Sizede oluyormu?

  • Konbuyu başlatan þükür
  • Başlangıç tarihi
Þ

þükür

Guest
Selamünaleyküm!

Kardeşlerim hiç benim gibi düşündünüzmü bilmiyorum ama ben bi düşünce paylaşıcam size.

hiç düşündünüzmü namaz kıldıktan sonra 'sanki tek ben namaz kılıyorum' gibi bi his geldimi ALLAH ım ne kadar büyük ne güzel bir huzur veriyor.

hiç düşündünüzmü dua ettiğiniz zaman 'sanki şuan sadece beni dinliyor' hiç oldumu size EYY ALLAHIM sen den birileri için kendim için bişi istemek ne kadar güzel.

hiç düşündünüz mü arkadaşlar şu an beni biliyor bana bakıyor şu an ki halimi görüyor sanki bu yazdıklarımı okuyor benim gördüğüm gözden görüyor EYY ALLAHIM Aklım yetmiyor seni düşünmeye tevekkül sadece sanadır.

bu düşünceler bana ALLAH ın Varlığını gösteriyor ve okadar güzel bir dinimiz varki hiç bir zorluğu yok.

bana bunlar hep oluyor ' sanki şu an sadece benle ilgileniyor ' halbuki ALEMLERİN RABBİ ( ALLAHIM NE KADAR BÜYÜKSÜN )

Sizede oluyormu bunlar?




Selametle..
 
aleyna aleykümselam

Elbette oluyor kardeşim, şunu da düşünmek lazım O öyle bir Allah'tır ki seni senden daha iyi bilir ve görür. O öyle bir Allah'tır ki sana şah damarından daha yakındır ve bu herkes için geçerlidir, Rabbimiz eksik sıfatlardan münezzehtir. Onu düşünmekle konuşmakla anlatılmaz, O herşeye Kadir olan Allah'tır çünkü.
 
işte insanın aklı yetmediği için düşünmenin sonu gelmiyor utanıyor bazen insan o kadar garip şeyler düşünüyorumki ALLAH ım sana sığınıyorum küfre girmekten korkuyorum çok düşünmek iyi değildir derler biliyorum o kadar aklımız yok ama düşünmenin sonu yok ALLAHIM şüphesizki sen bilirsin. çok düşündüğüm zamanda hemen vesvese veriyor şeytan benim düşünmek istemediğimi düşündürüyor o yüzden küfre giriyormuyum? bundan korkum var heleki eda ederken hiç durmuyor Eda bittikten sonra tam veremedim kendimi diyorum ALLAH ALLAH ben yanlış bişimi yaptım diyorum bu şeytan benle çok oynuyor ki Eda sırasında sureler okuyorum ALLAHIN bir bir indirdiklerini okuyorum nasıl gelip te bana düşünmek istemediğim şeyi düşündürüyorki AKLIM almıyor...
 
Şeytanın vesvesesi bitmez, onun verdiği vesveseler hep kötü düşüncelerdir, aklımıza bu tür düşünceler gelince aslında şeytanın acizliğini daha iyi anlamak lazım, o sadece bizi düşündürür, biz ise onun şerrinden Rahman ve Rahim olan Allah (c.c.)'a sığınırız, aklımıza getirdiği şeyleri düşünmemeye çalışırız. Bu küfür olmaz, Allah (c.c.) senin kalbini çok iyi bilir.

Hangimiz ibadetimizi tam yapabiliyoruz ki , ruküya giderken secdeye giderken Ey Rabbim yaptığım bu ibadet sana layık değil deyip ama elimizden bu kadar geliyor affeyle bizi mağfiret et bize dercesine Allah-u Ekber demiyormuyuz zaten.

İmamı Azam kabe içinde 2 rekat namazla hatim indirirken, Ey Rabbim sana layık ibadet yapamadım demedimi? Öyleyse bizlerde İmamı Azam gibi namazlarımızdan sonra mağfiret istiyerek Allah'a yalvarmalıyız, O'nun büyüklüğü karşısında kendimizin aciz bir kul olduğumuzun farkında olmalıyız.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks