Nasıl mı ayrı,
Ben bu işlerden anlamam..
Fakat, bir anlatan çıkarsa dinlerim, tüm doğrulara kapım sonuna kadar açıktır..
Buyrun, bir bilen açıklasın
http://www.youtube.com/watch?v=yD-6SM20jPA
*********** Bu söze lütfen yeniden dikkat edelim ****************
"Mümin yumuşaktır. O kadar ki onu yumuşaklığından dolayı ahmak zannedersin."
Hz. Muhammed. (haşa)
Sayın gelincik tarlası : Müslüman sıfatını taşımak büyük bir şereftir. Çünkü bu
kelimenin anlamı da çok mutteşem bir kavramı bize yükler. Müslüman; teslimiyyetten nasiplenen, güvenliğe giren, emniyyette olan ve özgürlüğüne kavuşan demektir. Bu kelimenin en güzel tezahürü de peygamberlerde ortaya çıkmaktadır.
Onların sıfatlarından birisi de bildiğiniz gibi '' Fetanet'' tir Yani onlar: Akıllıdırlar, Akledicidirler ve zekidirler,İnsanların Ahlakça en güzel olanları da tabiki yine peygamberlerdir. İşte bu sebepledir ki yine insanların en sabırlı ve zorluklar karşısında en fazla yahammul gösterenler de peygamberlerdir.
Bütün bu güzel vasıfların sahibi olan peygamberlerin tamamının yumuşak huylu, güzel ahlaklı, merhametli ve insanlık için en çok sıkıntı çekenleri olduğu konusunda sanırım hemfikiriz. Hatta buna hiç bir kimsenin itiraz edebileceğini dahi düşünemiyorum.
Bütün bunlardan sonra imzanızdaki bir yanlışın düzeltilmesini arzu ediyorum.
Çünkü bu sözün sahibi eğer peygamber olursa, bu durumda kendisini ve önce diğer peygamberleri ve hatta bizlerle beraber bütün kavimlerin inananlarını ''ahmak'' a benzetmiş olmuyor mu..? Haşa.. bunu bir peygamber deyil sıradan birisi bile kendi köyü, kasabası, kabilesi ve ailesi için söyleyebilirmi sizce..? Asla.
İşte bu sözün kaynağını iyice inceleyin. Buharide veya başka bir sahih dedikleri hadis kaynağında olması doğruluğunun alameti olamaz. Bu söz sadece İslam düşmanlarının ona gönül verenlere layık gördükleri aşağılayıcı ve hakaret maksadıyla söylenen bir sözdür. Aman ne olur Resulleri incitmemeye daha çok özen gösterelim.
capanoglu bunlar tamamen sallama.fenafisseyhmis.
Değerli Gelincik tarlası kardeşim. BU konuda her hangi bir kaynaktan bir şey araştırmanıza gerek yok. Çünkü Kurandaki peygamber ahlakınıa baktığınız zaman herşey var. Böyle bir ifade nebevi söz kriterlerine uymaz.
Duyarlılığınıdan dolayı teşekkür ve tebrikler diyorum.