İslam hakkında sadece bilmek ve duymak istediklerinizi ihtiva eden bir siteyse arayışınız bunların nette oldukça yaygın olduğunu söyleyebilirim.
İslam hakkında daha önce duymadığınız, hadislerde ayan beyan ortadayken kimsenin yorumlamaya veya alıntı yapmaya yaklaşmadığı vakıaları, durumları, bilgileri tarafsız, objektif bir gözle bakma, sorgulama ise isteğiniz bu tür siteler varsa da google arama motorunda gerek arama çubuğuna ne girileceğinin bilinmemesi, gerekse de nerede bulunacağının bilinmemesi, bu tür siteler sadece İslamın güzel taraflarını görmek isteyenlere hitap etmediği için de tercih edilmediğinden yetersiz olduklarını düşünüyorum.
Bir de dikkatimi çeken şu var: İslam olduğu halde birbirinin imanını beğenmeme, kafir, münafık addetme durumları var İslami sitelerde. İslam içinde fırkalara ayrılmış bir fırka bir diğerini eleştiriyor, kendi doğrularını getiriyor, onun doğrularını çürütüyor. Kolaylıkla bir diğerini İslam olmamakla suçlayabiliyor.
Oysa iman uygulamalardan, teferruattan, fırkalardan apayrı değerlendirilmesi gereken bir şeydir. O insanın içinde, kişi ile Yaradanı arasında bir mevzudur. Dışarıdan birilerinin, sırf kendi inanç sistemindeki kurallara uymuyor diye kimseyi kafir, münafık ilan etme hakları yoktur, olmamalıdır.
Bir iki konu başlığı okudum burada. Hadisi kabul edenler ve etmeyenler iki fırka. Her ikisinin de dayanağı hadisler var üstelik.
Bu hadislere iki ayrı görüş sahipleri sarılabiliyorsa hadisler arasındaki çelişkiyi de görüyorlardır.
İmanı hangi görüşe yakınsa, yatkınsa ona yöneliyor kişi. Hadis inkarcılarını ve sadece Kur'an diyenleri daha akılcı ve mantıklı bulduğumu da söylemeliyim.
Yazık ki hadislere sıkı sıkı sarılanlar onların dinden çıktığını düşünme noktasına gelmektedirler. Reddedersen küfre girersin diyebilmektedirler rahatlıkla. Bu oldukça rahatsızlık verici bir söylemdir.
Akıl ve mantık verildiyse bizlere, Kur'an da muhtelif ayetlerinde 'apaçık bir kitap' olduğunu defaten bize bildirdiyse yorumlarımızı yaparken Kur'an'ın lafzına hilafet etmemek gerekir.
Diyebilirsiniz ki 'Sen Müslüman değilsin, bu konularda yazmak, ahkam kesmek sana düşmez'. Müslüman olmak 'Muhammeden resulullah' demekse evet, değilim, ama Yaradana teslim olmaksa ben İslamım. Yaradanın varlığını tüm hücrelerimde, doğaya baktığım her yerde ve neredeyse her an iliklerime kadar hissediyor ve ona hürmet ediyorum.
Konuya dönecek olursam, islam siteleri yeterince vardır. Ama bu siteler kendileri gibi düşünen, farklılıklara fazla tahammülü olmayan sitelerdir.
İslam aleyhine ki sizler ona küfür diyorsunuz kelimeler sarf eden, dinleri sorgulayan, farklı dinleri içlerinde barındıran siteler de vardır. Bu tür sitelerdeki delillere, fikirlere, tartışmalara ne yazık ki müslümanlar fikirle, delille, bilgiyle girip onların iddialarını çürütme yoluna gideceğine, hacker'lar düşünülmektedir.
İslami kesimin öncelikle bu kökten çözümlerden vazgeçmesi, zaten kötü olan imajını bu şekilde daha fazla zedelememesi gerekir diye düşünüyorum.
Bilgi varsa bilgiyle savaşılmalı, hackleyerek değil. Hackerlık beynin durduğu, söyelenecek sözü olmayanların, fikirleri bilgileri olmayanların başvuracağı kötü bir yöntemdir.