havada asılı kalan taş

Elifnisa

New member
ilgta351wf7.jpg



Peygamber efendiğimiz (s.a.v) gök yüzüne yükselirken miraç gecesi o taş üzerinden gök yüzüne çıkıyormus o taş’dan Yardım Almış İnerken Taşa Dur Demiş Taş O Şekilde Durmus ve Kıyamete Kadar O Şekilde Kalacakmış.
 
Hacer-i Muallak

Kubbet-üs Sahranın içinde "Asılı Duran Taş" anlamına gelen Hacer-i Muallak taşı bulunmaktadır. Hz. Peygamber (sav)in Miraça çıktığı kabul edilen kaya işte burasıdır. Bu kayanın en geniş yeri 18 metre, en dar yeri ise 13.5 metredir. Bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilmektedir. Kayanın iç kısmı yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve 4.5 metre x 4.5 metre boyutlarında boş bir mekandır. İçeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı Hacer-i Muallak olarak anılmaktadır.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks