişti.Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Bu konular hassas konular, Sana da hayırlı akşamlar.

bediizaman hzleri evet türk değil kürttü ama böyle söylemini senden duyduk ondan değil onun pekiştirme istdeği türklük değil bu topraklar üzerindeki müslüman osmanlı evladlarıydı...onun gerçek adıda said kürdi olarak bilinirdi ...ne zaman ki fesat şovenler senin adın kürdi olmasın bu ayrı gayrıya dönüşür ,ikilik çıkar safsatalarını ortaya attı o zaman said nursi oldu.biz sebebe değil sebebi verene şükrederiz...müslümanlıktan anladığımız acizane budur.

buyrun sizin anlayışınız da bu ...tüm bu yazdıklarımızdan türk düşmanlığı ve türk olmadığımızı çıkarmışsın ...madem uzatamıyorsunuz bilginizin sığ olduğu konularda yazmayınız.konunun şovenler için ne kadar hassas olduğunu da biliriz...onlarda müslümanlar için ne kadar hassas olduğunu bilmelidirler...selam ve afiyetle

bediizaman hzleri evet türk değil kürttü ama böyle söylemini senden duyduk ondan değil onun pekiştirme istdeği türklük değil bu topraklar üzerindeki müslüman osmanlı evladlarıydı...onun gerçek adıda said kürdi olarak bilinirdi ...ne zaman ki fesat şovenler senin adın kürdi olmasın bu ayrı gayrıya dönüşür ,ikilik çıkar safsatalarını ortaya attı o zaman said nursi oldu.biz sebebe değil sebebi verene şükrederiz...müslümanlıktan anladığımız acizane budur.

buyrun sizin anlayışınız da bu ...tüm bu yazdıklarımızdan türk düşmanlığı ve türk olmadığımızı çıkarmışsın ...madem uzatamıyorsunuz bilginizin sığ olduğu konularda yazmayınız.konunun şovenler için ne kadar hassas olduğunu da biliriz...onlarda müslümanlar için ne kadar hassas olduğunu bilmelidirler...selam ve afiyetle

Evet Bediüzzaman Hazretleri kürttü, O'na Said-i Nursi de denir, Said-i Kürdi de , Molla Said de.....Fakat bunların da ötesinde o Bediüzzaman'dır,Onun eserleriyle milyonlarca genç islamla tanıştı, inancını yaşadı. Şeyh Said O'na " gel beraber olalım, doğuda senin nüfuzun çoktur, sen de bizden tarafta olursan, muzaffer oluruz " dediğinde üstad " 1000 yıl islamın sancaktarlığını yapmış bir milletin torunlarına silah çekemem diyordu.Bizler Said Nursiyi severiz,hürmet ederiz. O üstad ilme ayrı bir önem veriyordu, Daha Osmanlı zamanında Van'da bir üniversite açılmasını talep etmiş, hatta yeri bile tayin edilmiş, fakat daha sonra çıkan savaşlar nedeniyle bu planı hayata geçmedi. Önemli değil bunlar, O aksiyon insanıydı. fakat bunları duymadım diyorsun, duyamazsın, zira Bediüzzaman 1960yılında vefat etmiştir. İşte kaderin ne acı cilvesi ki gençlik Bediüzzaman'ın yaşadığı , vefat ettiği tarihi bile bilmiyor. Bilmesin , bunların ne önemi var ama gelip de burada " ben hiç bunları duymadım " demek çok abes değil mi ...Duyamazsın, okuman lazım.
Türklük'ten bahsedilince tüyleri diken diken olanlar, en ufak bir konuda dahi milliyetçilik yapmaktan uzak durmamaktalar. Bediüzzaman'a Said Nursi demek şovenlik ölçütü olmuş, O'na Said-i Kürdi dememiz gerekiyormuş, bu şovenliğin en ileri boyutu değil de nedir, biz Türk milleti olarak insanları ırklarıyla yargılamayız, bizim için bir insanın ırkı önemli değildir, ister ingiliz olsun, ister Alman olsun, isterse çingene olsun, bizim için bir insanın ölçmede en temel ilke yaptıklarıdır.Yani Bediüzzaman'a Said Nursi desen ne olur, Said-ü Kürdi desen ne çıkar. Yaşadığı vefat ettiği tarihi bilmeyen bir insan için, işte ırkçılık illeti baş gösterince küçük ayrıntılar dahi nasıl da büyüyor .Birilerini şovenlikle suçlarken, iğneyi kendine batınmanı tavsiye ederim.

evet alp duymadım inan molla saidin ırkçılık yapıp türkleri üstün gördüğünü duymadım...ayrıca vermiş olduğun iki üç satırlık bilgiyi de belki, farklı farklı kaynaklardan gerek kendi yazdığı gerekse onu anlatan bir çok talebesinin kaleme almış olduğu kitaplardan onlarca kez okudum...yavuz hırsız evsahibini bastırır derler ya...senin ki de o hesap...biz size kavmiyetçilik yapmayın osmanlı evladlarının din için yapmış olduğu hizmetleri onların kavimlerinin övülmesi namına yapmadıklarını söylerken ve de eklerken kavmiyetçilik denen söylemlerin kompleks düşünceler ve aşağılanmışlığın verdiği bastırılmış ama doyurulamamış duygulardan ileri geldiğini dinimizin kesinlikle bu söylemi kabul etmediğini( buna da en açık örnek yahudilerdir) anlatırken gelin görün ki arkadaşlar zeytinyağına özenmiş olmalı ki onların suretlerine tuttuğumuz feneri bize yansıtmaya çalışarak üste çıkmaya çalışıyorlar...bir de değerli üstada sanki bizim ağzımızdan çıkmışcasına şoven diyorlar...
veee birde şeyh saide yalan söyleyen tarih utansın diye kitap yazdırtacak derecede türk düşmanı göstereceksin.belki bilmezsin genç söyleyelimde öğren...o said ki dinine zeval gelmesin diye doğuda yapılan o tecriti önlemek namına ihtiyarlığına rağmen silahı eline almış ve dimdik durmuştur...vefatında da eğilmemiştir... din namına olsa gerek yaptıkları o zamandaki yetkililer türk vatandaşına onu ingiliz ajanı, ingilizlere de azılı bir şeriat taraftarı diye tanıtmıştır muhteremi...

sende yine molla saidi bucak bucak sürdüren,iskilipli atıf hocalara binbir eziyet eden,menderes gibi bir başbakanı astıran,nfk gibi vatan evladlarına parya muamelesi yapan, esad coşan hocalara kendi vatanında son nefesi vermesini çok gören,erbakan gibi bilim erbabına şu çok sevdiği milletinin öncüsü olma hakkını cebren elinden alanların yazdığı tarihi okumaya devam et...
şimdi şu yazıların neresini düzeltmeye çalışsak diğer tarafından bir eğrilik beliriyor...biz bu yazı ile ilgili sözü üstada bırakalım...selam ve afiyetle.Bugün komik üniversitesi, hokkabaz profesörü, yalancı ders kitabı, demagog politikacısı, çıkartma kâğıdı şehri, muzahrafat kanalı sokağı, takma diş fabrikası, fuhuş albümü gazetesi, mümin zindanı mâbedi, temeli yıkık ailesi, hâsılı kendisini yetiştirecek bütün cemiyet müesseselerinden aldığı zehirli tesiri üzerinden atabilecek, kendi öz talim ve terbiyesine memur vasıtalara kadar nefsini koruyabilecek, destanlık bir meydan savaşı içinde ve bu savaşı mutlaka kazanmakla vazifeli bir gençlik...

