Adem eleyiselamın birinci karısı havvadan 40 sonra cennetten helal eş olarak gelen hürün havaya cevabı ve şehitten gelenler
HAVVA’YLA HÜR’ÜN CEVABI
Havva dedi ki;’ beni ALLAH çocuk için gönderdi.’Hür’e söyledi. Hür dedi,’Sen beni aldattın tarlaya gittin ademle yattın. Ademi sünnet edeceğim ,ben de yatacağım.’ Tırnak kestiler zeker kestiler sünnettir koltuk sünnettir sakal bıyık sünnettir.Hür yattı Adem’le sonradan kırk kalıp Havva’dan geldi Hür’den kırk kalıp geldi otuz dokuzu göğe çekildi yerde bir Şıt Aleyhisselam kaldı.
Havva’nınki yere çekildi Havva Hür’e söyledi: ‘ Benimki niye yere çekildi?’ ,Hür söylediki :‘Ben gökten geldim,senin gibi buğday yemedim,müslümanlar benden gelecek.’
HANCI PERVANE
Havanın kızı ıklıma Şıt’a verdiler. Şıt’a adem şehit ismini koydu.Müslümanlar Şıt’tan geldi ıklıma kırk yıl kız olarak bekledi.
Habil ile Kabille gelen kız ıklıma
Adem bin yıl yaşadı beş yüzünü Nuh Aleyiselama verdim
Adem ile yedim dane Nuh ile girdim tufana
ŞIT ALEYİSELAMDAN GELENLER
Hürden geldi Şıt Aleyhisselam
- Şıt Aleyhisselam geldi tek be tek
- Hürden gelenler seksen bin Rum eri
- Doksan bin horasan piri
- Elli bin kayıp erenleri
- Yüz bin Bağdat halifesi
- Yüz yirmi dört bin nebi
- Üç yüz altmışaltı aşık
- Yedibin yedi yüz şeh
- Sekiz bin sekiz yüz derviş
- Dokuz bin dokuz yüz ulema
- Kırk sekiz padişah .
HAVVA’YLA HÜR’ÜN CEVABI
Havva dedi ki;’ beni ALLAH çocuk için gönderdi.’Hür’e söyledi. Hür dedi,’Sen beni aldattın tarlaya gittin ademle yattın. Ademi sünnet edeceğim ,ben de yatacağım.’ Tırnak kestiler zeker kestiler sünnettir koltuk sünnettir sakal bıyık sünnettir.Hür yattı Adem’le sonradan kırk kalıp Havva’dan geldi Hür’den kırk kalıp geldi otuz dokuzu göğe çekildi yerde bir Şıt Aleyhisselam kaldı.
Havva’nınki yere çekildi Havva Hür’e söyledi: ‘ Benimki niye yere çekildi?’ ,Hür söylediki :‘Ben gökten geldim,senin gibi buğday yemedim,müslümanlar benden gelecek.’
HANCI PERVANE
Havanın kızı ıklıma Şıt’a verdiler. Şıt’a adem şehit ismini koydu.Müslümanlar Şıt’tan geldi ıklıma kırk yıl kız olarak bekledi.
Habil ile Kabille gelen kız ıklıma
Adem bin yıl yaşadı beş yüzünü Nuh Aleyiselama verdim
Adem ile yedim dane Nuh ile girdim tufana
ŞIT ALEYİSELAMDAN GELENLER
- Şıt Aleyhisselam geldi tek be tek
- Hürden gelenler seksen bin Rum eri
- Doksan bin horasan piri
- Elli bin kayıp erenleri
- Yüz bin Bağdat halifesi
- Yüz yirmi dört bin nebi