HaZıR CeVaPLaR

asel

New member
HaZıR CeVaPLaR
Güzel İnsanlar Sahabelerden biri Hz.Ebubekir’in yanına gelerek “Çok günahkârım!” der, “Benim için dua edermisiniz?” Hz.Ebubekir (ra) şu duayı eder: “Ya Rabbim! Günahkâr diğer günahkârdan dua istiyor.İkisinide affeyle!”

Gönül Fethi Sultan Fatih’e sorarlar: “İstanbul’u niçin fethettin?” Cevap verir: “O benim gönlümü fethetti de ondan!”

Toptancı Vehbi Karakaş’a gençlerden biri sormuş: “Hocam! Gündüz işteyim.O gün kılamadığım namazlarımı akşam eve dönünce kaza etsem olmaz mı ?”Vehbi Hoca şu cevabı vermiş: “Sen askersin farzedelim.Komutan sana günde beş defa haber gönderse, sen gitmeyip de komutanın huzuruna akşam çıkıp üst üste beş selam çaksan olur mu?”

Yalan Adamın biri pencereden bakarken orada oturanlara, “Size bir yalan:Komşu hanım geliyor!” dedi.Hep birden ayağa kalkıp baktılar.Gelen giden yoktu.Yalanı söyleyen adam şu hikmetli cevabı verdi: “Size yalan dediğim halde niye kalkıp bakıyorsunuz? İşte dünya da böyledir.Yalan olduğunu bile bile ona aldanıyoruz!”

Padişah ve İncili Birgün padişah İncili’ye sorar: “Herkes dolandırılabilir mi ?” “Evet hünkârım!” “Beni de dolandırabilir misin?” “Evet hünkârım!” “Haydi dolandır bakalım!” “Sizi dolandırmak kolay değil, önce alet edevât lâzım; o para da bende yok!” “Ne kadar lâzımsa versinler!” İncili parayı alıp gider, dolandırılmayı bekleyen padişah nihayet birgün dayanamaz: “Hani beni dolandıracaktın?” der.İncili de “Daha nasıl dolandırılır efendim?” der gibi susar.Padişah da meseleyi anlar ve başlar gülmeye…

Sır Saklamak Birçok Osmanlı padişahı gibi Yavuz Sultan Selim de devletin selameti için sefer hazırlıklarını gizli tutarmış.İşte böyle bir hazırlık esnasında, vezirlerden biri ısrarla seferin nereye yapılacağını sorunca Yavuz ona doğru eğilerek “Sen sır saklamasını bilir misin ?” diye sormuş.Vezir sorduğu soruya cevap alacağı ümidi içinde “Bilirim sultanım!” deyince de padişah şöyle demiş: “Ben de bilirim!”

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks