Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sadece düşünmek

yýldýz

New member
Düşen uçak uçuşa elverişliymiş !Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: "Düşen uçağın uçuşa elverişlilik sıkıntısı yoktu"11 Ocak 2007 15:44

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Irak'ta düşen ve yolcularının çoğunluğu Türk olan uçağın bağlı olduğu firmanın uçaklarının, Haziran 2006'da Türk Sivil Havacılığı tarafından denetlendiğini ve uçuşa elverişliliği bakımından sıkıntı bulunmadığını kaydetti.

Yıldırım, Deniz Ticaret Odasının (DTO) Ocak ayı olağan Meclis Toplantısı öncesinde gazetecilerin, Bağdat'ta düşen uçağa ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Uçağın kontrolünün yapılmadığı belirtiliyor" ifadesi üzerine Yıldırım, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını, bu bilginin cehaletten kaynaklandığını söyledi.
Bir uçağın neden düştüğünün ancak kara kutu ve diğer kayıtların incelenmesiyle ortaya çıktığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Onun dışında söylenen her şey boştur. Bu konuda ABD, Moldova yetkilileri ve bizim tayin ettiğimiz teknik yetkililerce tespite çalışılıyor. Uçağın düşüş nedeni, net olarak ortaya çıkacaktır. Ortada hiçbir bulgu olmadan ihtimalleri ortaya atmak, kederli ailelere saygısızlıktır."

Uçağın Moldova bayraklı ve tescilli uçak olduğuna işaret eden Yıldırım, her türlü teknik ve personel yeterlilikten Moldova hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

Uçağın Türkiye'ye gelmeden önce bütün denetimlerinin yapıldığını belirten Yıldırım, uçağın sigortası olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de, "Uçak, sigortasını yapmadan uçamaz" dedi.
Türkiye'ye uçan yabancı bayraklı uçaklarda örnekleme usulüyle zaman zaman denetleme yapıldığını anlatan Yıldırım, her uçağın her yerde denetlenemeyeceğini, aksi halde hava taşımacılığının yapılamayacağını ifade etti. Uluslararası organizasyonun bu konuda kural koyduğunu, her türlü denetimden bayrak ülkesinin sorumlu olduğunu belirten Yıldırım, uçağın gittiği ülkelerde de zaman zaman denetlenebildiğini söyledi. Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu firmanın uçakları, Haziran 2006'da Türk sivil havacılığı tarafından denetlenmiştir. Herhangi bir bulgu olmadığı gibi, uçuşa elverişlilik bakımından da sıkıntısı yoktur. Kaldı ki, denetlenmiş olsa bile uçaklar düşebilir, düşüyor. Denetlenmediği gibi bir nedene bağlamak doğru değildir. Uçağın hala 15 Nisan 2007'ye kadar geçerli her türlü bakım sertifikaları mevcuttur, sigortası vardır. Bu uçak, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün her gün yayınladığı uçuşa uygun olmayan uçaklar listesinde yer almamaktadır."
Kazada hayatını kaybedenlerin tazminatları konusundaki bir soru üzerine de Yıldırım, bu konuda ölenlerin yakınlarının haklarının korunması için Türk yetkililerin elinden geleni yapacağını ifade etti.

Ayrıca kurtulan kişi, "HAFIZASINI KAYBETMİŞ" miş.
Ne tesadüf. Rahmetli Menderes' in uçağı düşmüştü fakat hafızası sağlamdı.

Devam edecek,

yýldýz

New member
Bakın sayın devlet yöneticilerim, sözlerinizin sonunda neler oluyor.

ABD Elçiliği'nden Dink açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns, Dışişleri Bakanı Gül ile görüşmesinden sonra açıklamalarda bulundu. Burns oylama ile Dink olayını değerlendirdi.
19 Ocak 2007 18:45

Dışişleri Bakanı Gül ile görüşme sonrasında önce ABD'nin Ankara büyükelçisi Dinkle ilgili şunları söyledi.

İstanbul'da Hırant Dink'i tanıyordum ve onu tanımak benim için onur kaynağıdır. Ümit Ediyoruz ki bu korkunç suçun failleri adalete teslim edilir. Ölüm haberinden şok olduk. Taziye ve başsağlığı dileklerimi kendilerine iletmek istiyorum. Umuyorum cinayetin failleri kısa zamanda adalete teslim edilir.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns, ise görüşme ve Dink konusun şöyle değerlendirdi
Ortadoğu sorunların çözmek için birlikte çalışıyoruz. Irak'la ilgili çok yakından çalışmak istiyoruz. Türkiye'nin yanındayız PKK'ya karşıyız .Mahmur kampının denetimin yapıldı ve bu bu kampın kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye'ye yardım edilmesi lazım. Dün Başbakan'a söylediğim gibi bugün Bakan Gül'e de ABD'nin birlikte çalışma isteğini ilettim. PKK saldırılarının önlenmesi için birlikte çalışmaktan yanayız,
Ailesine başsağlığı diliyorum. kendisini tanımıyorum ancak cesur olduğunu duydum. Hükümetle görüştüğümde büyük üzüntü içindeydiler.

ABD kongresinde ermeni tezinin oylamasıda bunun gerçekleşmesi ile bağlantı kurulması mümkün değil. Kendi toplumunda lider olan bir kişi öldürüldü. Tanıkları Bu cinayeti işleyen insanların yakalanması gerekiyor.

Haber 7

Sonuç olarak,
.Mahmur kampının denetimin yapıldı ve bu bu kampın kaldırılmasını istiyoruz.
Televizyonda askerleriniz baya samimi poz vermişlerdi. Bu sözlerinizde ne kadar samimisiniz?
ABD kongresinde ermeni tezinin oylamasıda bunun gerçekleşmesi ile bağlantı kurulması mümkün değil.
Zaten onun bağlantısı uçakla. Nasıl bizim tatbikatda kazara(üç anahtarla açılıp ateşlenen mermi) askeri gemimiz battıysa.

yýldýz

New member
Türkiye Laiktir.
(alıntı)

AB' de Laik miydi?

'AB Hıristiyan kökenini beyan etmeli'
Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB'nin Hristiyan kökenini açıkça beyan etmesini istedi.20 Ocak 2007 15:41

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB'nin Hristiyan kökenini açıkça beyan etmesini istedi.

Alman Focus dergisine açıklamalarda bulunan Merkel, AB Anayasası taslağında ''Tanrı'ya'' gönderme yapılmamasını eleştirerek, ''Tanrı'ya ve insanlara karşı sorumluluk açıkça beyan edilmediği müddetçe Hıristiyanlığın belirleyici unsurlarının günlük politikaya etkisini diri tutmak zorlaşır'' dedi.

Hıristiyanlığı beyan etmenin 'kimseyi dışlamak' anlamına gelmeyeceğini söyleyen Merkel, ''Biz başka inançtan olanları dışlarız korkusuyla kendi inancımızın reklamını yapmaktan korktuk'' diye konuştu.

Avrupa'nın bir 'Hristiyan Kulübü' olmadığını da vurgulayan Merkel, ''Avrupa bir değerler kulübüdür. Avrupalılar, bu değerler için mücadele etmeye hazır olmalıdır" açıklamasında bulundu.

Bu arada Alman Katolik Kiliseleri Başkanı Kardinal Karl Lehmann, Avrupa'nın kimliğinin ekonomik ve politik menfaatlerin uyuşması noktasına indirgenemeyeceğini söyledi.

Lehmann, Almanya'nın Fürth kentindeki açıklamasında, İslam ve Yahudi dinlerinin temsilcileriyle diyaloğun da artırılmasını istedi.
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=198506

Hıristiyanlığı beyan etmenin anlamına gelmeyeceğini söyleyen Merkel, ''Biz başka inançtan olanları dışlarız korkusuyla kendi inancımızın reklamını yapmaktan korktuk''
'Hristiyan Kulübü' olmadığını

yýldýz

New member
Bakın sayın devlet yöneticilerim, sözlerinizin sonunda neler oluyor.

ABD Elçiliği'nden Dink açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns, Dışişleri Bakanı Gül ile görüşmesinden sonra açıklamalarda bulundu. Burns oylama ile Dink olayını değerlendirdi.
19 Ocak 2007 18:45

Dışişleri Bakanı Gül ile görüşme sonrasında önce ABD'nin Ankara büyükelçisi Dinkle ilgili şunları söyledi.

İstanbul'da Hırant Dink'i tanıyordum ve onu tanımak benim için onur kaynağıdır. Ümit Ediyoruz ki bu korkunç suçun failleri adalete teslim edilir. Ölüm haberinden şok olduk. Taziye ve başsağlığı dileklerimi kendilerine iletmek istiyorum. Umuyorum cinayetin failleri kısa zamanda adalete teslim edilir.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns, ise görüşme ve Dink konusun şöyle değerlendirdi
Ortadoğu sorunların çözmek için birlikte çalışıyoruz. Irak'la ilgili çok yakından çalışmak istiyoruz. Türkiye'nin yanındayız PKK'ya karşıyız .Mahmur kampının denetimin yapıldı ve bu bu kampın kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye'ye yardım edilmesi lazım. Dün Başbakan'a söylediğim gibi bugün Bakan Gül'e de ABD'nin birlikte çalışma isteğini ilettim. PKK saldırılarının önlenmesi için birlikte çalışmaktan yanayız,
Ailesine başsağlığı diliyorum. kendisini tanımıyorum ancak cesur olduğunu duydum. Hükümetle görüştüğümde büyük üzüntü içindeydiler.

ABD kongresinde ermeni tezinin oylamasıda bunun gerçekleşmesi ile bağlantı kurulması mümkün değil. Kendi toplumunda lider olan bir kişi öldürüldü. Tanıkları Bu cinayeti işleyen insanların yakalanması gerekiyor.

Haber 7

Sonuç olarak,
.Mahmur kampının denetimin yapıldı ve bu bu kampın kaldırılmasını istiyoruz.
Televizyonda askerleriniz baya samimi poz vermişlerdi. Bu sözlerinizde ne kadar samimisiniz?
ABD kongresinde ermeni tezinin oylamasıda bunun gerçekleşmesi ile bağlantı kurulması mümkün değil.
Zaten onun bağlantısı uçakla. Nasıl bizim tatbikatda kazara(üç anahtarla açılıp ateşlenen mermi) askeri gemimiz battıysa.

Doğan Grubu karıştı
Hrant Dink'in ölümünün ardından Star Haber ve Kanal D Haber karşı karşıya geldi..20 Ocak 2007 16:31

Star TV'de yayınlanan güvenlik kamerası görüntüleri Kanal D Haber'de de yayınlanınca kıyamet koptu. Görüntülerin çalındığını söyleyen Star Haber yöneticileri olayı Mehmet Ali Yalçındağ'a kadar götürdüler. Bakın neler oldu?

İşte medya sitelerine gönderilen çarpıcı iddialar!

"Hrant Dink'in öldürüldüğü haberinin ardından, gazeteciler olay yerine akın etti. Herkes haber toplama ve canlı yayın telaşındayken, Star Haber Muhabiri Engin Belli, çevreyi dolaşıp görüntü araştırma başladı. Nitekim, saldırganın kaçarken çekilmiş görüntüsünün yer aldığı bir güvenlik kamerası buldu.

