ey mülsman kardeşler namaza başlamak istiyorum ama bu duaları bulamıyorum. cuma namazına gitmek istiyorum vakit daralıyor. şafii mezhebine göre yazarsanız Allah sizden razı olsun derim. yardım edin lütfen
bir de şafii mezhebine göre diyelim bilen çıkmadı cuma namazını kaçırmak istemiyorum hanefii mezhebine göre okusam bu defalık bir şey olur mu?? yardımedin dostlar
Sübhâneke
dinlemek için ;TIKLAYIN;
Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârakesmük ve teâlâ ceddük (ve celle senâük) ve lâ ilâhe gayrük.
NOT: Parantez icinde yazili olan kisim sadece cenaze namazi kilarken okunacak.
Ey Allahım! Seni noksanlıklardan tenzîh eder. Bütün kemâl sıfâtlarıyla tavsif ederim. Sana hamd ederim. Senin ismin yücedir. (Ve senin şânın her şeyin üstündedir)[11]. Senden başka ilâh yokdur.
--------------------------------------------------------------------------------
Ettehıyyâtü
dinlemek için ;TIKLAYIN;
Ettehiyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayyibât. Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetullâhi ve berekâtüh, Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-Sâlihîn. Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlüh.
KISACA MÂNÂSI
Dil ile, beden ve mal ile olan ibâdetlerin hepsi yalniz Allâhu Teâlâ'yadir. Ondan baskasina ibâdet olmaz.
Ey mertebesi yüce olan Nebî "Muhammed"! Allah'in rahmeti ve bereketleri ile selâm ve selâmetlik Sana olsun!
Selâm ve selâmetlik bizim üzerimize ve Allâh'in iyi kullarina olsun!
Sahadet ederim ki: Allâh'tan baska Ilâh yoktur; yine sahadet ederim ki; Muhammed O'nun kulu ve rasûlü "elçisi
--------------------------------------------------------------------------------
Allahümme Salli
dinlemek için ;TIKLAYIN;
Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ Ibrâhime ve alâ âli Ibrâhim. Inneke hamîdün mecîd.
Ey Allahım! İbrâhîme “aleyhisselâm” ve âline rahmet etdiğin gibi, (Efendimiz) Muhammede “aleyhisselâm” ve âline de rahmet eyle. Muhakkak sen hamîd ve mecîdsin.