Kur’an ve Hz. Muhammed tarafından bize bildirilen iman ve İslam ölçülerine göre hayatını yönlendireceksin.
Bunu zorlamayla değil, kendi isteğinle kabul ettiğin için, imanının gereğini rahatlıkla yapabileceksin. Şimdi hayatını gözden geçir:
İmanının sana neler emrettiğini biliyor ve onları doğruluyor musun?
Hayatın inandığın değerlere uygun mu?
Sözlerin, fiillerin,
Duyguların ve aklın,
Bedenin ve ruhun,
Zamanın ve enerjin,
O’nun isteklerini yerine getirmeye ayrılmış mı?
Kendi hoşlandıklarını ikinci plana atabildin mi?
O’nun hoşnutluğunu kazanmak için çaba harcıyor musun?
Sevgin, nefretin,
Aldıkların, verdiklerin,
Kısaca;
Namazın, ibadetlerin, hayatın ve ölümün Allah için mi?
Her emir karşısında “işittim ve itaat ettim” diyebiliyor musun?
Yani, kararında, İslam’ında, imanında ciddi misin? Yoksa en ufak bir zorlukta tökezleyecek, geri dönecek, duracak veya vaz mı geçeceksin?
Veya işine gelmeyen yerlerde ayetleri ve hadisleri tahrif edecek, hal ve hareketlerinle “biz işimize gelene inanırız” mı diyeceksin?
Önünde apaçık Kur’an mucizesi dururken ve ona sımsıkı sarılman, gereği gibi okuyup amel etmen emredilmişken,
“İşittik ve isyan ettik” diyenlerin durumuna mı düşeceksin?
“Sadece Allah’a kulluk etmeye” söz vermişken, nefsinin bencil isteklerine, toplumun baskılarına hâlâ karşı duramayacak mısın?
Cevabın evet ise ve sen hâlâ inandığını söylüyorsan,
İmanın(!) sana ne kötü şey emrediyor?!
Sözlerin, fiillerin,
Duyguların ve aklın,
Bedenin ve ruhun,
Zamanın ve enerjin,
O’nun isteklerini yerine getirmeye ayrılmış mı?
Kendi hoşlandıklarını ikinci plana atabildin mi?
O’nun hoşnutluğunu kazanmak için çaba harcıyor musun?
Sevgin, nefretin,
Aldıkların, verdiklerin,
Kısaca;
Namazın, ibadetlerin, hayatın ve ölümün Allah için mi?
Her emir karşısında “işittim ve itaat ettim” diyebiliyor musun?
Yani, kararında, İslam’ında, imanında ciddi misin? Yoksa en ufak bir zorlukta tökezleyecek, geri dönecek, duracak veya vaz mı geçeceksin?
Veya işine gelmeyen yerlerde ayetleri ve hadisleri tahrif edecek, hal ve hareketlerinle “biz işimize gelene inanırız” mı diyeceksin?
Önünde apaçık Kur’an mucizesi dururken ve ona sımsıkı sarılman, gereği gibi okuyup amel etmen emredilmişken,
“İşittik ve isyan ettik” diyenlerin durumuna mı düşeceksin?
“Sadece Allah’a kulluk etmeye” söz vermişken, nefsinin bencil isteklerine, toplumun baskılarına hâlâ karşı duramayacak mısın?
Cevabın evet ise ve sen hâlâ inandığını söylüyorsan,
İmanın(!) sana ne kötü şey emrediyor?!