Felsefe üzerine

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH
"Hiç bir şey kendi kendisinin nedeni olamaz. Çünkü, nedenin kendisi, oluşandan öncedir."

"Hiç bir şey kendiliğinden yok olmaz, böyle olsaydı, var olmazdı."

"Erdemlerin en büyüğü bilimdir."

"İnsan, bazen bir tesadüfle güzel işler yapar. Bazen de bu güzel işleri isteyerek değil, herhangi bir baskı altında yapmış olur. Böyle yapılan işler, mutluluk getirmez."​

****(FARABİ)****

Kardeşim ben kelam olayından hiç anlamam vede sevmem.Karmakarış kelimeler laf oyunları.Anlaması zor terkibler.Yok yok bana göre değil.Ama şunu söylemek isterim ki.Birinci madde ile dördüncü madde zahiren çelişiyor.Bana göre.
Siz ne dersiniz.

Kardeşim ben kelam olayından hiç anlamam vede sevmem.Karmakarış kelimeler laf oyunları.Anlaması zor terkibler.Yok yok bana göre değil.Ama şunu söylemek isterim ki.Birinci madde ile dördüncü madde zahiren çelişiyor.Bana göre.
Siz ne dersiniz.

dogru yakalamışsın mücahid abi..nedensellıkle tesadüf çelişiyor..

"İnsan, bazen bir tesadüfle güzel işler yapar. Bazen de bu güzel işleri isteyerek değil, herhangi bir baskı altında yapmış olur. Böyle yapılan işler, mutluluk getirmez."

Burada da şeytanın baskısı altında yapılan işin geçici olduğunu ve insana mutluluk getiremeyeceğinden bahsediyor..

Örnek
; Makyaj malzemeleri

Dudağınıza sürdüğünüz ruj tesadüfen aklınıza gelmiş olabilir..Ruju sürdükten sonra aynaya baktığınızda güzel bir iş yapmış olduğunuzu da düşünebilirsiniz..Bu işi kendinizi topluma beğendirmek adına yaptığınız için nefsinizin ve şeytanın baskısı altında yapmış olursunuz..Bu sebepten ötürü makyaj yapmak insana kalıcı mutluluklar kazandırmaz..

Buradaki tesadüf bizim düşündüğümüz anlamdaki bir tesadüf değildir..Akla gelen bir fikir anlamında kullanılmıştır..

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks