Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Juba

khan19556

New member
S.A. arkadaşlar.
Burada ki kardeşlerimin fikirlerini öğrenmek isterim.
Sizce Irak ta 638 ABD askerini öldürdüğü idda edilen ve nette klipleri dahi çekilen keskin nişancı (sniper) Juba son kahraman mı yoksa en büyük hain mi?

İlk açtığım konuydu kimse cevap yazmamıştı!Şimdi cevap gelir inşallah :)

Mücahid

New member
İnşaallah kahramandır,kardeşim.Dünya öyle bir hale geldiki zahiren görünen hiç bi şey göründüğü gibi çıkmıyor.Bir müddet sonra altından pis bir şeyler çıkıyor.Temennimiz halkı için savaş veren bir kahraman olmasıdır.Sağlıcakla

Rahmet4

New member
insaallah kahramandir benim biraz garibime gitti neden savasanlari degilde tanklarda oturanlari yemek esnasinda olanlari vuruyor bu durum beni düsündürüyor madem keskin nisanci her yerde her sekilde vura bilmesi lazim degilmi???

oSSlem

New member
açıkçası ben yemekte ve tankta öldürdüğünü bilmiyordum o yüzden kahramandır diyecektim ama rahmet arkadaşın yazdıkları beni biraz daha düşündürdü ve ona katılıyorum eğer keskin nişancıysa her yerde vurabilirdi

talha_

New member
kardesim..bence durum disardan gorunduğu gibi değildir...askerleri ne durumdayken oldurduğu bizi yanıltmamalı.(askerleri ne biçimdeyken oldurduğune bakarak mı hain olup olmadığına karar vermeliyiz bunu anlamadım):confused: ...en azından ben oyle tahmin ediyorum ve inş yanılmamısımdır diyorum..bir de adının cuma olduğu kanaati içindeyim..slm ve dua ile

Rahmet4

New member
insaallah öyledir kardesim hep güvendigimiz daglara kar yagiyorda... onun icin biraz terettürde kaldim...haklisiniz savasta masum asker aramak biraz cahilce oldu...madem bu imkan ona taninmis isterdimki iskence ederken vurulsunlar delik desik edisinler arkadaslarida görsünler nasil oluyormus adam öldürmek iskence etmek bu halede sükür ya hic yapan olmasa yüregimiz yariliyor resimleri gördükce... ama juba birazda olsa bizi ferahlatiyor...

talha_

New member
bizde isterdik ama iskence ederlerken vursun...sartlar ona en uygun ne zaman ona gore....boyle ummadıkları anda yakalamasıen iyisi..ne biliyim doğru duzgun yemek yiyemezler,psikolojileri bozulur....

gorüyoruz sonuçlarını...lokmaları,boğozlarına dizilecek vakit dahi bulamıyorlar...

Mücahid

New member
insaallah kahramandir benim biraz garibime gitti neden savasanlari degilde tanklarda oturanlari yemek esnasinda olanlari vuruyor bu durum beni düsündürüyor madem keskin nisanci her yerde her sekilde vura bilmesi lazim degilmi???

Rahmet kardeşim o zalimlerin müslüman kardeşlerimizi camilerde ibadet yaparken yani en namuslu yerlerde katledilirken gördüysen eğer onların yemek yerken vurulmaları seni incitmemeli.Şüphesiz Allah hesabı çok çabuk görendir.Sağlıcakla kardeşim

khan19556

New member

İzin verirseniz birazda askerde ki konumumuz itibarıyla cevap vereyim.

1-Keskin nişancılar 5 km uzaklıktan dahi nokta atışı yapabilmektedir.Fakat hareketli hedeflerde mermi 5 km yi yaklaşık 2-3 sn ye alır ve hedef atış noktasından ayrılır.

2-Yakın hedeflerin nişancının yerini tesbit etme imkanı olduğu cihetle en umulmadık anda ateş edilmesi bir kuraldır.

3-Ve olay zannedildiği gibi nişan al ve ateş etten ibaret değildir.Oldukça zor ve sabır isteyen bir kabiliyettir.

Rahmet4

New member
bilgileriniz icin sagolun khan kardes. nisan almayi kolay sanirdim... nede olsa bu isin uzmani her yerde isini yapar her sey göründügü gibi kolay degilmis... Allah razi olsun...

Rahmet4

New member
mücahid kardes benim incindigim falan yok. yanlis anlasilmasin lütfen bunlarin ölümleri kolay bir atesle ölüyorlar ama onlar kolay kolay öldürmüyorlar iskence ede ede öldürüyorlar onu anlatmaya calistim. onlarinda ayni sekilde ölmelerini demek istedim. kusura bakmayin yanlis anlatimdan dolayi

khan19556

New member
Yani nişancılık zannedildiği gibi kolay bir hadise değildir.
Tabi bir de hadisenin psikolojik tarafı var.O görüntüleri gören askerler artık rahat rahat dinlenemiyor.Bu da Juba nın gayri nizami harp eğitimi almış bir asker olduğunu gösteriyor.

seyfullah putkýran

New member
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
intihar saldırılarından daha mantıklı bir yol seçmiş, direk düşman askerlere saldırıyor, yani masumlara dokunmuyor, yani masumlar korunuyor, bence diğer savunanlarda bu yönde olmalıdır..

seyfullah putkýran

New member
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
mücahid kardes benim incindigim falan yok. yanlis anlasilmasin lütfen bunlarin ölümleri kolay bir atesle ölüyorlar ama onlar kolay kolay öldürmüyorlar iskence ede ede öldürüyorlar onu anlatmaya calistim. onlarinda ayni sekilde ölmelerini demek istedim. kusura bakmayin yanlis anlatimdan dolayi

Savaşta bile insan onuruna saygı gösteren İslam, Müslümanları esirlere karşı da merhametli olmaya çağırır. Peygamberimiz "Esirlerinize iyilikle davranınız!" demiştir.

ayetler şöyledir:
"Nihayet onların gücünü kırdığınız zaman artık bağı sıkı tutun(onları öldürmeden ve yaralamadan tutsak edin). Ondan sonra ya iyilik yapın (karşılıksız serbest bırakın) yahut fidye alın." (47:4)
Kuran’ın bu ayeti iki şıktan birinin seçilmesi gerektiğini göstermektedir. Ya karşılıksız serbest bırakma, yahutta fidye ile serbest bırakma, bunun dışındaki uygulamalar İslami değildir.
Savaşta bile işkence yasaktır.
"El, ayak, burun, kulak keserek cezalandırmak yasaktır."(Sünen-i Ebu Davud, Tercemesi, Cilt:10 sh. 217)

"Öldürmede bile insanların en iffetlisi, merhametlisi müminlerdir."(Ebu Davud Hds. No:2666)

yani sonuçta savaşta olsa islami değerlere dikkat edilmeli, yani savaşta herşey mübah değildir, bir gemide bir masum varsao gemi batırılmaz, ceza yanlız suç sahibine verilir, kuru yanında yaş yanar tabiri müslümana göre değildir.

soldierking

New member
ben ilk defa duydum araştırdım...
internetteki videoları izledim...
onun hakkında yazı yazmak istemedim neden kimin yada kimden olduğunu bilmem lazım

khan19556

New member
ben ilk defa duydum araştırdım...
internetteki videoları izledim...
onun hakkında yazı yazmak istemedim neden kimin yada kimden olduğunu bilmem lazım

Kesin olarak bildiklerimiz şunlardır:
1- Kanas isminde eski bir Rus tüfeği kullandığı.
2-Profesyonel bir eğitim aldığı.
3-Resmi 60 tane gayri resmi 638 tane düşman askerini öldürdüğü.

yolcu

New member
bence de bı kahramandır
çünkü o amerikan askerleri ırakta ve isgal altındaki müslüman ulkelerdeki
kardeslerimizi hiç gözlerini kırpmadan ölduruyorlar
öldürmeden önce de işkence yapıyolar
DÜŞMANIMIN DÜŞMANI BENİM DOSTUMDUR mantıgını sergilemekteyim
yorum sizin juba bunları öldürmekle kahraman mı degil mi

khan19556

New member
Irak’taki ABD askerlerinin en büyük korkusu, bugüne kadar 600 Amerikan askerini öldüren ya da yaralayan Juba kod adlı keskin nişancı. “Ne zaman devriyeye çıksak aklımızda onun adı oluyor'' diyerek korkularını dile getiren ABD askerleri, her an ölümü hissettiklerini bu cümleyle açıklıyor.

“Juba''nın kim olduğunu bilen yok. Gerçek adı, yaşı, milliyeti bilinmiyor. Sadece hedefe yaklaşıyor ve tek kurşun atıyor. İkinci kurşunu hiçbir zaman atmıyor, kurşunun nereden atıldığının belirlenmesine izin vermiyor. Hedefini seçiyor, sabırla ateş edeceği en iyi açıyı seçiyor, ateş ediyor ve yok oluyor...

Getiğimiz hafta CNN'de yayımlanan ve ABD'yi şok eden görüntülerde “Juba''nın yine bir ABD askeri hedefinde. Tek el silah sesi duyuluyor ve ABD askeri yere yıkılıyor. Kurşunun nereden geldiği ilk anda anlaşılamıyor. ABD askerleri olayın şokunu yaşarken, "Juba" esrarengiz biçimde kayboluyor.

Juba ile ilgili yeni bir video daha dün ortaya çıktı. Görüntülerde “Bağdat Sniper Timi'' adı verilen bir keskin nişancı takımı kurduğu gözlenen Juba’nın direnişçileri nasıl eğittiği görülüyor. Tim, ABD'li binbaşı John Plaster tarafından hazırlanan, “En iyi keskin nişancı'' adlı bir DVD’yi izleyerek eğitim alıyor. Bir anlamda ABD kendi kendini vuruyor.

Görüntülerde yüzü maskeli olarak görünen Juba, bir duvara yaklaşıp çizik atarak o ay içinde öldürdüğü ABD askeri sayısını 37 olarak işaretliyor. Şimdiye kadar öldürdüğü asker sayısının ise 657 olduğunu söylüyor.

Juba'nın daha önce direnişin simgesi konumundaki Zarkavi’nin bile yerini aldığı belirtiliyor.

Üst Alt