Son Kurtuluş Savaşı Gazisi Komada!!!

azizdolu

New member
SON KURTULUŞ SAVAŞI GAZİSİ KOMADA!!!
--------------------------------------------------------------------------------

Son Kurtuluş Savaşı Gazisi olan 113 yaşındaki Yakup SATAR şu anda komada..Lütfen
dualarınızı ondan esirgemeyin..Allah ondan ve onun için dua edenlerden razı olsun..

Yakup Satar (1895,Kırım - ) 1901 doğumlu olan Veysel Turan ve Ömer Küyük'ün vefatından sonra hayatta kalan tek Türk Kurtuluş Savaşı gazisi.
5 yaşında Kırım'dan Eskişehir'e ailesiyle göçmek zorunda kalan Yakup Satar Eskişehir’in Hacı Seyit Mahallesi’nde yaşıyordu. Askerlik döneminde Gizli Gaz Birliği’nin üyesi 200 kişi ile kimyasal gaz eğitimi gördükten sonra Bağdat'a giden 50 özel asker arasında yer aldı. Bu gizli görev rafa kalkınca normal tabura intibak etti. Aynı günlerde İstanbul işgal edilip Bağdat'a asker gönderilemeyince mevcut birlikler İngilizlere teslim oldu. Yakup Satar 65 gün hastahenede 2 yıl da esir kampında kaldıktan sonra esir değişimi sonrası kurtuldu.
22 günde Bağdat'tan İstanbul'a geldi. Memleketi Eskişehir'e uğradıktan sonra Milli Mücadele'ye katıldı.
Milli Mücadelenin ardından Eskişehir'e yerleşerek hayatını sürdürdü.
Allah, Türk milletine gelecekte de böyle kahramanlar çıkarmayı nasip etsin.
Dua edin!..
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks