Güzel Namaz Kilabiliyor Muyuz?

Ortalanmis Mesaj         

namaz.jpg

http://www.monteislam.com/modules/columns/images/namaz.jpg
GÜZEL NAMAZ KILABİLİYOR MUYUZ?

Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde

Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:
-Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?

O da
‘Evet’ deyince,

Âsım (k.s.):
-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu.

Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:
-Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.
Sonra Kâbe’yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ’yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.
Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.
Sonra ihsan ile (Mevlâ’yı görür gibi) iftitah tekbirini alıyorum,
tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.
Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.
Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Âsam hazretleri:

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu.

O da:
- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince

Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:
-Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!

Namaz hem hassas ve derinliği olan bir mesele. Hem de önemine binaen sık sık hatırlanması ve hatırlatılması gereken, gündemde tutulmaya değen, konu üzerinde ne kadar çok tahşidat yapılırsa yapılsın, yetinilmemesi gereken, çoğun az sayılması gereken bir mesele...
Allah (c.c) razı olsun... Namazımızı layıkıyla eda etmemizi nasip eylesin Rabbim...

Mü'min'in Rabbi karşısındaki esas duruşu olan Namaz ı gerektiği gibi eda etmemiz için gerçekten de bu tür yazıları sık sık okumamız gerek.Allah cc razı olsun Seyfullah abi,
Namazlarımız kabûle şâyan olur inşaallah..

Allah razı olsun kardeş.Baktımda halime utanmaktan beter oldum.Elimizden geldiğince tadili erkana riayette ısrarcıyız ama bunun yanında huşu ve hudu yü de ikame etmemiz şart.Söylediğin gibi çıktısını alıp her namazdan önce gözümüze çarpacak yere asalım inşaallah.Dua ile

Aramızda namaz kılmayı bilen varmı?

Aramızda namaz kılmayı bilen varmı?

[FONT=Courier, Monospaced]Hatem-i Zahid (k.s.)hazretleri Asim Ibn-i Yusuf hazretlerinin yanina
geldiginde Asim (kuddise sirruh) ona sordu:

- Ey Hatem namaz kilmayi guzel becerebiliyor musun?

O da 'Evet'deyince, Asim (k.s.):

- Peki, nasil kiliyorsun? diye sordu.

Hatem-i Zahid hazretleri basladi anlatmaya:

- Namaz vakti yaklastiginda abdestimi sunnet uzere tazeliyorum ve namaz
kilacagim yere dikiliyorum.Ta ki her uzvum yerlesiyor.

Sonra Kabe'yi iki kasimin arasinda, Makam-i Ibrahimi gogsumun hizasinda,
Allah Teala'yi mekandan munezzeh (pak ve uzak) oldugu halde basimda hazir ve
kalbimdeki her seyi bilir halde goruyorum.

Sanki ayagim sirat koprusunun uzerinde; cennet sagimda, cehennem solumda,
olum melegini de arkamda hissediyorum ve kilacagim namazin son namazim
oldugunu dusunuyorum.

Sonra ihsan ile (Mevla'yi gorur gibi) iftitah tekbirini tekbirini aliyorum,
tefekkurle okuyorum, tevazu ile rukûa egiliyorum, tazarru ile secdeye
kapaniyorum.

Sonra tamamiyla oturuyor, umitle tesehhutte bulunuyor ve sunnet uzere selam
veriyorum.

Sonra da o namazi ihlasa teslim ediyor, korkuyla umit arasinda kalkiyorum ve
bu hal uzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Asam hazretleri:

- Ey Hatem!Senin namazin boylemi? diye sordu.

O da:

- Evet otuz senedir boyle namaz kiliyorum! deyince Asim hazretleri
aglayarak sunlari soyledi:

- Ben daha bu zamana kadar hic boyle bir namaz kilamadim.
*Ya bizler?*
[/FONT]

zihnimizi idlal etmeyelim.

Elbette Kur'an çok kere "namazı dosdoğru kılın emrediyor." Ancak, insan kusurdan uzak değil. İhlas ise yanıp sönen bir ışıktır.

Bu yüzden namazıl kılalım, ama ; nasıl olursa olsun kılalım. İhlasın alameti en karışık zamanda, en zor vakitte, en müşkül vaziyette nasıl olursa olsun namazı kılmaktır.

Elbette namazı en güzel şekilde öğrenmeye gayret edeceğiz.

Muhabbetle

Bizim üzüldüğümüz 'onlar gibi' namaz kılamıyor olmaktır yoksa tabi kılacağız namazlarımızı. Öyleleri var ki alnı secde görmemiştir. Ne şekilde olursa olsun öylelerinin namaz kılıyor olmasıdır tabi istediğimiz. Eğrisiyle doğrusuyla da olsa kılmak iyidir hiç kılmamaktan. Allah herkese nasip etsin namaz kılmayı.

y

y

Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

O da 'Evet'deyince, Âsım (k.s.):

-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:

-Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.

Sonra Kâbe'yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ'yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâ'yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.

Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.

Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:

- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:

Güzel Namaz Kılabiliyormuyuz?

Güzel Namaz Kılabiliyormuyuz?

Güzel Namaz Kilabiliyor Muyuz?
Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiginde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

O da 'Evet'deyince, Âsım (k.s.):

-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:

-Namaz vakti yaklaştıgında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacagım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.

Sonra Kâbe'yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi gögsümün hizasında, Allah Teâlâ'yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) oldugu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayagım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sagımda, cehennem solumda, ölüm melegini de arkamda hissediyorum ve kılacagım namazın son namazım oldugunu düşünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâ'yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa e iliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:

- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri a layarak şunları söyledi:

İnşallah namazını sabır, sükun, huşu ve kalb ile kılanlardan oluruz ki o namaz bizim dünya ve ahiret saadetimizin en emin kefilidir...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks