Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nakşibend (k.s.a) Hz ve hızır A.S

fetih

New member
Uzay Ýstasyonundan Alooooo Kimse Yokmuuuuu :)
Mürşidi sırf Allah rızası için sevmek ve ona karşı samimi olmaktır. Bunun gereği, irşad ve terbiye için tabi olduğu mürşidine bütün varlığı ile bağlanmaktır. Şöyle ki, bütün alem gavs, kutub, mürşid ve büyük velilerle dolu olsa, mürid, hidayet ve manevi nasibinin sadece kendi mürşidinin yanında olduğunu bilmeli, kendisine sevgiyle tabi olmalıdır. Mürid, ulaştığı bütün ilahi ilim, feyiz ve nurun kendisine mürşidinin üzerinden geldiğini, Cenab-ı Hakk’ın onu vesile ettiğini bilmeli ve kalbini tamamen ona çevirmelidir. Kısaca gönlünü ve gözünü mürşidinde toplamalıdır. Şüphe müride zarar verir. Bu yolun piri Hace Nakşibend Hz.lerinin şu hâli, anlattığımız konuda güzel bir örnektir:

Hace Nakşibend Hz.leri mürşidi Seyyid Emir Külal Hz.lerinin ziyaretine gidiyordu. Yolda önüne Hz. Hızır Aleyhisselam çıktı ve Nakşibend Hz.lerini kendisiyle meşgul etmek istedi. Nakşibend Hz.leri ona hiç iltifat etmedi. Hz. Hızır (a.s) ısrar etti fakat fayda vermedi. Sonunda Hz. Hızır (a.s) kendisini tanıttı. O zaman Nakşibend Hz.leri:

“Ben sizin Hızır olduğunuzu biliyorum. Fakat size ayıracak ne vaktim ne de sevgim var. Benim bir kalbim var onu da mürşidime verdim. Başkasına verecek ikinci bir kalbim yok!” dedi ve yoluna devam etti. Mürşidinin huzuruna çıkınca Seyyid Emir Külal Hz.leri yoldaki olayı kendisi hatırlattı ve Hz. Hızır’a verdiği cevaptan memnuniyetini belirtti.

Bütün Allah dostları, hiç ayırım yapmadan Allah rızası için sevilir, bu imanın gereğidir. Ancak kalp terbiye için sadece bir mürşide bağlanır. Bu da terbiyenin gereğidir.

" her kım kı ahır zamanda benım sunnetıme yapısırsa, o kısı garip kalacak... ve her kım kı benım sunnetımden yuzcevirirse, ona hızmet eden 50 kısı veya daha fazlası olacak" (sadaka Rasulllah fiimakal)

Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez.( Hûd 113 )

fetih

New member
Gerçek Dost

peygamber Efendimiz s.a.v.Bir sohbetinde yaşanılan hayattan aileden mal ve
amelden kesitler sunuyordu .Sahabeler pür dikkat onu dinliyordu sohbet bitince
Abdullah bin kürs izin istedi ya resullah anlatıklarınızı bir şiire dökebilirmiyim izin verirmisin Hz.peygamber olur dedi.ve abdullah bin kürd şiirine başlıyor.
ailem yaptıklarım ve ben sanki üç kardeşiz......
ölüm yaklaştığında çağırıp konuşan biri gibiyiz
Adam kardeşlerine ölüm kapımı çaldı bana yardım edin
geri dönülmez bir yolculuk başlıyor ve güvenilmez bu hal karşılığında
bana nasıl yardım edebilirsiniz.
Malı derki benden ayrılmadığın sürece her istediğini yerine getiririm
Ama ayrılık olursa aramızdaki dostluk biter istediğini benden şimdi al çünkü yakında ben savrulan kumlar arasına karışacam başka insanların olucam
beni sonraya bırakma harca hızla yaklaşan ölüm gelmeden elini çabuk tut.
Aileside şöyle der Ben seni cidden sever herkesten üstün tutarım gücümü kuvvetimi
senin için harcarım senin iyiliğini isterim ama iş ciddileştiğinde senin için ölemem
Ardında göz yaşı dökerim yüksek sesle ağlarım seni hayırla yad ederim
Gideceğin kabre kadar o son durağa kadar hasretle tabutunu taşırım.
Sonra geri dönerim sanki aramızda hiçbirşey yokmuş gibi
---------İŞTE İNSANIN AİLESİ İŞTE DESTEĞİ----------
Sonra ameli konuşur ben senin kardeşinim der sarsıntıların dehşetli anında benim
Gbibi bir kardeş bulamazsın benimle mezarda karşılaşacaksın orda seni ben savunacam hesap günü ağır gelmesi için gayret gösterdiğin kefeye oturacam
beni unutma değerimi bil ben üzerine titreyen merhametli bir öğütçüyüm
Benim gibi bir kardeş bulamazsın -----------İŞTE SENİN AMELİN --------
Abdullah bu şiiri okuyunca Resulluah ve arkadaşları ağladı....SAYGILAR HU...

fetih

New member
İnsanlığın Tek Ve Gerçek Kimliği

Saadet Denizindeki Eşsiz İnci O’dur. Şeriat, Tarikat, Marifet Ve Hakikatte Mükemmel Olandır. O’na Birçok İsimle Seslenilir. Şeyh, Önder, Hâdi, Mehdi Derler. İmam, Halife, Kutupların Kutbu, Zamanın Sahibi Derler. Âlemleri Gösteren Mücellâ Bir Ayna Olup, Tüm Yaratılmışların Gerçeği Ve Mutlak İksirin Yegâne Menbaı Diye Nitelerler.

Ölüyü Dirilten, Âb-I Hayat Suyunun Sahibi Derler. Tüm Varlık O’nun Varlığının Cüzleri Olup, Varlığın Bütünlüğü Bir Tek Şahıstadır Ve Tüm Varlığın Gönlü O Tek Gönüldür; Âlem Gönülsüz Olmaz. Âlemin Yegânesi Olan O Gönlün Allah Zikri, Âlemi Ayakta Tutandır.

Mülkte, Melekutta Ve Ceberrutta Hiçbir Şey O’nun Gözüne Örtülü Kalmaz, Eşyayı Ve Eşyanın Hikmetini Olduğu Gibi Bilir Ve Görür. Varlığın Tümü Hem Görünüş Hem De Mânâ Olarak O’nun Nazarı Altındadır. Âlemin Olayları O’nun Neş’esi Üzerine Devreder.

Gavs; Dünyayı Yoluna Sokmaktan, Halkın Kötü Alışkanlık Ve Âdetlerini Kırıp, Yerine Doğruyu, Güzeli, İyiyi Yaymaktan, Beşeriyeti Allah’a Davet Edip, O’nun Azametini Ve Bir’liğini Bildirmekten, İnsanlık Yollarını Açmaktan, Âhiretin Değerini, Ebediliğini Bildirip, Dünyanın Değişken, Sonlu Ve Değersiz Olduğunu Anlatmaktan Bir An Bile Geri Durmaz.

Hak İçin Halka Hizmeti Kesintisizdir. O’nun Kendinde Kendine Özel Gücü Ve Kudreti, Kendine Özel Muradı Yoktur. O Hep Allah İle Allah İçindir. Padişahın Sarayında Kesintisiz Kulluktadır. Yine De Tamamen Özgürdür; Beşeri Eğilimler, Gereksinimler O’nu Bağlayamaz:

Ruhtur Ve Varlığın Ruhunun Ruhudur. Varlığın Kalesidir. Meleklerin Secde Ettiği Varlıktır. İnsan Denince O Bilinir, Şeref Ve Emanet O’ndadır. O, Resûlullah Efendimiz’dir Ve Efendimiz’in Nur’unu Taşıyan Varis’leridir.

Üst Alt