Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

örtünmeme Bahanelerine Cevaplar

nurullah_01

New member
Bahane: Örtünmek isterim ama ikna olmam lazım

Cevap: "KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA"

Bahane:Örtünmem gerekiyor,ama geleceğimi düşünmek zorundayım

Cevap:"GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ "

Bahane:Allah (c.c) beni başı açık olarakta sever

Cevap:"AMA GÜNAHKAR KULUM DER"

Bahane:Kapalıyım,ama aliem okul için başımı açmamı istiyor

Cevap:"AİLEN SENİ CEHENNEM ATEŞİDEN KURTAMAYACAK"

Bahane:Fazla açık olmadığım için günah olduğuu zanetmiyorum

Cevap:"GÖRÜNEN HER TEL ZİNE AZMI ACABA "

Bahane:Genç yaştada kapanmak olmazkı,yaşlanınca inşAllah

Cevap:"YAŞAYACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN"

Bahane:Tekrar açılırım düşüncesiyle,kapanmıyorum

Cevap:"HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜNÜRSÜN"

Bahane:Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum

Cevap:"ALLAH'IN KARŞISINDA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN"

Bahane:kapanmak önemli değil önemli olan kalbin temizliği

Cevap:"KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL"

Bahane:evlenince kapanırım"kzım evlenice kapanır"

Cevap:"EVLENECEĞİN GARANTİMİ",

Bahane:güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım

Cevap:"GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR"

Bahane:Kapanırsam diğer dini vecibelerimi de yerine getirmek gerekecek

Cevap:"EE BİR YERDEN BAŞLAMAK LAZIM"

Bahane:Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok

Cevap:"DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN"

Bahane:Başörtü için henüz kendimi hazır hissetmiyorum

Cevap:"ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN"

Bahane:bu zamanda başörtü olmazki hangi çağda yaşıyoruz

Cevap:"GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ"

Bahane:Kısmet bir bakarsın kapanırız inşAllah

Cevap:"İNŞALLAH AMA ACALE ET YAŞLANDIKTAN SONRA ÖLMEYECEĞİNE DAİR SENEDİNMİ VAR"

Bahane:Önemli olan saç dışında vucudun teşhir edilmemesi

Cevap:"YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR"

Bahane:Denedim ama boğulacak gibi oluyorum

Cevap:"AMA İTİKAT GEREKİYOR"

Bahane:Evlenememe korkusu

Cevap:"SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİN Kİ"

Bahane:Kapanmak içimden gelmiyor

Cevap:"NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYO"

Bahane:Başörtülülerin yeterince örnek olmamaları

Cevap:"SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA"

Bahane:Nefsime yenik düştüğümden kapanamıyorum"

Cevap:"NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECECEĞİNİ DÜŞÜN YENİLME

saadete özlem

New member
Eline yüreğine sağlık sağlık kardeşim harika cevaplar bunlar...

özellikle bayankardeşlerime selam... ki onlar bu cevapların farkına çoktan varmışlar ve yapılması gerekeni yapıyorlar. yapmayanların da bu güzel dialoglardan faydalanması ümidi ve duasıyla...

reyyan

New member
ALLAH cc yar ve yardımcımız olsun degerli kardeşim inşalallah başörtümüzü bir sancak gibi taşıycaz yazın çok ğüzel olmuş brvo sana
Gül yüzlülerin kirini gülsuyu kokan gözyaşları alır…Ve damla ,damla gül dökülen ellerde gül kokusu kalır.
Tohumu eken bilir,

Göz yaşın döken bilir,

Gül kadrin diken değil,

Çileyi çeken bilir,

Ve ey gözyaşım,

Bulutuna sadık yağmurlar gibi gel, ve kadim bir dostu uğurlar gibi git… Geceyi içine döken tomurcukların yeşiliyle gel; goncayı açılsın diye bekleyen bülbülün diliyle git…Bülbüller konan dallarda yaprak gibi gel, ve derinlerde bendini yıkan bir ırmak gibi git. pişmanlık dolu yüreklerden sancılarla git…

Ve ağlamaktan korkma gözüm!..Ağla ki kirlenmiş olan vicdanın gözyaşınla yıkansın…
Ağlamak hassas ruhların ferahlama gayreti ve vicdan da yanan ateşi göz yaşlarıyla söndürme hamlesidir.

MADEM Kİ GÖZYAŞI BİR KUTLU DEMDİR...AĞLAMAYI BİLEN GÖZLER İÇİN O BİR ERDEMDİR..
Bir ateş düşünün, dumanı âh ile çıkar da külleri göz yaşına karışır ya… Hayat bir mum alegorisidir hani, mumun başındaki yanış gözde yaş olur da gözyaşı alevle barışır ya…Alev can ipliğini yakınca, acıdır ki, bedenini eritir de mumun, su ile alev birbiriyle yarışır ya…

Gözyaşıdır ki yıkayarak yakar, yakarak yıkar. Arıtır ve eritir; temizler ve gizler… Fazilettir, diyettir… Bu yüzden denilir ki gözyaşı yiğitler kârıdır ve civanmertler vakarıdır.

Şaire unuttuğu mısrayı bir gözyaşı hatırlatır, şehrazad üveyikler uçuran acıları bir gözyaşı anlatır. Sancılı damarlarda ölümcül çılgınlıkları gözyaşıdır okuyan satır satır. Toplasan gözyaşlarını âşıkın, dalgalı bir deniz olur; süzülürken bağrından, yakar geçer iz olur. Yalnız doğar gibi her insan, yalnız akar her damla ve yağmur yağmur gözyaşıyla ıslanır nisan.En son, yağmur kuşları konar kuşpalazı çocukların salıncaklarına, gözyaşı şefkat olur.
BENİM DAVAM BEŞERİ DEĞİLKİ ÜMÜDİM KIRILGAN OLSUN

Bütün boşluklarını sen doldurdun ömrümün… Söylenmedik sözler yerine sen vardın yanımda. Sevdaya dair yeminlerden sonra sen vardın. Köhne zamanın direnci adına, acı çağların yaşlısı ve genci adına yine sen vardın. Dikenler gülden habersiz iken, gözler dilden de fersiz iken; zamanından geriye düşmüş acılar için, mânâda biçimleri yitiren sancılar için; aynalarda eriyen sırlardan taşarak, ucu kıyamete çıkan asırları aşarak; gerçekten daha gerçek kelamlarda ve Güzeller Güzeli’nden vuslat müjdeli selamlarda sen vardın… Hep sen vardın...

Bir gözyaşı, gül mevsiminde güle karşı akarsa aşk olur adı; sevgiyi damıtır en derin yerinden. Suçlardan sonra tenha gecelerde akarsa tevbedir tadı; gönülleri arıtır en kara kirinden. Madem ki gözyaşı bir kutlu demdir, elbette bir erdemdir.

Bir gözyaşı, bir cevherdir ateşten kaynayan ve alev gibi yanan. Özü sudur ama avuçta bir yalım, gönülde bir yangın olur.

hasret

New member
çok güzeldi cevaplar kardeşim...
Allah razı olsun...

bu bahanelere birde ben ekliyim kardeşim...
dün kardeşimin sınavı vardı bende onunla birlikte gitmiştim... okulun bahçesinde bir teyzeyle tanıştım... gelinini anlatıyodu...
gelini evlendiğinde kapalıymış...ama eşi evlendikten sonra başörtüsünü çıkarmasını istemiş...gelinde açmış başını...teyzede bunu böbürlenerek anlatıyor oğlum çekicekmiş günahını diyor...
çok yakıştı açılmak gelinime diyor...
teyzede öyle kapalı ki....örtünmek istemeyene bahane çok...Rabbim sonumuzu hayıretsin...

*sessizgemi*

New member
Tekrar açılırım düşüncesiyle,kapanmıyorum

Başörtü için henüz kendimi hazır hissetmiyorum

Nefsime yenik düştüğümden kapanamıyorum"

saolasın kardeşim kendimden alıntılar buldum adeta benimde biçok bahanem vardı Allaha şükürki rabbim nasip etti kapanmayı
selam ve dua ile..

asikkulun

New member
Eline koluna yüreğine sağlık abi.Allah razı olsun..

saadete özlem

New member
işte insanlık ne halde...

günahların girdabında kalmışlar zannediyorlar ki herşey güllük gülistanlık.

başlarına geleceklerden emin oamadıkları için hala güdüyorlar aynı sapıklıklarını Allah islah etsin...

ne diyor Yaradan: " onlar bizi unuttu; bizde onları unuttuk."

ne kadar acı dimi kardeşlerimm

herşeyin sahibi ve hakimi uluhiyet sahibini unutuyorlar, peki ne için bunca pervassızlık. beklenen sonuç ne

insallah uyanırlar uykularından uyuyanlar... kalpleri körelenler kalplerini temizlerler iş çoktan geçmeden...

söylediklerim de haklı olduğumu düşünenler lütfen hep bir ağızdan "AMİN desin :)

hadi ama nerede "AMİN"ler.... :)

mhmt

New member
elinize sağlık..selametle..

asikkulun

New member
bişey söylemek istiyorum.geçenlerde arkadaşlrala konuşuyorduk.başörtüsü hakkında.kız bize :''neden başımızı örtüyoruz.elimizi deilde''dedi.ve biz ona anlatmaya çalıştık.ama dinleledi.ve çok üzüldük.acaba bu dedğine karşı ne tür cevap verebilirim.

Berþan

New member
Allah razı olsun nurullah kardeş... Çok düşündürücü cevaplarr. Rabbim herkese örtünmeyi nasip etsin inşallah...Harika birşey...

saadete özlem

New member
bişey söylemek istiyorum.geçenlerde arkadaşlrala konuşuyorduk.başörtüsü hakkında.kız bize :''neden başımızı örtüyoruz.elimizi deilde''dedi.ve biz ona anlatmaya çalıştık.ama dinleledi.ve çok üzüldük.acaba bu dedğine karşı ne tür cevap verebilirim.

nandi kardeşim o soruya tek cümle: "Allah emretti de o yüzden diyebilirdin" he bunu dediysen de tatmin olmadıysa, şunu da ekleyebilirdin: "çünkü dinimizde bayanlar kıymetlidir. nasıl ki değerli olan hiç bir şey nazarlara sunulmuyorsa, bayanların da el'e karşı belirlenen kısımların görünmesi o değerliliği öldürüyor." diyebilirdin

selam ve dua ile...

gulya

New member
s.a konu icin oncelikle kardesime tsk ederim.keske bende bi bahanem var die kapanamiyorum diye bilsem ve bu konudan ders cikararak o bahaneyi bi yana birakib kapana bilseydim.ama herkesin kaderi ayni degildir iste.benim kapanmamak icin elimde bi bahane yok.ama gelki kapanmak nasib olmuyor bi turlu.dualarinizi isticem.cunki benimle ayni durumda olan kardeslerimiz vardir elbet.selametle

saadete özlem

New member
Allah yardımsın olsun kardeşim...

inşallah yakın zaman da bu bahanelerden kurtulur o ameli şerifi gerçekleştirirsin

selam ve dua ile

gulya

New member
saol kardes.Allah razi olsun ama ben belirttim yukarda.benimkisi bahane degil.caresizlik.buda rabbim tarafindan bana sunulan bi imtihandir eminim.selametle

müttaki

New member
saol kardes.Allah razi olsun ama ben belirttim yukarda.benimkisi bahane degil.caresizlik.buda rabbim tarafindan bana sunulan bi imtihandir eminim.selametle

ne güzel imtihan olduğunu keşfetmişsiniz.
güçlü olun ve Allahın huzurunda vereceğiniz cevabınızı düşünün eminim bu size güç verecektir. inşallah nefsinizi köreltir ve onu yenersiniz. Allah yardımcınız olsun

Azra

New member
evet çok insan böyle düşünüyor...
güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım

ya bide bu var.ne yani başı kapalılar çirkinmi oluyor.çok kişide başımı kapatırsam çirkin olurum diye düşünüyor..

emeğinize sağlık.

omer1984

New member
örtünenler allah katında çok değerlidir...........

Üst Alt