Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tezat Allah'ım Tezat...

ÇAPANOÐLU

New member
Din terakkiye mani midir? Asla..
Müslümanlar Terakkinin neresindedir?..
Şimdilik gölgesinde gölgelenmektedirler, hac'dan getirdiği tesbihi, takkesi ve hatta Kur'anının baskısı bile yabancılara ait..
Din terakkiye mani değilse ve müslümanlar da bir türlü kalkınamıyor, ilerlemiyorsa, acaba, dinde mi bir problem vardır yoksa dini bir türlü anlayamayan ve kavrayamayan izleyenlerinde mi?..
İşte bendenizden birkaç örnek, bunu isteyen istediği uzunluğa çıkarabilir..

Bir onlardan

Bugün TV'de müthiş bir haber.. Saatte 500 km'nin üzerinde seyreden bir tren denemesi iyi sonuç vermiş...

Bir Bizden

Arkadaşlar, Sakal bırakmak sünnet mi, farz mı?...

Bir onlardan

Japonya da bir evin bütün ihtiyaçlarını görebilen robot icat edilmiş..

Bir bizden

Kadınların kaş aldırması caiz mi değil mi?

Bir onlardan

Japon bilimadamları suyu ışınlayarak büyük bir başarıya imza atmış..

Bir bizden

Niğde de bir tarikat şeyhi, dolgulu dişlerle gusül kabul olmaz diyerek bütün müridlerinin dolgularını söktürmüş...

Bir onlardan

ABD kapalı cep telefonundan bile istediği insanın konuşmalarını dinleyen cihaz üretmeyi başarmış...

Bir bizden

Hakkaride yatan bir zatın türbesinin toprağını, müridleri şifa niyetiyle avuç avuç yiyerek, kurbanlar adak etmişler...

Bir onlardan

ABD 10 yıl içerisinde uçan otobüsleri hizmete sokacakmış..

Bir bizden

İstanbul da bir tarikate mensup A...... K.... adlı şahıs, kendininin mehdi olduğunu söyleyip, mehdiliğini ispat etmek için 13. kattan atlayarak canından olmuş...

unzurna

New member
Şimdilik gölgesinde gölgelenmektedirler, hac'dan getirdiği tesbihi, takkesi ve hatta Kur'anının baskısı bile yabancılara ait..
Din terakkiye mani değilse ve müslümanlar da bir türlü kalkınamıyor, ilerlemiyorsa, acaba, dinde mi bir problem vardır yoksa dini bir türlü anlayamayan ve kavrayamayan izleyenlerinde mi?..

Bir onlardan

Bugün TV'de müthiş bir haber.. Saatte 500 km'nin üzerinde seyreden bir tren denemesi iyi sonuç vermiş...

Bir Bizden

Bir onlardan

Bir bizden

Bir onlardan

Bir bizden

Niğde de bir tarikat şeyhi, dolgulu dişlerle gusül kabul olmaz diyerek bütün müridlerinin dolgularını söktürmüş...

Bir onlardan

ABD kapalı cep telefonundan bile istediği insanın konuşmalarını dinleyen cihaz üretmeyi başarmış...

Bir bizden

Hakkaride yatan bir zatın türbesinin toprağını, müridleri şifa niyetiyle avuç avuç yiyerek, kurbanlar adak etmişler...

Bir onlardan

Bir bizden

İstanbul da bir tarikate mensup A...... K.... adlı şahıs, kendininin mehdi olduğunu söyleyip, mehdiliğini ispat etmek için 13. kattan atlayarak canından olmuş...

Ağlanacak halimize güldüm vallahi. Cahiliz kabul edelim. Paylaşımın için Allah razı olsun.

seyfullah putkýran

New member
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
Din terakkiye mani midir?

peki siz neden bilimsel bir yazı yazmadınızda bunları yazdınız ? acaba sizde boş işlerlemi uğraşıyorsunuz? abd aya çıkmış, japonya robot yapmış , sizde gelmiş din terakkiye manimi değilmi konusu tartışıyorsunuz bu konu onlardan önemlimi? evet önemli diyorsanız yazdığınız yazanın manası yok!! yok önemli değil diyorsanız, kendinizle tezattır..yapmadığınız birşeyi başkasında görünce neden kınıyorsunuz? herkes üstüne düşeni yapmalı....

