Toprak ile ayna

sumisali

New member
TOPRAK bir gün aynaya dedi ki:

“Ey ayna! İmreniyorum sana! Çünkü kim sana baksa, kendini görür; bana bakanlar ise, sadece beni görür!”

Ayna toprağa şöyle cevap verdi:

“Ey kara toprak, ne beyhude bir dert ile dertlenmişsin. Bilmiyor musun? Ben bana bakanların bugününü gösteririm. Oysa sen, sana bakanların yarınından haber verirsin....”

Bu cevap, toprağın beğenisine gitse de, tekrar dedi:

“Belli ki içimi rahatlatmak içindir sözlerin. Söyler misin bana, sana bakanlar, hiç dönüp bakar mı bana?”

Ve ayna toprağa acı bir gülümseyişle şunları söyledi: “Merak etme! Bana bakacak yüzü kalmayanların gözü, hep sana döner!”

Allahın bizlere ihsan etdiği nimetleri, Allahın bize karşı lutfunu, merhametini, rahmetini, şefkatini düşününce insanın aynaya bakmaya yüzü kalmıyor ve toprağa dönüyor, esas olanı da sonrası: toprağa dönen yüzümüzü Allaha çevirmek.

Allahın bizlere ihsan etdiği nimetleri, Allahın bize karşı lutfunu, merhametini, rahmetini, şefkatini düşününce insanın aynaya bakmaya yüzü kalmıyor ve toprağa dönüyor, esas olanı da sonrası: toprağa dönen yüzümüzü Allaha çevirmek.

Evet ama, O'nun rahmet ve merhameti olmadan ne yapsak, beklediklerimizin karşılığı da olamıyacak.

Merhamet, merhamet, ey merhametlilerin en merhametlisi...

Evet ama, O'nun rahmet ve merhameti olmadan ne yapsak, beklediklerimizin karşılığı da olamıyacak.

Merhamet, merhamet, ey merhametlilerin en merhametlisi...

Rabbimiz en başından kendisi için merhametli olmayı yazmış.....zaten yüzümüzü Allaha çevirmemiz bile Allahın rahmet ve merhametiyledir.

Allah korusun o günden ki, insanın ne aynaya bakmaya yüzü kalmış, ne de toprağa dönüyor yüzü ....

Son düzenleme:
Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks