Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mübarek Ay şehr-i Ramazan

cüneyt

New member
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
191
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Aziz ve Sıddık Kardeşlerim hepimizin bildiği gibi Mubarek 11 ayın sultanı Ramazana ramak kaldı bizde en iyi ramazan başlığı altında neler yapabileceğimizi icmalen arz etmeye çalışağız. Allah cümlemizi o mubarek aya kavuşturur inşaAllah

-Dua
Öncelikle Allah'a bu Ramazan'ı şimdiye kadar yaşadığınız en unutulmaz Ramazan yapması için dua edib. Her şeyin anahtarı O'nun elinde olduğuna göre..


-Zihninizi ve herşeyi sakinleştirin..
Tv, internet, radyo, cep telefonu, mp3 çalar... ne varsa günün tamamında olmasa bile en azından 15-20 dk. kapatın. Sakin bir yer bulun, gözlerinizi kapatın ve Rabbinizle irtibat kurun.. En başta aklınız lüzumlu-lüzumsuz bir çok şeyle dolu gibi görünecektir. Fakat siz onu şu 3 şeyi düşünmeye zorlayın:


Allah
hayattaki gayeniz
hayatınızı gerektiği gibi yaşayabiliyor musunuz?
Bunu her gün yapmayı deneyin. Veya en azından haftada 3-4 gün yapmayı deneyin.


-Büyük Müslümanları öğrenin
Daha önce okumuş, öğrenmiş olsanız bile Hayatü's Sahabeyi bu sene bir daha okuyun. Her gün bir sahabenin hayatını okuyun, dinleyin. Kısa ve öz de olsa, bu başka müslümanların ne kadar zorluklar karşısında imanlarını koruduklarını öğrenmenin muhteşem bir yolu. Mutlaka denenmesi gereken bir yol!


-Kur'ânla irtibat kurun
Kur'ân Rabbimizin bizimle konuşması. Ruhun kemale ermesinde çok önemli bir adım. Bu Ramazan, Kur'ân'a yeni bir yolla sarılın. Düzenli olarak Kur'ân okuyorsanız, bu sefer uzun zamandır okumadığınız bir sureyi deneyebilirsiniz. Düzenli olarak okumuyorsanız, günde sadece 2 dk. okuyabilirsiniz. Her gün öylesine açtığınız bir sayfadan itibaren 2 dk. okumayı deneyin!


Aynı zamanda, bir Kur'ân günlüğü tutup, o gün okuduğunuz Kur'ân ile alakalı hislerinizi fikirlerinizi yazabilirsiniz..


-Başkalarını ihmal etmeyin
Aileden uzak olursa olsun, çocuklarıyla/eşiyle problemleri olan insanlara bu Ramazan hususi bir gayretle daha fazla yardımcı olmaya çalışın. Bunun karşılığında alacağınız manevi lezzete fazlasıyla değer!


-Açları doyurun
Mideniz daha Ramazanda bayram yaparken, o dilenciye bir iki kuruş daha verebilirsiniz, yemek mutfaklarında/çadırlarında gönüllü çalışabilirsiniz, eve/işe giderken bir iki eve yiyecek bi şeyler bırakabilirsiniz.. Aynı zamanda son felaketlerdeki insanları da unutmayın.. Yardım edecek bir yer bulmak çok kolay..


-Hayat boyu yapageldiğiniz bir yanlışı bitirin!
Sizi rahatsız eden hareketleriniz neler, bi düşünün. Sonra en kötüsünü bulun. Tembellik? Gurur? Hor görme? Cimrilik? Sabırsızlık? Ne olursa olsun, bu Ramazanı onun için bir son yapın. Her gün o kötü huyunuzun aksini gerektiren şeyler yapın. Allah'ın izniyle, bir süre sonra ne büyük bir değişiklik yaptığınızı şaşırarak farkedeceksiniz!


-Kadir gecelerini kullanın!
Ramazan'ın son on gecesine boşuna Kadir gecesi denmemiştir. Bu hususi zamanları içten, ihlaslı, kalbî duâlarla, kendinizi gözden geçirerek ve ciddi düşüncelerle geçirebilirsiniz
 
Z

zeynep_hearty

Guest
rabbim razı olsun paylaşım için yazınızda özellikle kuran günlüğü kısmı çok ilginç ve hoş ben bunu yapıcağım ve sanıyorum çok güzel sonuçlar elde edeceğim..selam ve dua ile...
 

fetih

New member
Katılım
16 Şub 2007
Mesajlar
1,994
Tepkime puanı
355
Puanları
0
Yaş
45
Konum
Uzay Ýstasyonundan Alooooo Kimse Yokmuuuuu :)
Mübarek Ay şehr-i Ramazan

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ ve BU AYDA YAPILACAK VAZİFELER

Uzun zaman var ki, dünyamıza karanlıklar inmekte... Her yerde karmaşa, gözyaşı ve hüzün… Gönüllerimiz bir ışık huzmesine hasret… Tıpkı susuz toprakların yağmur hasretiyle kavrulduğu gibi… Derken o geldi: Rahmet zamanı, umut zamanı... Yenilenmenin, umutları tazelemenin, yeniden dirilişin zamanı... Melekût ikliminin perdesi açıldı şimdi. Semaya kalkan eller rahmetle dolacak. Mübarek Ramazan, hoşluğu unutan dünyamıza hoş geldi.


Gökler ötesinden süzülüp gelen nurun, zifiri karanlığa bürünmüş dünyamızı güneş gibi aydınlatarak gündüze çeviren baharın son fasılasıdır Ramazan-ı Şerif…

Zira nebilerin hayat bahşeden nurlu soluklarından sonra küfür ve şirk karanlıklarına gömülen yeryüzü, son bir kere ve emsali görülmemiş bir şekilde Kur’an ile aydınlanmıştır bu ayda…

Kıyamete kadar insanlığa hidayet yolunu gösterecek olan Kelamullah, Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına bu ayda indirilmiş, oradan da ayet ayet, sure sure iki cihan güneşi Hz. Muhammed (sav)’e nazil olmuştur. Mekke’de başlayan nüzul, Allah Resulü’nün (sav) peygamberlik süresince Medine’de devam etmiş ve yaklaşık yirmi üç senede tamamlanmıştır.

Ayeti kerimede nüzulün bu ilk merhalesi anlatılarak şöyle buyurulmaktadır:

“Ramazan ayı ki, Kur’an, insanlara hidayet rehberi, yol gösterici ve doğruyla yanlışı birbirinden ayıran açıklayıcı belgeler olarak o ayda indirilmiştir.” (Bakara,2/185.)Yüce Allah, kelam sıfatıyla ins ve cinne diyeceğini demiş, kitapların en mübareğini, zamanların ve mekanların en mübareğinde, insanların en mübareğine indirmiştir.

Yüce Allah, “Biz onu (Kur’an’ı) mübarek gecede indirdik” ( Duhan,44/3.) buyurmakta; bu mübarek gecenin hangi gece olduğunu da “Biz Kur’an’ı kadir gecesinde indirdik” ( Kadir,97/1.) buyurarak açıklamaktadır.

Görüldüğü gibi aylar içinde Kur’an’da adı geçen tek ay Ramazan’dır. Bu da Yüce Allah’ın, Ramazan ayına ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Nasıl ki Yakub’un (a.s) on iki oğlundan Yusuf (a.s) bir yana, diğer onbiri bir yana ise, Ramazan’da diğer onbir aya göre böyledir.

Amellerin mükafatı bu ayda diğer aylara göre kat kat artmakta, böylece günahlara kefaret olup, onları eritmektedir.

Resul-i Ekrem (sav) buyurmuşlardır ki:

“Ademoğlunun yaptığı her iyiliğe karşılık en az on katı vardır. Bu, yedi yüz ve daha fazlası da olabilir. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: “Oruç hariç. Onun mükafatını ben vereceğim. Çünkü o, şehveti, yemeyi, içmeyi benim için terk etti.” Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucunu açtığında, diğeri ise Rabbine kavuştuğundadır. Oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir. ”(Buhari,Savm,4/103-110,No:1894,1904,5927,7942,7538; Müslim, Sıyam, No:1151.) Başka rivayette de şu ziyade vardır: “ Ademoğlunun yaptığı her şey kendisi içindir. Oruç hariç. O, benim içindir.”

Yukarıdaki hadisten anlaşıldığı üzere, her amel on kattan yedi yüz ve daha fazlasına katlanabiliyor. Ama oruç bundan ayrı tutuluyor. Yani orucun değeri sayılarla ifade edilemeyecek kadar fazladır. Bilakis Yüce Allah, onu dilediği kadar katlar. Oruç sabırdandır. Yüce Allah da sabırlılar hakkında:

“ Sabredenlere, mükafatları hesapsız ödenecektir.” (Zümer,39/10.) buyurmaktadır. İşte bu sebeple Resul-i Ekrem (sav)’in, Ramazan ayını sabır ayı diye isimlendirdiği rivayet edilmiştir. ( Ebu Davud,Savm,No:2428; İbnu Mace,Sıyam,No:1741.) Konuyla ilgili bir hadiste:

“ Oruç, sabırdandır.” ( Tirmizi,Daavat,No:3514.) buyurulmuştur.
 

EHLÝ-SUNNET

New member
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
223
Tepkime puanı
45
Puanları
0
Yaş
46
Web sitesi
www.dinimislam.com
Hoşgeldin Onbir Ayin Sultani

Hoşgeldin Onbir Ayin Sultani

Tüm Islam Aleminin Ramazanini Kutlar Hakkimizda Hayirli Geçmesini ümüt Ederim. Es Selamualeykum
 

sinang

New member
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
1,628
Tepkime puanı
276
Puanları
0
Konum
bezm-i ezelden
Ramazani şerifin Anlami

Ramazani şerifin Anlami

Esselamü aleyke.Allahın kulları.Kardeşlerim.Hepinizin mübarek ramazanı şerifinizi en içten kutluyorum.Aziz Kardeşlerim bizler birbirimizden yükümlüyüzdür.Kuranı hakimde müminler ancak kardeştir.Hucurat 10 hadisi şerifte müminler merhametleri,şefkatleri,sevgileri bir.Bir vücudun azalarıdır.onlardan bir ferdin sıkıntısı olsa diğerleri ateşlenmekle,uykusuzlukla ona katılır diyor.yine ayeti kerimede Kadın olsun erkek olsun müminler bir birlerinin dost ve yardımcısıdır.İyiliğe yöneltir,kötülükten men eder diyor.Şüpesiz Ramazanı şerif bizlerde bu duyguları teşvik için vardır.Oruç ibadetinin hikmetidir.sadakayı fıtr bu aydadır.Kardeşlerim bunları göz ardı etmemeliyiz.Bizler kapitalist,materyalist düzenleri değil,Allah'ın biricik sistemi olan İslam dinin fertleriyiz.Bunu şu mübarel ay bize daha iyi anlatır,inşallah.Aklımızın ucundan dahi geçirmemeliyiz islama alternatif getirmeyi,bilakis dayanışma ve yardımlaşmamızla,kulluğumuzla şu dinin en mükemmel ilahi din,sistem olduğunu göstermeli,hal dilimizle haykırmalıyız,muannidlere.(Allaha emanet kalınız.Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var..!)
[move]İSTİKBAL İSLAMINDIR..! [/move]
 

yýldýz

New member
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,359
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Selamün aleyküm.
Aslında bunların hergün uygulanması gerek sanırım. Bizler bunları her gün uygulasak, herhalde sahabenin islamı yaşadığı gibi yaşamış oluruz. ALLAH TEALA onlar gibi yaşamayı cümlemize nasip etsin. Amin.
:eek:
 

THE_HAFIZ

Mesajlari Onaylanacak
Katılım
14 Ağu 2006
Mesajlar
319
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Evet, güzel bir anlatım, ama, naçizane iki eksiği tamlamak gerekir ki bunlar:

1- Kuranla irtibat kurun.. maddesi..
5.nci sıraya oturttuğunuz bu maddeyi, aklen ve mantiken 1. ci sıraya koymanız gerekirdi, çünkü, Kur'anla irtibatı olmayan bir insan, doğru nedir-yınlış nedir bilemeyeceği için, hatalara düşebilir, bunun için, insanın, öncelikle, gideceği yerin yolunu çok iyi bellemesi gerekmektedir ki, İslam yolunda yürümek isteyen her mü'minin Kur'an yolundan muhakkak geçmesi şarttır.

2- Kadir Gecelerini Kullanın maddesi:

Biliyor sunuz, günlere ve saatlere özel ayinler, ibadetler, davranışlar Hiristiyanların tahrif ettikleri dinlerinde ön plana çıkmıştır. Oysa, bir mü'min, her saniye Rabbi ile birliktedir, Her an O'nun isteklerini, arzularını yerine getirmekle sorumludur ve tüm hayatını Allah'ın rızasını kazanmak için ayarlamalıdır. Bir nevi piyangoculuğu andıran bazı anlar da zengin olma, servete kavuşma, bolluğa erme gibi kesik ibadet anlayışı İslama aykırıdır, İslam da, az da olsa, devamlı olan ibadet övülmüştür, bu yüzden, ibadetleri tek gecelere değil hayata yaymalı, her anı Kadir bilinciyle hareket etmelidir..
Hayırlı Ramazanlar
 

the okuz

New member
Katılım
19 Mar 2006
Mesajlar
254
Tepkime puanı
1
Puanları
0
müthiş ve çok çok doğru da the hafız kardeş, cüneyt kardeşin bu maddeleri önem sıralamasına göre sıraladığını sanmıyorum ayrıca kadir gecesi'ni önemsemiycez de hangi geceyi önemsiycez? sürekli Kur'an'dan başkasını yalan sayarken Kadir Gecesi'nin direkt Kur'an'da geçtiğini unuttun sanırım...83 yıldan daha fazla bir bedele sahip bir gece önemli değil midir bir, Kadir Gecesi'nin hangi gün olduğunu Hz. Muhammed(asm)'in bilerek söylemediğini, sadece minik bir ipucu verdiğini de mi unuttun iki?
 

ela-88

New member
Katılım
28 Ağu 2006
Mesajlar
47
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
:) İnsallah şu mubarek ramazan ayı tüm müminler hakkında hayrlı olur..esselamu aleykum..
 

asikkulun

New member
Katılım
15 Eyl 2006
Mesajlar
1,217
Tepkime puanı
96
Puanları
0
Yaş
32
Konum
sivas
Amin.


