Türbe ziyareti islamda varolan bir olgudur.Yalnız bu olay öyle çok istismar edilmiştirki maalesef,islam karşıtlarının,fırsat arayanların alayı haline gelmiştir.Evet türbeye caput bağlamak duvarlarına yüz sürmek etrafında sürünmek yanlıştır.Gerci bunu yapan insanların art niyetli olmadıkları kesin ama,z.beyaz gibi ne olduğu belli olmayan insanlara gün doğuyor.Bunları görüp bu tür hocaları dinleyip türbe ziyaretinden korkan insanlar var.Yada bunun yanlış olduğunu düşünen.Hayır! türbe ziyareti doğrudur.Ama türbede yatan insanın kim olduğunu bilmek,yaşantısı hakkında bilgi sahibi olmak,ve bu doğrultuda ziyaret,en güzelidir.Bazı hocalarımız derki türbedekinden yardım istenmez.ALLAH la aranıza aracı koymayın.Kısmen doğru olsada işin esası bu değildir.Esas olan,yaradan dan bir dilekte bulunurken,senin o dua na kimin iştirak ettiğidir.Çünkü ALLAH u tealanın her dualarını kabul ettiği,hatırını kırmadığı insanlar vardır.Onların hatırına kendisine asi olan insanları afedeceğini beyan eder cenab'ı hak.Bu halde türbede dua etmek yanlış olamaz ve kabul olmasıda büyük olasılıktır.Yeter ki biz bunun ne şekilde olacağını bilelim ve türbedeki şahsı ilahlaştırmayalım ve birilerinede gün doğmasın.Şimdi gelelim ALLAH ın hatırını kırmadığı insanlara.En başta peygamberimiz 'ki cenabı hak sana ümmet olan herkezi affettim eninde sonunda senin ümmetin cennete girecektir buyurmuştur.Şimdi peygamberimizin yüzü suyu hürmetine dua etmek,onun adını kullanarak niyazda bulunmak aracı koymakmıdır.Veya aşerei mübeşşerenin.Veya bize yakın olanlardan bahsedeyim.Eba eyyubel ensarinin.Arkadaşlar türbeleri sık sık ziyaret edelim.Veya dualarımızı mümkün mertebe,bu tür insanların huzurunda,onların şahitliğinde yapalım..İnanın kabul olma olasılığı diğerine göre daha yüksek.
YORUMSUZ YAYINLIYORUM,yorumunu siz yapın!
http://www.milligorus-forum.com/forum/thread.php?threadid=9897 'den alıntıdır.
YORUMSUZ YAYINLIYORUM,yorumunu siz yapın!
http://www.milligorus-forum.com/forum/thread.php?threadid=9897 'den alıntıdır.