Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Güzellik üzerine....

emreTURK

New member
sizce güzellik nedir.güzel bir kadın veya yakışıklı bir erkek derken ne kastetmekteyiz.hoş bir günbatımı veya narin bir çiçek veya zarif bir thomson ceylanından bahsederken insanın hissettiği o garip duygunun kökeninde ne var.

genel olarak insan ruhundaki estetik yönün bir biçinde açığa vurulmasımıdır yoksa.güzellik gerçekten varmıdır yoksa ruhumuz belirli şekilleri "güzel" olarak algılayacak bir biçindemidir.

güzelliği bir kilite benzetirsen bizleki güzellik hissi bir anahtarmıdır yoksa?AMA ANAHTAR OLMADAN KİLİT NE İŞE YARARKİ.....

güzeli seven olmadan güzellik ne mana taşırki....hiç..

yorumlarınızı bekliyoruz.

emreTURK

New member
varolan bir evren ve bu evrende bir erkek bir kadın.....ikisinin farklı farklı fiziksel ve ruhsal özellikleri var...kadın zerafetin güzelliliğin nezaketin şefkatin narinliğin doğurganlığın merkezinde...erkek ise savaşın gücün iktidarın ve egemenliğin merkezinde....asıl ilginç olan her iki tarafın bedenen ve ruhsal olarak birbirine muhtaç olması....bu site ve diğer arkadaş siteleri bunun ispatıdır...dahada ilginç ve olağan üstü olan her iki tarafında fiziksel ve ruhsal olarakbirbirini tamamlaması ve her arzusuna karşılık karşı tarafta bir karşılığın bulunması...bence erkek ve kadın hem ruhsal hemde bedensel olarak anahtar ve kilit gibidir.kilit olmadan anahtar anahtar olmazsa kitit hiçbir mana ifade etmezz.işte en genel olarak anahtar ve kilit arasındaki bu ilişki aşktır sevgidir arzudur çekiciliktir cazibedir.....eger bencillik ve para işe karışmamışsa öteler ötesididir çok yücedir,kaynağı insanı ve evreni aşarrr......

emreTURK

New member
güzelliği sadece görsel açıdan düşünmemek lazım tabi...mozart dinlemek,bir çin lokantasında leziz bir yemek yemek,sarı bir laleyi koklamak yada kadifemsi bir tene dokunmak hepsi yüzel şeylerdir.konu görsellik yada işitsellik değil insanın gözüyle kulağıyla burnuyla diliyle teniyle vb algılamış olduğu dış dünyadan gelen algıların insanın ruhunun estetik ve güzellik merkeziyle uyum içinde olmasıdır.eger biz bir algının güzel oldugunu söylüyorsak hem o olgının kendisi hemde o algıyı algılayanın icindeki estetik gerçeklik güzeldir.yani kabaca sölersek güzellik hem insanin içindedir hemde güzel oldugu iddaa edilende.yani hem bizim güzelden hoşlanmamız güzeldir hemde güzellik bizzat güzeldir.ikisinden birisi olmazsa karşı tarafın hiçbir anlamı ve gerçeklıği kalmaz. ozaman herseyin degeri sıfıra iner..ama daha önemlisi asıl güzelliğin algılayan ve algı arasındaki arasındaki bağ olmasıdır.yani benin sevgimle sevilen arasındaki BAĞ asıl güzelliktir.işte bu BAĞ ve UYGUNLUK asıl güzelliktir.eger bu bağ ve anahtar kilit uyumu olmazsa iki tarafında gerçekiği sıfıra düşer.ben düzenden bahsediyorum.varolan bir evrendeki seven ve sevilen arasındaki düzenli ilişki ile HİÇ liği kıyaslıyorum.HİÇBİR ZAMAN VAR OLMAYABİLİRDİK VE BU VAROLUŞA GÖRE ÇOK DAHA OLASIDIR.....AMA VAROLDUĞUMUZ ŞÜPHESİZDİR.işte mesele bu .işte sevgi olmadan seven ve sevilen HİÇ tir.aynı şekilde güzellik şefkat yardımseverlik hak dostluk vb.hepsi birer GERÇEKLİK olarak kaynağı insanı ve evreni aşarr.çok yücedir erişilmezdir.......................

emreTURK

New member
GÜZELLİK VARDIR GERÇKTİRR VE ÖNEMLİDİRRR!!!!..
ben forumun ilk basında güzellik nedir diye bir soru sormustum.burada konu insanlardaki gölge ve geçici güzellik deil güzelliğin bizzat kendisidir...tekrar soruyorum GÜZELLİK NEDİR?bence sadece bazı insanlar değil herşey ama hersey ya bizzat yada neticesiyle güzeldir.tüm evren bütün kapsamıyla beraber güzeldir.evrenin varolması güzeldir.evrende bir ölçününde varolması güzeldir.yani atom altı parçacıklardan uzak galaksilere kadar her şeydeki ince ayar muhtesem olarak güzeldir.estetiktir erişilmezdir.bulundugumuz samanyolu galaksisi güzeldir.güneşimiz ve güneş sistemimiz güzeldir.bisi ısıtp hayat veriyor.dünyamız güzeldir.mavi dünyamızda dağlar denizler gökyüzü ovalar ve yaşayan tüm canlılar güzeldir.ve anlam olarak dünyamız evrenin merkezindedir.evrenin merkezindeki bu dünyada bir varlık var...insan...insanın bu dünyada olması güzeldir.bu dünyaya hükmedebilmesi güzeldir.sosyal ilişkiler kurup toplum içerisinde yaşaması güzeldir.dostluklar arkadaşlıklar kurması güzeldir.anneler babalar kardeşler güzeldir.sabah doğan güneş güzeldir.gündüzler güzeldir.akşam batan güneşte güzeldir.gecelerde güzeldir.horul horul uyuruz.sabah kalktığımızda balon gibi olan gözler güzeldir ve çok tatlıdır..görmek işitmek dokunmak koklamak tatmak yemekler ayaklarımız göbeğimiz göğsümüzdeki kıllar yüzümüz saçlarımız heryerimiz güzeldir.insan anatomisi muhteşemdir.....ya insanın iç dünyası.....o apayrı bir evrendir..aklımız kalbimiz vicdanımız açlıgımız korkularımız endişelerimiz sevinçlerimiz üzüntülerimiz nefretlerimiz....hepsı ruh evrenimizin güzelliğidirve hepsi güzeldir..İNSAN BİZZAT HERŞEYİYLE BERABER GÜZELDİR VE MUHTEŞEMDİR......

VE ŞUDA VAR GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATTAN ZEVK ALIR...

İNSAN EVREN VE GÜZELLİK....en büyük güzellik bu üç harikulade fenomenin birbirine uygun olarak varedilmesidir.........saygılar..

çok daha şeyler yalılabilir ama bukadarı herkese bişiler anlatacaktır sanırım..yorumlarınızı yazın ben hepsini cevaplamaya calışacagım ..tabi sınırlı aklım ve kalbim yettiğincee..

mhmt

New member
güzelliğik nedir..
görecelidir..ama her güzellikmi?her güzellik dersek bu ke çeşitleri çıkıyor..
ammannnn:)güelliği severim..insanı etkiler..
vs vs vs..bu saatte kafam durdu..daha ders çalışacam:(

gönüldostuelif

New member
güzellik bence göreceli bir kavramdır,kuzguna yavrusu şahin görünürmüş
güzellik kısa süren bir saltanat demiş bir düşünür ama şimdi aklıma gelmedi:)
ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca(karacaoğlan):)

mhmt

New member
güzelliğin on par etmez.bu bendeki aşk olmasa..demiş şair...

başlayalım yarım kaldığımız yerden..ben neden devam etme gereği hassettim bu konuya yorumda..güzel buluduğum için..bunun gibi..güzellik göreceli olmakla birlikte görece dışı;)genel geçer kurallar olarakda varmıdır..her insana güzel olan bişi varmıdır..bunu sorgulayalım...heralde her insana sadece kendi güzel görünür..bu tabi herkesin güzel dediği bi ortak varlık olarak değilde..herkesin kendisidir..şimdi kendi güzeldir derken herkes kendini büyük görür demedim..aslında heralde herkesin tamamen sevdiği ortak bişey yok heralde..nesye..şairinde dediği gibi..güzellik beğenmeyle başlar..beğenmek gerekir güzel olması için..evet anahtar ve kilidin fabrikası işte burda;) allah bize güzel olarak yaratığı şeylerin farkına varmamızı nasip etsin..onları beğendirsin..

emreTURK

New member
güzelliğik nedir..
görecelidir..ama her güzellikmi?her güzellik dersek bu ke çeşitleri çıkıyor..
ammannnn:)güelliği severim..insanı etkiler..
vs vs vs..bu saatte kafam durdu..daha ders çalışacam:(
İNSANLARDAKİ GÖRECELİ GÖLGE VE GEÇİCİ GÜZELLİKTEN BAHSETMİYORUM GÜZELLİK HAKİKATİNİN BİZZAT KENDİSİNDEN BAHSEDİYORUM......KELİMELER YETERSİZ VE KONU AĞIR OLDUĞUNDAN YAZDIĞIM TAM ANLAŞOLMADI....LÜTFEN BAŞLIĞI BİDAHA OKUYUN.....GÖLGE GÜZELLİK BENİM UMURUMDA DEĞİLLL.....BİR İPUCU VEREYİM.....EVREN BİR TECELLİGAHTIR VE BURADA "YA CEMAL" İSMİDE TECELLİ EDER.......TÜM GÜZELLİKLER ONUN BİR GÖLGESİDİR.....VE DEVAMLI TAZELEDİR DURUR.....BEN BUNDAN BAHSEDİYORUM....NE ŞAİRİ NE KADINI.....

emreTURK

New member
güzellik bence göreceli bir kavramdır,kuzguna yavrusu şahin görünürmüş
güzellik kısa süren bir saltanat demiş bir düşünür ama şimdi aklıma gelmedi:)
ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca(karacaoğlan):)

İNSANLARDAKİ VE DİGER YARATIKLARDAKİ GÜZELLİK AZ VEYA FAZLA VEYA ÇEŞİT ÇEŞİT VEYA GÖRECELİ NEDERSENİZ DEYİN BENİM UMURUMDA DEĞİL.....BEN GÜZELLİĞİN BİZZAT KENDİSİNİ SORGULUYORUM......TÜM EVRENDE HER ZERREDE TECELLİ EDEN "YA CEMAL" İSMİNİ İSTİYORUM....BUNU ANLAYIN BAŞLIĞI Bİ DAHA OKUYUN.....

emreTURK

New member
Ve Gerçek Güzellik Mutlaktir Ezeldir Ebedidir....eksiklikten Kusurdan Munezzehtir Ve Mutlaktir Ve Aşkindir Ama Tüm Evrende Tecelli Eder...ya Cemal Ya cemal.......

mhmt

New member
peki bu görecelilik gerçeğe gitmede nasıl bir yol bulur..senin dediğin değişmez gerçeğin tanımı..doğrudurki......kainatta bu boyutta bir düşünce sistemi olmadan kavrama mümkün değildir..mecnunun hikayesinden mi ders almakk gerekir..allahı nerde bulmak grekir..sahtesinden gerçeğine gitderekmi..işte bu KADERdir...ancak bunu değelendiren istenilen görecellikten kalıcı gerçeğe yol bulur..

hasret

New member
Tüm güzellikler "Cemal" sıfatının tecellisidir.öylebir sanatkar ki O tüm güzellikleri yoktan var etmiş...
O güzel ırmaklar, mehtaplı gece,yıldızlar,gölgesinde serinlediğimiz ağaçlar, gözlerdeki büyülü bakışlar....
etrafımızda bakıpta gördüğümüz herşey O'nun eseri...
Yani asıl güzel, mutlak güzel, gerçek güzel güzelleri, güzellikleri yaratanın...
yaratılanların en güzel ve kusursuzu insan olduğu için güzellik denince ilk akla o geliyo...ve bu güzelliğini yücelten taçlandıran ve maffedebilende insan...
evet mecnun çöllere leyla için düştü ama giderken gerçek aşkı bulanlar şerefine erişmiş...

emreTURK

New member
peki bu görecelilik gerçeğe gitmede nasıl bir yol bulur..senin dediğin değişmez gerçeğin tanımı..doğrudurki......kainatta bu boyutta bir düşünce sistemi olmadan kavrama mümkün değildir..mecnunun hikayesinden mi ders almakk gerekir..allahı nerde bulmak grekir..sahtesinden gerçeğine gitderekmi..işte bu KADERdir...ancak bunu değelendiren istenilen görecellikten kalıcı gerçeğe yol bulur..

KIYASLA.......İNSANDA VARLIĞI İTİBARİ OLAN YANİ MUTLAK OLMAYAN ENANİYET VARDIR...BU ENANİYET EKVATOR ÇİZGİSİ GİBİ BİR ŞEYDİR...VARLIĞI İTİBAARİDİR VE ONA GÖRME İŞİTME YAŞAMA GÜZELLİK VB VARDIR.....BASİR SEMİ HAYY CEMAL....BU AYNCIKTA TECELLİ EDER.....BU AYNACIK BİZİM BENLİĞİMİZDİR.....TÜM GÜZELLİKLERİ ONA BAKANINDIR....TÜM ÇİRKİNLİKLERİ İSE KENDİNİNDİR....İŞTE İNSAN KENDİSİNDE TECELLİ EDEN BU HAKİKATLERE BAKAR VE KIYAS YAPAR.....TEVHİDİ KIYASİDİR GÖREVİ ENANİYETİN....İNSAN ŞÖLE DER;NASIL BENİM ACİZ VARLIĞIM VAR ÖYLEDE VACİBUL VUCUDUN MUTLAK VARLIĞI VAR....NASIL BEN SINIRLI OLARAK GÖRÜYORUM ÖYLE DE BASİR MUTLAK OLARAK HERŞEYİ GÖRÜR....NASIL BENİM GELİP GEÇİCİ HAYATIM VAR...ÖYLE DE HAYY IN EZELDEN EBEDE MUTLAK HAYATI VE ÖLÜMSÜZLÜĞÜ VAR.....BU KONULAR ÇOK AĞIRDIR...KONUŞULMASI ÇOK DİKKAT İSTER HATA ETMİŞSEM ALLAH NİYETİMİ BİLİYOR....İŞTE ENANİYET VARLIĞI FARAZA OLAN VE GERÇEK OLMAYAN TEHHİDİ KIYASİDE İŞE YARAYAN BİR ANAHTARCIKTIK.....YOKSA GERÇEK ANLAMDA ENANİYET (BENLİK) VE KİBRİYA(BÜYÜKLÜK) MUTLAK OLARAK ALLAH A AİTTİR...KİM BUNLARA SAHİP OLDUĞUNU İDDİA ETMEYE KALKARSA ÇOK ŞİDDETLİ CEHENNEM ATEŞİYLE TEHTİT EDİLMİŞTİR....MESELE BUDUR....İŞTE ENANİYET BU İŞE YARAR

Asya

New member
bence güzel bir kadın ya da güzel bir erkek diye bir şey yoktur.çünkü Allah tüm mahlukatı güzel ve eşsiz yaratmıştır.dünyada bir tane daha bizim parmak izimizin aynısına sahip olan insan yok.
ama kalbinin ve ruhunun güzelliği görselliğe yansımış insanlar vardır.

emreTURK

New member
Tüm güzellikler "Cemal" sıfatının tecellisidir.öylebir sanatkar ki O tüm güzellikleri yoktan var etmiş...
O güzel ırmaklar, mehtaplı gece,yıldızlar,gölgesinde serinlediğimiz ağaçlar, gözlerdeki büyülü bakışlar....
etrafımızda bakıpta gördüğümüz herşey O'nun eseri...
Yani asıl güzel, mutlak güzel, gerçek güzel güzelleri, güzellikleri yaratanın...
yaratılanların en güzel ve kusursuzu insan olduğu için güzellik denince ilk akla o geliyo...ve bu güzelliğini yücelten taçlandıran ve maffedebilende insan...
evet mecnun çöllere leyla için düştü ama giderken gerçek aşkı bulanlar şerefine erişmiş...

SANIRIM BENİ ANLAYAN BİRİ ÇIKTI.......

emreTURK

New member
Başka söze ne hacet..Her şeyi anlatmış...

ANLAYAN İÇİN BAŞKA BİR SÖZE TABİKİ İHTİYAÇ YOK ....AMA BİR NEKADAR ANLIYORUZ....BUSÖZÜN HAKİKATİNİ....BİZ KENDİNİ ALİM ZANNEDEN AVAM TABAKASI İÇİN BU SÖZÜN AÇILMASI LAZIM....BENDE FORUM BAŞINDA BUNU YAPMAYA ÇALIŞTIM NE KADAR BAŞARILI OLDUM BİLEMİYORUM....

emreTURK

New member
bence güzel bir kadın ya da güzel bir erkek diye bir şey yoktur.çünkü Allah tüm mahlukatı güzel ve eşsiz yaratmıştır.dünyada bir tane daha bizim parmak izimizin aynısına sahip olan insan yok.
ama kalbinin ve ruhunun güzelliği görselliğe yansımış insanlar vardır.
HALKLISINIZ... KISA VE ÖZ OLARAK İFADE ETMİŞSİNİZ ÇOK GÜZEL...KONUMUZ ZATEN BU....KUSURA BAKMAYIN UKALALIK YAPICAM...BENCE FORUMU BAŞTAN AŞAĞIYA BİR DAHA İYİCE OKUYUN SANIRIM NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARSINIZ....BİZ AVAM TABAKASI İÇİN KISA VE ÖZ SÖZLER PEK ETKİLİ OLMUYOR KONUNUN İYİCE AÇILMASI VE İRDELENMESİ LAZIM...YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

emreTURK

New member
Birde Arkadaşlar Forumu Baştan Aşagi İYİCE OKUYUN BENCE ...hoşçakalin Sevgiyle Kalin Teşekkürler...yorumlara Devam...

alem-i ervah

New member
Gönlümüzü egleyen sevgiliye çirkindir diyorlar..."Bırak onu.Daha ne kadar kapılacaksın?"O senin gözünde güzel olmayabilir.Fakat benim sevgilim olur ya.Gönül ehlinin gözü ile bakarsan sen de aşık olursun...

şeyh sa'di şirazi.

Üst Alt