hafi74' Alıntı:
selamu aleyküm cümleten benim sorum su burdaki kardeşler ve beni cok ama cok üzün alatan ve jızdıran bir sorun benim icin alllahın rasulünde encok turduhu konu şu anki ben tesettürlüyüm ben kapalıyımdeyipte kapandığını zanneden bacılarıma hitaben şu anki tesettür tesettürmüdür. ve allah rasulunun ve allahımızın istedihi ve razı olduhun farz olan kural uygun ve kullanılıyomu bu konuyu acan bacılara ve innemel müminune ihva olan kardeşlere allah kulummmmmmm desin amin. fiiemanılleh ayrımsız herkeze.
böyle bir konuya değinen şahsa teşekkürü borç bilir ve ilk aklıma gelen cevap şekliyle konuya katılmak isterim.
müslüman hanımın tesettür konusunu önce iki bölümde bahsedelim
1:hal ve hareketindeki tesettür
2:kıyafetindeki tesettür
HAL VE HAREKET TESETTÜRÜ
bir müslüman hanım,kendisine nikah düşen herkişiden kendini sakınması lazım.gülmesi ,konuşması, oturması ,kalkması.yemesi içmesi vel hasılı tüm hareketleri karşısındakinin dikkatini çekmeyecek şekilde olmalı..günümüzde aile içi huzursuzluk ve boşanmaların vee aldatılma hadiselerinin temel sebebi %100 budur.
KIYAFET TESETTÜRÜ
kıyafet tesettürü bu4 şarta uygun olmalı
1-ince olup vücudu belli etmiyecek
2-dar olup vücudu belli etmiyecek
3-kısa olmayacak.
4-güzel koku ve dikkat çekici renk olmayacak
peygamber efendimiz ilk 3 şarttan bahsederek bu şekilde olan hanımlar giyinik olduğu halde çıplaktır ve onlar cennetin kokusunu dahi alamazlar.diye buyurur mealen.
evet bu hadisin hangi kaynaktan olduğunu daha sonra bulup eklerim inşaallah
.
bu şartları okuyan kendi tesettürü hakkında geçerlimi geçersizmi olduğuna karar verir.