Ezanın insanı çekmesi gerekir. Geçmişte öyleydi, günümüzde ise sanki uzaklaştırıyor.
Sevap kazanıyor lakin okuken doğru okursa.
NİSA SURESİ
135- Ey iman edenler, kendiniz, anne-babanız ve yakınlarınız aleyhine bile olsa, Allah için şahidler olarak adaleti ayakta tutun. (Onlar) ister zengin olsun, ister fakir olsun; çünkü Allah onlara daha yakındır.
Öyleyse adaletten dönüp heva (tutkuları)nıza uymayın. Eğer dilinizi eğip büker (sözü geveler) ya da yüz çevirirseniz, şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır.
AL-İ İMRAN SURESİ
78-
Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler.
- Ezan arapça olduğuna göre doğru okunması gerekir.
- Okunuştaki uzatmalar arapçada anlam değişikliği oluşturur mu?
Aslından uzaklaştırarak okuma için ayetler gereğini söylemiyor mu?
Ezan güzel okunmayınca beni uzaklaştırıyor. Aynen ayetde bahsedilen
"dillerini kitaba doğru eğip bükerler" şeklinde işitiyorum ve duymak istemiyorum.
Eskiden hoş bir duygu verir, oturup anlamını düşünür ve tekrar ederdim. Okuyanlar değişti ve eski güzelliği kalmadı.
İnşallah bir gün ruhumuza ve nefsimize ALLAH TEALA' yı hatırlatan ezanlar duyarız. :4_12_11: