Duha kardesim neden kapitalizm ile islami karsilastiriyorsun anlamiyorum
Tabiki karsilastirilmaz ve daglar kadar fark cikar bir kere temelinde cikar ama konu basligina göre hareket ediyorum
Kapitalizm islama uyar mi?
Tabikide uyar uymasaydi sence bugun türkiyede ki insanlar hepside firavun sisteminde firavun olurlardi
Hemde kapitalist bir sistemde geciniyorlar degilmi
Kötü yanlari varmi illaki var
Sömürme apayri bir olay bunu kapitalizm e es deger tutamazsin lakin sömürmeyen varmi tabiki var o kadar islam catisi altinda kurulan merkezli yerlerimiz var kapitalizm de olsa belli standartlara göre is yürütülebiliyor degilmi
Bu da ne demek oluyormus kapitalizm islama uyuyormus?
Simdi düsün kanunlar var ama is kanunlarla bitmiyor her ilcenin tüzügü oluyor ve dahada maddeleri köylere kadar düsürebilirsin hatta avrupada yönetim sistemi avrupa yönetim sistemi ile degil, o yörenin tüzükleri ile gecerli sayiliyor örnek verecek olursak istanbul ile ankarada insan yasami bicimi farklilasiyor temel olarak mi hayir tüzük olarak düsün
Bu da demek olyuorki kapitalizm aslinda islama uyuyor yeterki belli siralamaya göre degistirmesinler islamin yerini alirmi kesinlikle almaz birisi din birisi uygulanan ekonomik sistem hic kimse din ile bir rejimi kiyaslayamazsa lütfen bunuda kiyaslama elma armut mevzusu gibi oldu
Temelinde kapitalizm isnanin cöküsünü saglamak icin degildir insanin yükselmesini saglayacak olanaklarla temelini atar bana ögren kapitalizm i diyorsunda anlamadigim neye dayanarak elinde kapitalizm in anayasa kurallari mi var?yok! demekki buda su gercegi ortaya cikariyor ahmet kapitalizm i kendi düsüncesine göre yönlendirmis ve kölelik sistemini gelistirmis bu tabikide islama uymuyor ama temelinde uygulanabilecek sistem ve uygulanmasi ve gerceklesmesi ideal olan sistem ile islam uyuyor