salavat getirmek Allah Resulu ile gönül bağının ve irtibatının en açık göstergesidir. O'na salat ve selam aslında kendimiz için O'ndan şefaat talebinde bulunmaktır.O'na getirilen her selat-u selam Ahirette beni hatırla ben de Senin ümmetinin bir ferdiyim manasına geliyor Efendimize bir gün sahabelerine günlerin en hayırlısının cuma günü olduğunu o gün kendisine salavat getirmelerini ister.Bunu şöyle açıklar. Sizin salat ve selamlarınız melekler vasıtasıyla Bana ulaştırılır. Bu durum sahabelere biraz garip gelirve sorarlar Getirdiğimiz salatu selamlar size nasıl ulaşacak ya RasulAllah? o gün sizin bedeniniz çürümüş olacak Efendimiz de bize O na rahat ulaşabileceğimizi haddizatında anlayabilenler için mesafenin olmadığını ifade eden bir cevap verir. Allah peygamberlerin cesetlerini çürütmeyi yeryüzüne haram kılmıştır.Yani ben sizin bana gönderdiğiniz salat u selam ve diğer hediyelerinizden haberdar olurum.Allah Rasulu işlerinde sıkıntıya düşenlerin salavat getirmesini tavsiye eder.
Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed Kema salleyte ala ibrahime ve ala ali İbrahim inneke hamidün mecid
Salli ve sellim ya rabbi ala habibike Muhammedin ve ala cemi'il-enbiyai ve'l-mürselin ve ala ali küllin ve sahbi küllin ecmain amin
Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed Kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahim.İnneke hamidün mecid.
Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihi biadedi evraki'l-eşcar ve emvaci'l-bihar ve katarati'l-emtar
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.Bi adedi ılmıke ve biadedi ma'lumatike
Allahumme salli ala seyyidine Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin biadedi külli dain ve devain ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesiran kesira
Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya RasullAllah
Allahümme salli salaten kamilaten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedini'llezi tenhallü bihil-ukadü ve tenfericü bihi'l-kürabü ve tükda bihi'l-havaicü ve tünalü bihi'r-ragaibü ve hüsnü'l-havatimi ve yüsteska bihi'l-gamamü bivechihi'l-kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin biadedi külli ma'lümin leke
Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed Kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahim.İnneke hamidün mecid.
Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihi biadedi evraki'l-eşcar ve emvaci'l-bihar ve katarati'l-emtar
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.Bi adedi ılmıke ve biadedi ma'lumatike
Allahumme salli ala seyyidine Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin biadedi külli dain ve devain ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesiran kesira
Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya RasullAllah
Allahümme salli salaten kamilaten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedini'llezi tenhallü bihil-ukadü ve tenfericü bihi'l-kürabü ve tükda bihi'l-havaicü ve tünalü bihi'r-ragaibü ve hüsnü'l-havatimi ve yüsteska bihi'l-gamamü bivechihi'l-kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin biadedi külli ma'lümin leke