Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslamda bölünme

HAKKI_AN

New member
neden müslümanlar değişik terikatlarda yada değişik cemaatlere bölünmüş yani müslüman bölünmek zorundamı yoksa değişik emeller mi var şimdi bana diyeceksiniz bütün insanları nasıl bir çatı altında toplanır bende cevap vereyim
resullah nasıl yaptıysa demek ki bu oluşumlar toplumunda istediği bir şey ki bölünmeye ses çıkarılmıyor saygılar(söz meclisten dışarı)

Serhan Eðeryýlmaz

New member
merhaba kardeşim,bu bölünmeler acı ben uygun görmüyorum,İslam'da Kuran-ı Kerim ve Resulullah'ın uygulamalı amel anlatımları vardır,bunlardan da başka bir şey yoktur,kişi hak bilgi alacaksa Kuran-ı Kerim'den almalı ve Resulullah'tan almalı ve Kuran-ı Kerim ve Resulullah'ın ilgili konu ile buyurduklarını bilenlerden almalı,bugün bir insan illaki bir tarikata veya mezhebe bağlı olabilerek bir şey öğrenme yolunun varlığının zorunluluğundan konuşamaz,din Kuran-ı Kerim'de vardır Resulullah da bu bilgileri insanlara daha güzel ve anlaşılır samimi ve kolay detayları ile anlatmaktadır,dini kaynaklar Kuran-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerdir,daha da bir şey yoktur.Hem şu var ki İslam'a kimse sonradan birşey ekleyemez,Resulullah'ın zamanında ne uygulanmışsa o uygulanmalı diğer türlü islam itikadının sağlamlığından ve uygulama esaslarının doğruluklarından konuşmak zor olur,hadi iyi günler kardeş

Üst Alt