Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz kılarken bunları düşünün

unzurna

New member
Hazret-i Mevlana'nın Enfes Değerlendirmesi

Gönül ustası Hazret-i Mevlânâ, insanı ilâhî huzura ulaştıran tekbir, kıyam, rükû, secde, selam ve dua gibi namaz rükünlerine oldukça düşündürücü mânâlar kazandırır.

Namaza tekbirle girmek, “İlâhî, biz Senin huzurunda kurban olduk” demektir. (Tekbir getirerek kurban kesildiği gibi, tekbirle namaza başlamak da ‘Allah’ım, canımız sana feda olsun’ anlamındadır.)

Namazda kıyama durmak, Allah’ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır. Kul, biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve işlediği günahlardan dolayı, utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz, rükû’a eğilir

Başı rükû’da iken “Hakk’ın sualle-rine cevap ver!” diye İlâhî ferman gelir. Kul, rükûdan başını mahcup olarak kaldırır. Ayakta duramaz, yüz üstü secdeye kapanır.

Tekrar ona “Secdeden başını kaldır! Yapmış olduklarından haber ver!” diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde başını kaldırırsa da, tekrar yüzüstüne kapanır.

O ağır yükün tesirinden dizleri üstüne çöker. Sağa selam verir; peygamberler ve melekler tarafına bakar, onlardan şefaat talep eder. Onlar derler: “Çare ve yardım günü geçti. Çare, ancak dünyada olabilirdi. Orada salih amellerde bulunmadınız, o günler gitti.”

Sola selam verir; akraba ve yakınlarının tarafına bakar. Onlardan da bir fayda göremez.

Herkesten ümidini kesince, dua için iki elini kaldırır. “Ya Rabbi, herkesten ümidimi kestim. Kuluna melce ancak Sensin. Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur .....

senna

New member
sevgili kardeşim cok güzel bir paylaşım ALLAH CCsizden razı olsun

radikal

New member
Unzurna;
yazdığın çok güzel. Hele de Mevlana (k.s.) hazretlerinden alıntılaman daha bir güzel!
Tebrik ederim.

New member
Allah Mevlana Hazretlerinin yerini cennet eylesin insallah... Mevlana Hazretleri 'inden bize birseyler undugun iicn ALLAH SENDEN RAZI OLSUn kardes!

mhmt

New member
şimdiye kadar bunu nasıl okumamışız kardeşim ya... Allah razı olsun bu payaşımın için.. ççok sağol.. muhteşem gerçekten..Allah razı olsun hz. mevlana dan..da senden de..

selametle...

muhammet

New member
ALLAH razı olsun namazı önemini bu kadar güzel anlatan mevlana celalettin rumi hz.den ALLAH razı olsun rabbim şefaatlerini nasip etsin

islamicAttack

New member
Allah razı olsun gurban bende bir yere şiir yazdım bana kimse yorum yazmadı ya şiirlerde yolun sonu okuyunda bir yorum yazın tamamen kendim yazdım arkadaşlar sevgilerimle selamliyorum sizleri....

Üst Alt