Annesi, babası, ninesi ve dedesi de içinde olsa, gelmiş ve geçmiş bütün eski mümin nesillerden hiçbirini beğenmeyecek, onlara 'siz güneşi ceplerinizde kaybetmiş marka müslümanlarısınız! Gerçek müslüman olsaydınız bu hallerden hiçbiri başımıza gelmezdi! ' diyecek ve gerçek müslümanlığın 'nasıl'ını ve 'ne idüğü'nü her haliyle gösterecek bir gençlik... nfk

evet alp duymadım inan molla saidin ırkçılık yapıp türkleri üstün gördüğünü duymadım...ayrıca vermiş olduğun iki üç satırlık bilgiyi de belki, farklı farklı kaynaklardan gerek kendi yazdığı gerekse onu anlatan bir çok talebesinin kaleme almış olduğu kitaplardan onlarca kez okudum...yavuz hırsız evsahibini bastırır derler ya...senin ki de o hesap...biz size kavmiyetçilik yapmayın osmanlı evladlarının din için yapmış olduğu hizmetleri onların kavimlerinin övülmesi namına yapmadıklarını söylerken ve de eklerken kavmiyetçilik denen söylemlerin kompleks düşünceler ve aşağılanmışlığın verdiği bastırılmış ama doyurulamamış duygulardan ileri geldiğini dinimizin kesinlikle bu söylemi kabul etmediğini( buna da en açık örnek yahudilerdir) anlatırken gelin görün ki arkadaşlar zeytinyağına özenmiş olmalı ki onların suretlerine tuttuğumuz feneri bize yansıtmaya çalışarak üste çıkmaya çalışıyorlar...bir de değerli üstada sanki bizim ağzımızdan çıkmışcasına şoven diyorlar...
veee birde şeyh saide yalan söyleyen tarih utansın diye kitap yazdırtacak derecede türk düşmanı göstereceksin.belki bilmezsin genç söyleyelimde öğren...o said ki dinine zeval gelmesin diye doğuda yapılan o tecriti önlemek namına ihtiyarlığına rağmen silahı eline almış ve dimdik durmuştur...vefatında da eğilmemiştir... din namına olsa gerek yaptıkları o zamandaki yetkililer türk vatandaşına onu ingiliz ajanı, ingilizlere de azılı bir şeriat taraftarı diye tanıtmıştır muhteremi...

sende yine molla saidi bucak bucak sürdüren,iskilipli atıf hocalara binbir eziyet eden,menderes gibi bir başbakanı astıran,nfk gibi vatan evladlarına parya muamelesi yapan, esad coşan hocalara kendi vatanında son nefesi vermesini çok gören,erbakan gibi bilim erbabına şu çok sevdiği milletinin öncüsü olma hakkını cebren elinden alanların yazdığı tarihi okumaya devam et...
şimdi şu yazıların neresini düzeltmeye çalışsak diğer tarafından bir eğrilik beliriyor...biz bu yazı ile ilgili sözü üstada bırakalım...selam ve afiyetle.Bugün komik üniversitesi, hokkabaz profesörü, yalancı ders kitabı, demagog politikacısı, çıkartma kâğıdı şehri, muzahrafat kanalı sokağı, takma diş fabrikası, fuhuş albümü gazetesi, mümin zindanı mâbedi, temeli yıkık ailesi, hâsılı kendisini yetiştirecek bütün cemiyet müesseselerinden aldığı zehirli tesiri üzerinden atabilecek, kendi öz talim ve terbiyesine memur vasıtalara kadar nefsini koruyabilecek, destanlık bir meydan savaşı içinde ve bu savaşı mutlaka kazanmakla vazifeli bir gençlik...

Annesi, babası, ninesi ve dedesi de içinde olsa, gelmiş ve geçmiş bütün eski mümin nesillerden hiçbirini beğenmeyecek, onlara 'siz güneşi ceplerinizde kaybetmiş marka müslümanlarısınız! Gerçek müslüman olsaydınız bu hallerden hiçbiri başımıza gelmezdi! ' diyecek ve gerçek müslümanlığın 'nasıl'ını ve 'ne idüğü'nü her haliyle gösterecek bir gençlik... nfk
Yelken ;
Evvela burada ırkçılık yapmadığımı haykırmak istiyorum, kişi karşıdakini kendisi gibi görürmüş, o misal kendi sıfatlarını bize yapıştırmaya kalkma.Sen Türk milletini görmezden geliyorsun ve Türklüğü inkar ediyorsun, tarihte ve daha önce kurulmuş devletlerin Türk devleti olmadığını söylüyorsun.Bir kere şunu bilmen gerekir, Günümüzde hakim olan ulus devleti ilkesi 19. yüzyılda filizlenmeye başlamıştır, daha önce ulus devleti kavramını bulamazsın. Yani bir devlet düşün ki, bünyesinde çeşitli ırkların yaşadığı coğrafyada hüküm sürmüştür.Örnek vermek gerekirse Bizans, Osmanlı, Rus çarlığı bunlardan bir kaç tanesidir.örneğin Doğu Roma İmparatorluğu olarak da bilinen Bizans büyük bir coğrafyaya dağılmış, bu yerlerde Araptan Arnavut'a , Rum'dan çingene'ye kadar farklı etnik topluluklarını görebilirsin. osmanlı da öyleydi, her ne kadar bir Türk devletiyse de Osmanlı 18. yüzyılda 3 kıtada çok büyük toprakların hakimiyiydi, bugün Osmanlı'nın yaşadığı topraklarda sayısız devlet kurulmuştur.Örneğin Irak, Suudi Arabistan, Sırbıstan, Ukrayna vb. Fakat bu Osmanlı'nın Türk olmadığı sonucunu doğurmaz. Yani benim ecdadım bu devletleri kurmuştur. Fakat Osmanlı ırk esasına dayali bir devlet değildir, ırkçılık yapan günümüz litaratüründe faşist olarak algılanır. oysa Osmanlı hakimiyeti altındaki tebaaya oldukça hoşgörülü yaklaşmıştır. Osmanlı ırka dayalı bir devlet değildi ,fakat Osmanlı bir Türk devletidir.
Ben hiç bir zaman Türkler üstün ırktır diye bir şey söylemedim, benim inancıma göre hiç bir ırk üstün değildir, daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi üstünlük ırkla değil, insanların yaptıklarıyla ölçülür.Benim iddiam senin Osmanlı Türk değildir tezine karşı Osmanlı Türk devletidir dememdir. Hatta Said Nursi'nin Türkler üstün ırktır şeklinde hiç bir söz de bulunmadım.Fakat böyle bir iftirayı bana yaftalamak çok ayıptır ve tartışma etiğiyle uymamakta.

Şunu da eklemek istiyorum, emevilerden sonra İslamın liderliği Türklere geçmiştir, araplar emevi devletinin bitişinin hemen akabinde çoküşe geçtiler, cihattan kaçındılar, bu yolda tembelliğe düştüler,sancağı Türk milleti aldı ve o sancağı layığıyla taşıdı. islam muzaffer oldu.Fakat Türk milleti bunu , ırkı için değil Allah rızası için yapmıştır, Zaten Türk Milleti mücadeleyi sever. Bu özellik İslamda cihatla da örtüşünce zafer kaçınılmaz oldu.Ben bu gerçeği değinmek istiyorum. Türk milleti güçlü olursa, islam da güçlü olur, eğer Türk milleti zayıf olursa , müslümanlar bundan zarar görür.20. yüzyılın başlarından itibaren müslümanlar öksüz kaldı, Osmanlı'nın bıraktığı sancağı hiçkimse taşıyamadı.

Avrupa yüzyıllarca Türk deyince islamı
İslam diyince de Türk'ü anlamıştır.Hatta gayri müslim müslüman olunca ona müslüman oldu denmez, Türk oldu denirmiş. Yani mesaj açık

bu nedir ya elhamdülillah türküz demediğiniz kalmış.

Bak Bediüzzaman da Türk değildi, fakat hakikatı anlamış, islamın kurtuluşunun güçlü bir Türk Milletinde olduğunu idrak etmişti.

bu sözde bize ait değil..

Türk milleti güçlü olursa, islam da güçlü olur, eğer Türk milleti zayıf olursa , müslümanlar bundan zarar görür.

buyrun bunuda siz yazdınız...

ya güzel kardeşim türklerin hepsi sanki müslüman da hadi bunu geçtik ,müslüman türkler içinde dahi onlarca farklı ideolojiye sahip insanlar bulunuyor...yani senin anladığın tarzda osmanlıyı kabul etmeyenler var.hal böyleyken daha türklükten dem vurmanın hiç bir anlamı yok...yani yarın bir gün bir farslı veya arab çıkarda bu önderliğe soyunursa yok biz türküz herkez kendi yoluna mı diyeceğiz...biz osmanlı devleti olacağız mı diyeceğiz...bediizamanında eserlerinde sıkça bahsettiği mehdi gelince ya biz fatihi mi bekliyoruz diyeceğiz...onlar bir topluluktu geldi geçti...onların ALLAH(CC) ın yolunda yaptıkları bizlere fayda vermez...ancak kurtuluş bu gündür...biz müslümanlar olarak hangi islami devlet hangi islami çatı altında olursa olsun birleşmemiz gerekmez mi?

demişsin ki kişi karşısındakini kendisi gibi görürmüş...yani biz ırkçılık yapmışız...yukarıdan aşağıya yazdığımız hangi mesajda hangi ırkı övmüş ve savunmuşuz...aksine üstüne basa basa osmanlı devletinin tek bağlayıcılığının müslümanlık olduğunu vurgulamışızdır...yoksa bak bakalım tarihte hangi türk devleti bu sınırlara ulaşıpta asırlarca dimdik ayakta durmuştur...ne zaman ki osmanlı islamın ipine sıkı sıkıya tutunmamıştır işte ozaman ırk filan fayda vermemiştir...hatta osmanlını sonunu da bu ırkçılık söylemlerinin tavan yaptığı dönemlere rastlaması düşündürücü değil mi?

ben bir müslümanın biz türküz biz kürdüz biz arabız söylemleriyle övünmesini hoş karşılamıyorum...ha bunu müslüman olmayan bir ırk mensubu yaparsa garip karşılamam.

şimdi sen tut türkler böyle yapmış türkler şöyle yapmış öbürü kalksı kürtler böyledir desin sonrada gel birlik olmaktan bahset...unutma fitne için sadece gerekli olan küçük bir kıvılcımdır...siz ne o kıvılcımı çakın ne de eliniz yansın...şovenlikte işte avrupada bir yazarın amerikalıları afrikalılara,avrupalıları asyalılara tercih ederim demesi ve bu söylem üzerinden yola çıkmasıyla başlar...tabi eski devir insanlarının da böyle ayrımcılıklara girdiği söylenir ama yakın tarihteki ırkçılık bu söylemle doğar...yoksa durup dururken zembille gökten ırkçılık inmemiştir...biraz kendini övmesi biraz ırkının geçmişteki yaptıklarıyla övünmesi,kendi rengini sevmesi vs...

selam ve dua ile

Irkçılıkla işimiz olmaz. Irkçılık yapmak haramdır. Peygamber Efendimiz ırkı için mücadele eden, kavmiyetçilik yapan bizden değildir demiştir, hakikat budur, ben burada ırkçılık yapmıyorum, sadece osmanlı Türk devletiydi diyorum.Şunu da belirtmeliyim ki, Osmanlı, Selçuklu, Gazneli gibi devletler tüm eylemlerini ırkçılık uğruna değil, Allah rızası için yapmıştır.
Salahaddin Eyyubi de Kürt'tü,O'nun da hizmeti büyüktür.Allah hepsinden razı olsun.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks