the okuz' Alıntı:
bak kardeş hala demek istediklerimin anlaşılamadığından yakınıyorum...eğer gerçekten bu cemaat Müslüman bir cemaat olsaydı ben onlara böyle tepkiler vermezdim, onlara amerikancı demezdim, onlardan daha iyi iş yapıyorum da demedim hiçbir zaman...ben de farkındayım onların yaptıkları çok çok büyük işler ama bunların arkasında başkaları var ve ben bu yüzden bu grubu istediğim kadar eleştirebilirim...
seyfullah kardeş hiç gösterdiğim delillere baktın mı bu sorumu cevaplamanı şiddetli şekilde istiyorum...
daha delilere bakmadım ama en yakın zamanda bakarım inşallah, ya benim aklım neyi almıyor biliyormusunuz?
o cemaati lideri , hristiyanlığı kabul etmiş amerikada yaşadığı için topa tutuyorlar? ya siz hangi ülkede yaşıyosunuz? Bizim ülkemiz de benim dinim yoktur madde koymuş, yani ülkeniz dinim yok derken hangi sınıfa giriyor? o kişi ne kadar suçlusa sizde o kadar suçlusunuz çünkü ikinizde müslüman olmıyan bir ülkede yaşıyosunuz aranız bir fark var onun yaşadığı ülke kendince Hz. İsa ve önceki kitapları kabul eden bir ülke ve bunun için çalışan bir ülke ama bu yanda sizin yaşadığınız ülke dinden uzak, müslümanlık yaşayanların horlandığı , gerici, yobaz, yahut ilticacı diye adlandırlıldığı, ama o ülkede bunlar yapılıyor mu ? eğer dediğiniz kriter olsaydı eski cumhur başkanı çıkıp türbanlılara gidin arabistana denen bir ülkeyle o ülke arasında deki seçimi neye göre yapıyosunuz? yani sizce bu hükmü size verdiren nedir? ki o cemaat lideride sürekli bu ülkeye olan özleminden bahsediyor, o denle iki dudağı arasına bakan okadar genç varki , bunlara siyasetten uzak durun sizin gayeniz emri bil maruf diyor, yapmayın böyle ufak hesaplar yapmayın, gelelim rice övmüş, övmek inancınaysa hata etmiştir ve tehlikeli bir boyut alabilir ama övgüleride okumadan bu yorumu yapıyorum , , bakalım övgüsü rice ne yönle, kaşına gözüne der gibi Rabim ona bahşettiği özelliklerse mesela rice zeki bir kişi dese sizce bu cümlenin sahibi tehlikeye girermi? bugün herkes dünyanın en zeki adamı denince alına gelen isim ünlü fizikçi oluyor, peki bu cümleyi sarfedende aynı tehlikeyte düşmüş oluyormu? madem olaylar incelenicek dikkatli analiz şarttır, ölçüye dikkat edilmeli, bugün amerikanın terörün asıl destekcisidir, ve ırağa zülüm vermiştir, bunu övmek tehlikelidir, yapanın karşısındayız, ama kalkar bir kardeş derki amerika şuan dünya muazzam teknoloji sahibi onu yakalamalıyız, deyine kişiyle aynı safa bir koymayın, bugün ermeni soykırımını kabul eden yazarlar dışarda içeri dahi sokamadık, neden dışardan elçiler ayağa halktı neymiş düşünce özgrülüğü dediler bizim büyüklerimize yazılar yazdılar telefonlar ttiler Tv. lar gün gün yayınladı, peki bu yazarları destekliyenler, bu cemaatin liderinin suçunuda aynı üslüpla örtbas edemezlermiydi? neden etmediler? daha olayları açık yazmak isterdim ama malesef düşünceyi aktarmak yasak bize. onun için kim destek alıyor kim almıyor iyi gözlemlemek lazım, buyrun istediğiniz soruya açıklık getirmeye çalışalım..