Buradan görüntüyü alır almaz hemen Star Haber Merkezi'ni aradı. Görüntü yayına hazırlandı. Bu arada Star TV, bu çok özel görüntü için sürekli alt yazı geçiyordu. Ancak çok özel görüntüler Star TV'de sisteme aktarılınca, kanal D Haber Merkezi Koordinatörü Ayşenur Aslan ve Deniz Arman, yanlarına iki kişi alarak, Galaxy Teknik Arşiv Sorumlusu İlhan Bozan'ın yanına gitti. Bozan'i tehdit eden Aslan ve Arman, "Çabuk o görüntüleri bize de aktar, yoksa fena olur" dediler. Baskıya daha fazla dayanamayan arşiv görevlisi, Star Haber'in özel görüntüsünü Kanal D için de aktardı. Böylelikle, özel görüntüleri Kanal D Haber Merkezi çalmış oldu.

Üstelik M. Ali Birand yayına çıkarak, "Bu görüntüler bize 45 dakika önce geldi. Ama şimdi yayınlıyoruz" yalanını söyleyerek, Star Haber'den sonra yayına girdi. Aynı esnada, ayın bünyenin haber ajansı DHA'da, Star Haber'in görüntülerini çalarak bütün dünyaya, kendi haberiymiş gibi geçti. Bu arada SHOW Haber'de, Star Haber'in özel görüntülerini yayından kaydedip, ama kendi görüntüleriymiş gibi kullanmayı tercih etti.

Star Haber'in, polisin bile bulamadığı görüntülere, olaydan çok kısa süre içinde ulaşmasına rağmen, aynı binada yer alan Kanal D Haber tarafından resmen çalınması, bir skandal olarak nitelendiriliyor.

Görüntüleri Kanal D'ye veren Arşiv Görevlisi işten atıldı. M.Ali Yalçındağ'ın bile devreye girdiği olayda, Ayşenur Aslan ve Deniz Arman'ın savunmalarının alınması bekleniyor"

İddialar böyle ama, içindeki bazı tutarsızlıklar tarafların açıklama yapmalarını zorunlu kılıyor. Kanal D ve Star TV yöneticilerinin göndereceği açıklamaları aynen yayınlayacağız!
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=198545

Ne tesadüf. :rolleyes:

yıldız..
yapılacak istendikten sonra kimin ne dediği aslında çokta önemli değil..
bu ülke başbakanını idam etmiş bir ülke..
talim terbiye kurulundan çıkmış istiklalimizin marşını yazmış devlet şeref madalyası vermiş vs..(çoğaltabilirsin) birinin şiirini sırıf birisi okudu diye hapse atan bir ülke..
ülke diyorum çünkü bunları yapanda bizim insanımız azınlıkta olsa...
dua ediyorum yalvarıyorum rabbimden nolur yarabbi bizi bizle imtihan etme. islamın dünya üzerindeki kararmış yüzünü tekrar aydınlat ve hayırlısı ise bu şerefide bize nasip et....
(bence biraz tahrik edici yazılardan sakınmak gerek diye düşünüyorum)

yýldýz

New member
yıldız..
yapılacak istendikten sonra kimin ne dediği aslında çokta önemli değil..
bu ülke başbakanını idam etmiş bir ülke..
talim terbiye kurulundan çıkmış istiklalimizin marşını yazmış devlet şeref madalyası vermiş vs..(çoğaltabilirsin) birinin şiirini sırıf birisi okudu diye hapse atan bir ülke..
ülke diyorum çünkü bunları yapanda bizim insanımız azınlıkta olsa...
dua ediyorum yalvarıyorum rabbimden nolur yarabbi bizi bizle imtihan etme. islamın dünya üzerindeki kararmış yüzünü tekrar aydınlat ve hayırlısı ise bu şerefide bize nasip et....
(bence biraz tahrik edici yazılardan sakınmak gerek diye düşünüyorum)

Selamün Aleyküm.
Allah razı olsun kardeş. İnşallah Allah Teala' nın yardımıyla daha dikkatli olurum.

Üst Alt