Dinimizi iyi tanıtıyoruz dersek büyük yalan söylemiş oluruz.Bir kere her kafadan aurı bir ses geliyor bu 1.Bazı alimler,kimi alimlerden,kendilerini daha üstün göstermek için kendilerinden katma bilgilerle yorum yapmaktadırlar.İslam'ın bazı temel olmayan,küçük detayda ki bilgileri değiştirirler bir ölçüde 2.İslam barış dinidir öyle değil mi?Bunda hiç kimsenin bir şüphesi yok.O zaman neden İslam'ı ,hizbullahçılarla aynı kefeye koyuyorlar.Bıçak,silah,taramalı silah vs.gereçlerle kafirlerden(batı dünyasının fertleri) intikam alır gibi makaleler,fotoğraflar ve tonlarca mesajlar sunulmaktadır 3.Bu yanlış bir bakış açısıdır.Böylesi barış bir din,böyle gösterilemez dünyaya! Ayetlerde çelişki desem Allah'ın ayetlerini asla tekzib etmiyorum ve yok saymıyorum.Haşa! Ama 'bazı yazarlar' ayetleri Türkçeye çevirirken bir takım hatalar yapmaktadırlar 4.Bir de evliliğe deyineceğim: İslam hukukuna göre biliyorsunuz çoklu eşlilik vardır.Bence İslam Uleması buna bir çare bulmalıdır günümüzün standartlarına uygun bir değişiklik yapılması konusunda.Zaten İslam'ın temel bilgileri,temel ahlakî değerleri ve şeriat kanunları asla değiştirilemez ve yok edilemez.Ama günümüze uygun olarak bazı konular iyileştirilip hatalarıda kapatmak,İslam'ı diğer inanmayan gayri müslim insanlarında ilgisini çekecektir 5.Evet buraya kadar anlatmak istediğim bu konular gibi,İslam dininin,iyi tanıtılmadığı yönünde ki teşhis ettiğim konulardı.Daha çok konu var tabi bunun gibi.Ama Şiddetle bir tanıtım biçimi olamaz.Bunu savunuyorum.Sana kalkan bir el dahi olsa,Allah rızası için ''Gel,ne olursan gel,nerden geldiysen,İslam'a gel'' misakıyla Müslümanın burda sabırlı ve Allah için son derece iyi olması gerekmektedir.Tabi zor durumlarda Müslüman bir fert,kendisinide ve ailesinide korumayı bilecek ama şiddet en son çaredir.Yoksa bizde assak,kessek,biçsek,affedersiniz küfür etsek;o zaman kafirlerden,diğer gayri müslim insanlardan ne farkımız kalacak.Sonuçta kaybeden biz olmayacağımıza göre,son derece relax olmalıyız.Gazaba gelip,yanlışlıklar yapmamalıyız.Şeytan aceleciliği sever.Acele etmemeliyiz.Son olarak diyeceklerim ise,Allah'ın İslam'ını veyahut sevgili peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V) efendimizin dönemindeki İslam'ı yaşıyor muyuz onu bilmiyorum ama,biz Müslümanlar gerçekten uyanık olmalıyız ve iyi niyetli olmalıyız.Allah sabredenlerle beraberdir!