ÇAPANOÐLU

New member
Küçük Bir Manifesto

Küçük Bir Manifesto

peki siz neden bilimsel bir yazı yazmadınızda bunları yazdınız ? acaba sizde boş işlerlemi uğraşıyorsunuz? abd aya çıkmış, japonya robot yapmış , sizde gelmiş din terakkiye manimi değilmi konusu tartışıyorsunuz bu konu onlardan önemlimi? evet önemli diyorsanız yazdığınız yazanın manası yok!! yok önemli değil diyorsanız, kendinizle tezattır..yapmadığınız birşeyi başkasında görünce neden kınıyorsunuz? herkes üstüne düşeni yapmalı....

Bak seyfullah,
Bizim türkiyede ve dünyadaki tüm cemaatlere karşı çıkışımızın asıl sebebi budur, sadece papağanvari hafızlar yetiştirmek, onları bir camiye hapsedip, 5 vakit namazla, hayata katkısı olmayan, üretmeyen, sadece tüketen din adamları ordusu oluşturmak, yukarıda saydığım basit sorularla uğraşarak, boşa kürek çekmek ve insanlığa zerre katkı sağlamadan göçüp giden insanlar yetiştirmek.. Böyle binlerce insan sayabiliriz, şunun bunun eserlerini çevirerek, araklayarak, birebir kopyalayarak ilim yaptığını zanneden..
Bakın, hala bir adamakıllı İSLAM ÜNİVERSİTEMİZ yoktur, herşeyi ile müslümanlara ait olan..
Siz, yaban ellerinde trifik kazasında ölen Esat Coşan'ın normal bir kaza ile öldüğünü mü zannediyorsunuz yoksa, dikkat edin, Türkiye de üç kuruş işe yarayacak insanlar muhakkak trafik kazasında can verir ve ne enteresandır, hepsinin bindiği araç MERCEDES'tir..
Adamlar milyonlarca araç üretiyor ve herbirinin güvenlik bilgisine sahepler...
Şu an belki kaç kişi onlar tarafından gözlemleniyor, zaptlara geçiyor, yasaklar listelerine ekleniyor..
Henüz hür yaşama konusunda bile rahat olamayan müslümanların, İSLAMIN BAŞINI ikame edeceklerini, sanırım düşünmüyosundur, hoş düşünsenizde bu bir şey değiştirmez..
Şu ümmet 1200 yıl önce kaybettiği heybeti ne hikmettir bilinmez bir türlü bulamamakta, işin tuhafı, bulma eğilimini bile gösterme cesaretine, ferasetine, uyanıklığına sahip olamamaktadır..
Kendi öz yurdunda parya durumuna düşmüş şu ümmet, cılık-culuk hastalıklarıyla daha ne kadar zaman kaybedecektir ve daha ne kadar İSLAMCILIK oyununu, GERÇEK İSLAM zannederek, kendini avutacaktır..
Bir yerde YETER diyen birilerinin bu uyuşukluğu yırtması gerekmektedir ama...
Buna tevessül eden bütün insanlar ya hapislerde çürütülmüştür veya idamlarda can vermiştir..
İyi bir araştırma neticesinde görülecektir ki, bu mücahidlerin yok olmasında en büyük imza sahipleri, kendilerini gelenekçi dindar kabul eden ve bir türlü TERAKKİYE hoş bakmayan müslümanlar olmuştur..
Şu an birçoğuna mürted, fasık, sapık ve mürted damgası yapıştırıldığı gibi, bundan sonra çıkanlarada aynı muamelenin yapılacağından zerre şüphem yoktur..
PEKİ,
DAHA NE ZAMANA KADAR PEYGAMBERİN KABRİNİ KİLİTLEYEN KİLİDİN ÜZERİNDE MADEİN CHİNA YAZACAKTIR VE NE ZAMANA KADAR AİK-BUS LARLA HACCA GİDİLİP, ABD NİN İSTEDİĞİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE HAC İBADETİ YAPILACAKTIR..
YAZIK DEĞİL Mİ, GÜNAH DEĞİL Mİ, VEBAL DEĞİL Mİ?...

seyfullah putkýran

New member
Web sitesi
www.tevhidyolu.net

PEKİ,
DAHA NE ZAMANA KADAR PEYGAMBERİN KABRİNİ KİLİTLEYEN KİLİDİN ÜZERİNDE MADEİN CHİNA YAZACAKTIR VE NE ZAMANA KADAR AİK-BUS LARLA HACCA GİDİLİP, ABD NİN İSTEDİĞİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE HAC İBADETİ YAPILACAKTIR..
YAZIK DEĞİL Mİ, GÜNAH DEĞİL Mİ, VEBAL DEĞİL Mİ?...

çapan oğlu madem esad coşan k.s. değerli buluyorsun onu dinlemeni tavsiye ederim.. gerelim ilim bilim bilmem ne, velilerden daha iyi ilmi bilen bilmi bilen yok. akşemsettin k.s. mikrobu bulan, diğer ilsam alimleri çiçeklerdeki şifay bulan, başka bir müslüman doktorgöz hastlağına kurandan çare bulan. ya sizi dünyadan haberleri tam izlemiyor oalbilrisniz ama müslümanları bu şekilde zan altında bırakamazsınız. benim tanıdığım cemaatlerde herkes okumuş, öğretim üyeleri var. hangi ilimdne uzaklıktan bahsediyorsunuz?

nurþeyma

New member
-PEKİ,
YAZIK DEĞİL Mİ, GÜNAH DEĞİL Mİ, VEBAL DEĞİL Mİ?...-

bunu hacca giden bir arkadaşımdanda duymuş hüzünlenmiştim, gerçekten hal böyleyse, acınacak durumdayız demektir, Peygamberinin kapısını çine teslim edenlerin, Peygamberin getirdiğine nasıl sahip çıkacağı ise gerçekten düşündürücü..
Allah, tez zamanda kendimize gelmeyi nasip eylesin inşaALLAHurrahman..

bu

casus021

New member
Web sitesi
www.islamportali.net
bizler bizim geçlerimizin buldugu buluşları kabul etmiyorsak onları yurt dışına gönderip buluşlarını orda geliştiyorlar bu devletin sorunudur alimlerin degil

radikal

New member
bunu hacca giden bir arkadaşımdanda duymuş hüzünlenmiştim, gerçekten hal böyleyse, acınacak durumdayız demektir, Peygamberinin kapısını çine teslim edenlerin, Peygamberin getirdiğine nasıl sahip çıkacağı ise gerçekten düşündürücü..
Allah, tez zamanda kendimize gelmeyi nasip eylesin inşaALLAHurrahman..

Hanımefendi, dikkat ederseniz konuyu başlatan arkadaş kapıyı çin'e teslim etmişler demiyor, kilidinden bahsediyor. Bence; bu kapıdaki kilitten önce, bizzat Peygamber'e karşı duyulan gönüllerdeki sevgilerin kilitlenmesini isteyen mantığı kime mal edeceğiz ? Önce bunun sorgulanması ve cevabının aranması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü o kapı kilitlense de olur, kilitlenmese de. Bu ümmedi Muhammedin (s.a.v.) orada yatan peygamberine bir zararı olacağını düşünmek basitliktir. Ama gönüllerdeki sevgisinin açığa çıkmasını engellemek için, üstelik bu engellemeye ayet verme gibi bir acizliğe giren zihniyeti ne şekilde değerlendireceğiz, bence bu daha mühim olanı.

Ayrıca nurşeyma hanım; sizin daha öncede nakşibendi nicki ile bu forumda daha önce bulunduğunuza dair içimde bir his var, yanılıyormuyum acaba ?

nurþeyma

New member
Hanımefendi, dikkat ederseniz konuyu başlatan arkadaş kapıyı çin'e teslim etmişler demiyor, kilidinden bahsediyor. Bence; bu kapıdaki kilitten önce, bizzat Peygamber'e karşı duyulan gönüllerdeki sevgilerin kilitlenmesini isteyen mantığı kime mal edeceğiz ? Önce bunun sorgulanması ve cevabının aranması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü o kapı kilitlense de olur, kilitlenmese de. Bu ümmedi Muhammedin (s.a.v.) orada yatan peygamberine bir zararı olacağını düşünmek basitliktir. Ama gönüllerdeki sevgisinin açığa çıkmasını engellemek için, üstelik bu engellemeye ayet verme gibi bir acizliğe giren zihniyeti ne şekilde değerlendireceğiz, bence bu daha mühim olanı.

Ayrıca nurşeyma hanım; sizin daha öncede nakşibendi nicki ile bu forumda daha önce bulunduğunuza dair içimde bir his var, yanılıyormuyum acaba ?