Herkese Mutlu Huzurlu Raamzan Geçirme Dileğiyle
 

can

New member
Katılım
22 Eyl 2005
Mesajlar
61
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Ramazan Ayı' nın Hikmetleri.

Ramazan Ayı' nın Hikmetleri.

Ramazan Ayı, tüm insanlığa bir rehber olarak gönderilen Kuran'ın indirildiği ve içinde "... bin aydan daha hayırlı" (Kadir Suresi, 3) olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nin bulunduğu bir bereket ayıdır. Bu ay boyunca, dünya üzerindeki tüm Müslümanlar oruç ibadetlerini yerine getirir, verdikleri nimetler için Rabbimiz'e şükrederler. Allah (cc), Bakara Suresi'nde, Ramazan Ayı ile ilgili şu şekilde buyurmaktadır:

Ramazan Ayı... İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur'an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahid olursa artık onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde (tutsun). Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi doğru yola (hidayete) ulaştırmasına karşılık Allah'ı büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükredersiniz. (Bakara Suresi, 185)

Oruç ibadetinin Allah (cc)'ın razı olacağı şekilde yerine getirilmesi, güçlü bir imanın, ihlasın, samimiyetin ve Allah (cc) korkusunun göstergesidir. Çünkü oruç, Allah (cc) ile kul arasındaki bir ibadettir. İnsanın bu farzı yerine getirirken ne niyette olduğunu, samimiyetini, ihlasını, haram ve helalleri uygulamada gösterdiği titizliğini ancak Allah (cc) bilmektedir. Bir kişinin, çevresindekilere gösteriş amaçlı ya da samimi bir niyetle orucunu tutup tutmadığını hiç kimsenin bilmesi mümkün değildir. Oruç tutan kişinin bu ibadetinin karşılığı ancak Allah (cc) Katındadır. Peygamber Efendimiz (sav) de iman edenleri bir hadisinde şu şekilde müjdelemiştir: "Bu ayı oruç tutarak, ibadet ederek ve hayır için harcamada bulunarak geçirenlere ne mutlu!"

Allah (cc), orucun tüm iman sahipleri için farz kılındığını Bakara Suresi'nde şu şekilde bildirmektedir:

Ey iman edenler, sizden öncekilere yazıldığı gibi, oruç, size de yazıldı (farz kılındı). Umulur ki sakınırsınız. (Bakara Suresi, 183)

Ayette bildirildiği gibi, orucun farz kılınmasının hikmetlerinden biri insanların sakınmaları, yani kötülüklerden uzak durup, nefislerini terbiye etmeleridir. Bunun yolu da, Allah (cc)'a samimi bir kalple iman edip, Rabbimiz'in emir ve tavsiyelerine uymak, vicdanın sesini dinleyip, nefsin kışkırtmalarından uzak durmaktır. Böyle bir kişinin ahlakı zaman içinde güzelleşecek, imanı olgunlaşacak ve Allah (cc) korkusu daha da güçlenecektir.

Bir ay boyunca Allah (cc)'ın Kuran'da bildirdiği bu emrini tutan ve sınırlarını aşmayan müminler, nefislerini terbiye ederler. Bu ibadet ayrıca müminlerin, diğer ibadetlerini yerine getirirken de nasıl bir nefsani terbiye içinde olmaları gerektiği konusunda da düşünmelerine ve nefsin böyle bir eğitime ne kadar ihtiyacı olduğunu anlamalarına vesile olur.

İnsan, Ramazan Ayı'nda aldığı bu özel terbiyenin nimetlerinden hayatı boyunca her alanda yararlanır. Nefsini terbiye etmiş -yani elindeki nimetlerin Allah (cc)'a ait olduğunu ve acizliğini fark etmiş- bir insanın ahlakında olumlu yönde pek çok değişiklik meydana gelir. Müminin, Ramazan Ayı’nda oruçla birlikte başlayan bu Allah (cc)’a yönelişindeki kararlılığını sürekli arttırarak devam ettirmesi ise, Allah (cc)’ın izniyle manevi yönde çok büyük bir güçlenmeye ve bunun sonucunda da Allah (cc)’ın izniyle, Rabbimiz'in rızasını, rahmetini ve cennetini kazanmalarına vesile olacaktır.
 
Üst Alt