sizce gerçek bir aşık aşağıda belirtilen hikayeye benzer midirrr yoksa ta kendisimidirrr
mecnun içindeki leyla aşkını söndürmek için kızgın çöl kumlarına düşmüş maşukunu arıyordu. üstü başı perişan olmuş zayıflamış güçten kuvvetten kesilmişti. Sevdiğini aramaktan neredeyse kendisini kaybetmişti. Bu sırada hiç farkında olmadan kızgın kumlara seccadesini serip namaz kılan bir adamın önünden geçti. Namaz kılan adam selam verip mecnunun yanına doğru yürüyordu.
O rabbine yönelmiş, namazını kılarken önünden geçerek huzurunu ve huşu unu bozan bu sorumsuz kişi kimdi acaba?
Namaz kılan bir kişinin önünden geçmenin günah olduğunu öğretmeliydiki bari bundan sonra bu hatayı işlemesin......
Mecnunun yanına vardı ve yakasına sarılarak öfkeyle bağırdı:
-Niçin ben namaz kılarken önümden geçtin? Bunun haram olduğunu bilmiyor musun?
Mecnun şaşırmıştı. Bu adam kimdi?" Namaz kılıyormuşta önünden geçmişim..." diye düşündü.
Sonra gür bir sesle çıkıştı:
-Be hey kendini ALLAH"a verdiğini zanneden adam, sen namaz kılıyordun ha?
-Elbette, görmedin mi?
-Görmedim.Ben leylanın aşkından önümü bile göremezken, sen nasıl olduda ta uzaklardan beni gördün?
Öfkeden burnandan soluyan adam bir anda şaşırmış susmuş ve başını öne eğmişti.
Mecnunun dudaklarından şu cümleler döküldü:
-Demek ki senin mevla aşkın, benim leyla aşkım kadar bile yokmuş
mecnun içindeki leyla aşkını söndürmek için kızgın çöl kumlarına düşmüş maşukunu arıyordu. üstü başı perişan olmuş zayıflamış güçten kuvvetten kesilmişti. Sevdiğini aramaktan neredeyse kendisini kaybetmişti. Bu sırada hiç farkında olmadan kızgın kumlara seccadesini serip namaz kılan bir adamın önünden geçti. Namaz kılan adam selam verip mecnunun yanına doğru yürüyordu.
O rabbine yönelmiş, namazını kılarken önünden geçerek huzurunu ve huşu unu bozan bu sorumsuz kişi kimdi acaba?
Namaz kılan bir kişinin önünden geçmenin günah olduğunu öğretmeliydiki bari bundan sonra bu hatayı işlemesin......
Mecnunun yanına vardı ve yakasına sarılarak öfkeyle bağırdı:
-Niçin ben namaz kılarken önümden geçtin? Bunun haram olduğunu bilmiyor musun?
Mecnun şaşırmıştı. Bu adam kimdi?" Namaz kılıyormuşta önünden geçmişim..." diye düşündü.
Sonra gür bir sesle çıkıştı:
-Be hey kendini ALLAH"a verdiğini zanneden adam, sen namaz kılıyordun ha?
-Elbette, görmedin mi?
-Görmedim.Ben leylanın aşkından önümü bile göremezken, sen nasıl olduda ta uzaklardan beni gördün?
Öfkeden burnandan soluyan adam bir anda şaşırmış susmuş ve başını öne eğmişti.
Mecnunun dudaklarından şu cümleler döküldü:
-Demek ki senin mevla aşkın, benim leyla aşkım kadar bile yokmuş