Hiçkimse Peygamber sevgisini yüreklerde kilitleyemez, Biz peygamberleri canımızdan öte severiz çünki O'nlar Allah'ın elçisidirler, yani, sevgilerini Allah'ın elçiliğinden alırlar, elçiyi sevmemek, sahibini sevmemek manasınadır, bir de elçi bizlere sadece ve sadece sahibinin emirlerini tebliğ ile memursa, o elçiyi baştacı eylememek sahibine ihanettir..

Tüm yazılarımda sadece ve sadece Vahy'e önem veren birinin, bir beşer öğretisini önceleyen nick ile yazı yazması, hem vahye olan teklik inancıma ve hem kendime ihanet olur ki, bunlardan Allah'a sığınırım. Müslüman, oryantal hareket edemez, bu hakka sahip değildir, emrolunduğu gibi dosdoğru olmalı, benim bu foruma geliş hikayem çok gariptir ve ilk nurşeyma ismiyle girdim, daha önce ne başka nick ile ne de nurşeyma nicki ile girmemiştim, çünki formu tanımam henüz çok yeni..

__BODOM

New member

Bir onlardan

Bir Bizden

Bir onlardan

Bir bizden

Bir onlardan

Bir bizden

Bir onlardan

Bir bizden

Bir onlardan

Bir bizden

doğru dedin çapanoğlu benim merak ettiğim yıllar sonra ne olacak birileri marstan jüpitere geçtik derken birileri hala kılla tüylemi ilgilenecek

radikal

New member
Hiçkimse Peygamber sevgisini yüreklerde kilitleyemez, Biz peygamberleri canımızdan öte severiz çünki O'nlar Allah'ın elçisidirler, yani, sevgilerini Allah'ın elçiliğinden alırlar, elçiyi sevmemek, sahibini sevmemek manasınadır, bir de elçi bizlere sadece ve sadece sahibinin emirlerini tebliğ ile memursa, o elçiyi baştacı eylememek sahibine ihanettir..

Tüm yazılarımda sadece ve sadece Vahy'e önem veren birinin, bir beşer öğretisini önceleyen nick ile yazı yazması, hem vahye olan teklik inancıma ve hem kendime ihanet olur ki, bunlardan Allah'a sığınırım. Müslüman, oryantal hareket edemez, bu hakka sahip değildir, emrolunduğu gibi dosdoğru olmalı, benim bu foruma geliş hikayem çok gariptir ve ilk nurşeyma ismiyle girdim, daha önce ne başka nick ile ne de nurşeyma nicki ile girmemiştim, çünki formu tanımam henüz çok yeni..

İşaretlediğim yeri sormuştum ve cevabınız yeterli geldi. Ve o yüzden teşekkür ettim size. Fakat diğer konulardaki fikirleriniz siz bağlar. İster oryantal hareket eder ister global. Bu kendine kalmış bir şey. Ayrıca bahsettiğiniz yol bir beşer öğretisidir demişsiniz, fazla bir bilginiz varsa paylaşatığınız takdirde bilgilenmiş oluruz. Nasıl bir beşer öğretisi olduğu konusunda neler biliyorsanız, lütfen buyrun:...

__BODOM

New member
48. Şu bir gerçek ki, Allah kendisine şirk koşulmasını affetmez, bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder. Allah'a şirk koşan, gerçekten büyük bir günah işlemiştir.

49. Bakmaz mısın, şu benliklerini ak-berrak gösterip duranlara! Hayır! İş, sandıkları gibi değil. Ancak Allah, dilediğini temizleyip aklar. Ve bir hurma lifi kadar zulme uğratılmazlar.

50. Bir bak, nasıl yalan düzüp iftira ediyorlar Allah'a! Açık günah olarak bu yeter.

51. Görmedin mi şu kendilerine Kitap'tan bir pay verilmiş olanları? Puta, tâğuta inanıyorlar; küfre batmışlar için, "Bunlar inananlardan daha doğru yoldadır!" diyorlar.

52. İşte bunlardır, Allah'ın kendilerine lanet ettiği. Allah'ın lanetlediği kişi için bir yardımcı asla bulamazsın.

53. Yoksa mülkten/yönetimden bir nasipleri mi var? Eğer öyle olsa, insanlara bir çekirdek bile vermezler.

nurþeyma

New member
İşaretlediğim yeri sormuştum ve cevabınız yeterli geldi. Ve o yüzden teşekkür ettim size. Fakat diğer konulardaki fikirleriniz siz bağlar. İster oryantal hareket eder ister global. Bu kendine kalmış bir şey. Ayrıca bahsettiğiniz yol bir beşer öğretisidir demişsiniz, fazla bir bilginiz varsa paylaşatığınız takdirde bilgilenmiş oluruz. Nasıl bir beşer öğretisi olduğu konusunda neler biliyorsanız, lütfen buyrun:...

EL-EZHER mezunu olduğunu yazmıştınız sanırım bir yorumunuzda,bunun manası şudur, İLAHİ sistem ile İNSANİ sistemin farkını en iyi sizler bilmelisiniz, EL-EZHER tandanslı birkaç arkadaşım var çevremde ve onlardan biliyorum ki, Vahyi meselelere gerçekten vakıflar, bunu, bir arap ülkesinde gördükleri tahsile bağlamışımdır hep..
Ama, öyle yorumlarınız ve çıkışlarınız oluyor ki zaman zaman, tanıdığın EL-EZHER ci arkadaşlarla yanyana getiriyorum, inanın aranızda uçurumlar gözlemliyorum.
Bakın, Ne demek müslüman da oryantal olabilir, global da.. Eee bırakın o zaman koministte olsun, ateistte.. Peki, Müslüman kimliğinin yüklediği görev ve farklılık nerede kaldı o zaman.. Yani, eğer insan inandığı dinin araç-gereçleri, öğretileri doğrultusunda kendini ve inancını inşa edemiyorsa, bu inanç ne kadar arı ve durudur ve ne kadar Vahyidir..

Bakın, Çapanoğlu ile bu konu başlığında yaptığınız düello dan kısa bir kesit.. Çapanoğlu ne mezunudur, ilmi kariyeri nedir, hangi ilimleri tahsil etmiştir, bilemiyorum, ama, sizi bildiğim için, bu yaklaşım tarzınızı asla tasvip etmiyorum..

Radikalislam :Yok bilemedin, kıl ve tüy dediğin konulara yeterli ehemmiyeti vermediği için veyl kuyusundan çıkmaya çalışacak.

Çapanoğlu :Hayrola kardeş, artık veyl kuyusu tanzimi size mi ihale edildi, yeni göreviniz hayırlı olsun, ne deyim...

Radikalislam :Var olduğunu sandığım ilmine bu sözü hiç yakıştırmadım. Hemde hiç...

Sonuç olarak söyleyeceğim şu ki;
Ülke olarak etiket sahibi aydın ve derin mevzulara vakıf ilim ve bilim adamlarına ihtiyacımız elzemdir, bu konuda önderlik etmeniz hem bizim açımızdan faydalı olacaktır ve hem de Allah'ın rizasına muvaffak olmanız hasebiyle siz de kazançlı çıkacaksınız inşaALLAHurrahman..

ÇAPANOÐLU

New member
EL-EZHER mezunu olduğunu yazmıştınız sanırım bir yorumunuzda,bunun manası şudur, İLAHİ sistem ile İNSANİ sistemin farkını en iyi sizler bilmelisiniz, EL-EZHER tandanslı birkaç arkadaşım var çevremde ve onlardan biliyorum ki, Vahyi meselelere gerçekten vakıflar, bunu, bir arap ülkesinde gördükleri tahsile bağlamışımdır hep..
Ama, öyle yorumlarınız ve çıkışlarınız oluyor ki zaman zaman, tanıdığın EL-EZHER ci arkadaşlarla yanyana getiriyorum, inanın aranızda uçurumlar gözlemliyorum.
Bakın, Ne demek müslüman da oryantal olabilir, global da.. Eee bırakın o zaman koministte olsun, ateistte.. Peki, Müslüman kimliğinin yüklediği görev ve farklılık nerede kaldı o zaman.. Yani, eğer insan inandığı dinin araç-gereçleri, öğretileri doğrultusunda kendini ve inancını inşa edemiyorsa, bu inanç ne kadar arı ve durudur ve ne kadar Vahyidir..

Bakın, Çapanoğlu ile bu konu başlığında yaptığınız düello dan kısa bir kesit.. Çapanoğlu ne mezunudur, ilmi kariyeri nedir, hangi ilimleri tahsil etmiştir, bilemiyorum, ama, sizi bildiğim için, bu yaklaşım tarzınızı asla tasvip etmiyorum..

Radikalislam :Yok bilemedin, kıl ve tüy dediğin konulara yeterli ehemmiyeti vermediği için veyl kuyusundan çıkmaya çalışacak.

Çapanoğlu :Hayrola kardeş, artık veyl kuyusu tanzimi size mi ihale edildi, yeni göreviniz hayırlı olsun, ne deyim...

Radikalislam :Var olduğunu sandığım ilmine bu sözü hiç yakıştırmadım. Hemde hiç...

Sonuç olarak söyleyeceğim şu ki;
Ülke olarak etiket sahibi aydın ve derin mevzulara vakıf ilim ve bilim adamlarına ihtiyacımız elzemdir, bu konuda önderlik etmeniz hem bizim açımızdan faydalı olacaktır ve hem de Allah'ın rizasına muvaffak olmanız hasebiyle siz de kazançlı çıkacaksınız inşaALLAHurrahman..

Eyvaah, yüksek yerlerde rüzgar keskin esermiş,
Öyle de olmuş ama rüzgarın arasında da beni bırakmışlar,
Ellerinize, yüreğinize sağlık arkadaşlar, çok yaşayın inş..

radikal

New member
Bakın Nurşeyma hanım;
Bizim el ezher'de okumuş olmamızın buradaki konu ile ilgisi nedir anlayamadım. Bu üniversitede okuyan insanlar beşeri sistemleri değil İlahi kanunu ve bunları hayata geçirme yol ve metodlarını öğrenir. Size kim demişse (af buyurun ama) yalan söylemiş orada beşeri sistem yok. Beşer sistemi; herkesin içinde bulunduğu toplumda yaşadıklarına göre ve bağlı bulunduğu yasal yaptırımlara göre bildiğinden ibaretttir. Orada sadece mısır vatandaşı okumuyor. Türk, Arap, Endonezyalı, Hindistanlı, Azeri, Alman, İngiliz vs. bütün milletten insan mevcut. O insanların da hepsinin ait olduğu beşeri sistemler o ülkenin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda olduğu için farklı farklı. Tek farklı olmayan gerçek:İLAHİ SİSTEM.

El ezher tandanslı olmak kişiye farklı bir imaj oluşturmuyor. Yani biz oradan mezun olduk diye insanların bize farklı bir tarzda bakması için, yada kartvizitimizde arapça "el ezher mezunudur" yazması için okumadık. Biz aynı zamanda gazi üniversitesi işletme fakültesi mezunuyuz ve o yüzden kartvizitimde ekonomist yazar. Bizim mesleğimiz bu çünkü. Size bu kişisel bilgileri verdikten sonra gelelim iddialarınıza;

Vahy'in ne olduğu konusunda ve bunun ne şekilde gerçekleştiği hususnda yeterli bilgimiz var, okuduk. Bunu sizin arkadaşlarınızda eminim görmüştür. Bir gerçeği gören, okuyan bu konuda birinci kaynaktan bu bilgilere sahip olan kişi, yanlış düşünce, inanç ve sistemlere bunu anlatmak ve öğretmekle mükelleftir. Bunun için ne gerekiyorsa bütün materyalleri kullanır, teşbihlerde bulunur ve bunu bir şekilde karşıya aktarır. Ama; bunu yaparken, karşıdaki insanın gönlü hoş olsun diye de, bir anlık dahi olsa gerçekten sapmamalıdır. Böyle yaptığı takdirde aldığı ilimin misyonuna ve özüne ihanet etmiş olur.

Din; herkesin kendi içinde yaşadığı, Yaradan'a (cc) duyduğu ve hissettiği değerler bütünüdür. Bu kişiden kişiye farklılık gösterir. Sizin çevrenizdeki arkadaşlarınız ılımlı İslam'ı savunuyorlarsa bu onların metodudur ve onları ilgilendirir. Beni veya başka bir el ezher mezununu bağlamaz. Ha keza benim meşrebimde bir başkasını bağlamaz. Ben biraz agresif yapım vardır belki bu konuda sert olarak algılanabilirim. Benim uslubum budur, fıtrat ile ilgili bir durum yani.

Biz bir konu hakkında bildiklerimizden ortaya çıkan bilgileri burada hep beraber paylaşıma sunduğumuz zaman, itiraz eden oluyor, kabul eden oluyor. İtiraz eden arkadaşlara o noktada gerek ayet ile gerekse de hadis ile bir şeyler daha aktarmaya çalışıyoruz. İstiyoruzki; anasının babasının Din'inden çıksın Allah'ın (cc) Din'inine girsin. kulaktan dolma bilgi ile amel etmektense, kaynağına ulaşsın. Bu kaynak nedir, sizlerinde bildiği gibi Kur'an ve sünnettir. el ezher'de verilen eğitim de Kur'an ve sünnet merkezlidir. Ama bunu yaparken bütün bildiklerimizi burada anlatamıyoruz hanımefendi. Bazen oluyorki; "hulqum'dan" yukarı çıkmıyor. Sebebi; İnsanımızın sistemli olarak "Din Cahili" bırakılmış olmasından kaynaklanıyor. Eğer bildiklerimizi burada anlatmaya kalksak, bu forumda inanın çok az sayıda insan kalır. materyalist sistemin insanımızı getirdiği nokta budur. Örnek; size şeytan ile ilgili sahih konulardan bahsetsem, siz şeytana bırakın muhabbeti, onun Allah'a (cc) duyduğu sevgiye hayran kalır, şeytana aşık olursunuz. Oysa şeytan ayetler ile de sabittir ki; insanoğlunun apaçık düşmanıdır ve kafirdir. hadi gelin burada bunu açıklamaya çalışın. Olmaz! Bu öyle herkesin yutacağı lokma değildir, bu sadece bir örnek daha neleri var.

Sizin arkadaşlarınız "ılımlı İslam'ı" savunuyorlarsa savunsunlar, dediğim gibi bu o'nları bağlar, beni ilgilendirmez. Bizim burada amacımız, kişi meyhaneye girmiş içki kadehi elinde yarın ödenecek çek için arkadaşına "Allah Kerim'dir öderiz bi şekilde" diyor. Madem Allah'ın (cc) "Kerim" olduğunu biliyor, o halde elindeki kadehi elinden attırmamız lazım. Bunun içinde bir kova soğuk suyu üzerinden boca etmek gerekir. Biz bir nevi bunu yapmaya çalışıyoruz, bir kova soğuk suyu muhatabımızın başından aşağı boca ediyoruz. Çünkü o'nu kendine getirmek için bu o'na gerekli bir yol ve yöntem. Bir şok yani! bunu yaşaması gerekli çünkü o'nun menfaatine.

Buradaki konuda muhatabım çapanoğlu değildi, bodom nicki ile yazan arkadaştı. Yaptığım yorumda; kıl, tüy, yün gibi sözcüklerini, sünneti seniyye ile ilgili olarak alayvari kullandığı için, bir nevi kinayeli uyarı idi. Tabi o'nunla beraber aynı düşüncede olan arkadaşlara da aynı zamanda bu cevabım. Ama; ayetler konusunda yorum yapan bir arkadaşın (çapanoğlu'nun) verdiği cevap, madem ayetler hakkında yorum yapabilecek bilgi ve yetiye sahip birisi, o halde böyle konuşmamalıydı. Ne ayet ile nede hadis ve sünnet ile ilgili olarak; alttan almam, hoşgörü ile bakmam, bir seferden bir şey olmaz demem, kim olursa olsun (babam da dahil) çok sert cevabını veririm. Veren olursa da alkışlarım. Benim burada bulunan bütün arkadaşlarıma duyduğum sevgi Allah (cc) rızası içindir. Seversem Allah (cc) için, kızarsam da yine O'nun (cc) için. Kişisel bir nefret yada husumet beslemem. gayem O'nun rızasıdır. Uygulandığı takdirde hem ben, hemde muhatabım olan kişi kazanacaktır çünkü!

Bu konuda tavrımı sizin tasvip edip etmemeniz hiç umurumda değil. bunu hakaret olarak değerlendirmeyin, tarzım bu, bilin diye söylüyorum.
"Radikalislam" nicki'ni boşuna seçmedim. İslam'ın radikali, ılımlısı, yumuşağı, yeşili, kırmızısı yada fanatiği olmaz. İslam, İslam'dır. Ama her yapılan bir münferit olayda haber kanallarında veya insanların ağzında "radikalislamcılar" şöyle yaptı, böyle yaptı diyerek her seferinde İslam'a vurmaya çalışan insanlara bir tepkidir bu nick!

Üst Alt