Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

En Iyi Dostunuz Kim.....

berfut

New member
EN İYİ DOSTUM

Bazen aynı insana duyduğunuz nefret ve sevgi, bazen umut ve umutsuzluk, bazen aslında değmezler. İnsan ruh dünyası o kadar karışık ki bazen kendisi bile kendisini çözemiyor dışardan yardım bekliyor.

bazen sadece anlatmak isteriz kimsenin fikir beyan etmeden hiç konuşmadan bizi dinlemesini isteriz bu mümkün mü?

Kendi duygularımız dışında başkalarının yaşamına ve duygularına ne kadarda hazır cevabız değil mi?

Herkese bir cevabımız vardır mutlaka;ya bence yanlış yapıyorsun bide şöyle yap bak görürsün her şey yoluna girecek…..

Ya keşke böyle yapmasaydın hiç böyle olur mu delirdin mi offff ne zaman akıllanacaksın…….

Sana söylenen bütün sözler boş hep bildiğini okuyorsun artık bana anlatma ne desem boş hep burnunun dikine gidiyorsun zaten……

Kim ne derse desin bence hepimiz “ben demiştim” demeye bayılıyoruz. Hadi itiraf edin sizde seviyorsunuz.

Arkadaşınız anlatır siz böyle yapma bak sonra pişman olacaksın dersiniz. Ama arkadaşınız yapar ve bazen gerçektende pişman olur yine yanınıza gelir” ben demiştim demek istemiyorum ama söylemiştim biliyorsun” deriz. Arkadaşımızsa süklüm püklüm “haklısın” der sadece.

Ama sizce o yanınıza onları duymaya mı geldi!!!!!!!

Bazen hıçkıra hıçkıra ağlamak isteriz sebebi sorulmadan sadece bir omuz isteriz yaslanıp ağlayabileceğimiz “anlat rahatlarsın” denmeden sadece bir omuz var mı sizce????

Bazen ise konuşmak isteriz hiç susmadan ne olduysa anlatmak haykırmak bazen.

Offf o zamanda kimse dinlemek istemez. O an herkes meşguldür kimse bizimle ilgilenmez. Anlatırız anlatırız dinlenmediğimizi fark ettiğimiz halde anlatırız. Arada bir yüzüne bakar “hey kime söylüyorum ben alooooo” karşıdaki isteksiz “tamam tamam dinliyorum devam et “aslında demek istediği “ uğraşamam seninle başka kapıya… çok işim var ya offf nerden çıktı bu bugün”

Eğer sizi gerçekten dinleyecek bazen hiç konuşmadan sormadan omzunda ağlamanıza izin verecek bazen hiç susmadan konuşmalarınızın tek kelimesini bile kaçırmadan dinleyecek “sen ne dersin ne yapmalıyım “ diye sorduğunuzda sizi asla incitmeden fikrini söyleyecek tek gerçek dostunuz ANNEMİZ dir kız erkek fark etmez o hep yanımızda yakınımızdadır biz söylemesek de anlar bir sorun olduğunu bekler anlatmamızı sabırla sükunetle bekler.

CANIM ANNEM TEK VE GERÇEK DOSTUM İYİKİ ANNEMSİN İYİKİ HEP YANIMDASIN SENİ ÇOOOOOOOOOOOOOK SEVİYORUM

Sizin en iyi dostunuz kim?

Ya da böyle biri varmı????????

unzurna

New member
En iyi dotum Allah'dır. Çünkü karşılıksız herşeyi veren O'dur. Beni hep af eden, rahmet bağışlayan (ben ise nankörlük yapan) koruyan, hemen azap etmeyen, adil davranan, yaptığım kadar azap eden, sırdaş ve daha sayamayacağım çok özelliği olan dostum.
O'na kul olduğum için şükrediyorum.
:)

berfut

New member
Rabbim Bizleri Kendine Dost Kilarsa
Ne Mutlu Kardeşim Bizlere
Unzurna Kardeşim.....

Yasemin03

New member
benim dostum'da Allah'dir. bir hadis vardir zaten: dost istersen Allah yeter, evet o dost ise hersey dosttur. o hep aklimda oluyor, zaten öbür dünyada hep bizlen olacak Allah'dir. ama insan olarak benim annem benim en sevdigim dostumdur, beni hic üzmeyen, hep yardim eden, sefkat dolu annecigimdir benim. :) Allah'ima sükürler olsun!

Berþan

New member
Herşeyin başında RABBİM gelirrr ardından O'nun resulü VEEEEE sonrada Allah'ın şahsımı emanet ettiği TATLI ANNECİMMMMMMMM

berfut

New member
Bizim Annelerimiz Bütün Annesi Olmayan Kardeşleriminde Annesidir

hannane

New member
Böyle Bir Dost Var Mi ?

Böyle Bir Dost Var Mi ?

BÖYLE BİR DOST VAR MI ?
Öyle birini dost edinme fırsatınız var ki :
• Her zaman sizin ona ihtiyacınız oluyor , onun ise aslında size hiç ihtiyacı olmadığı halde sizi dost telakki ediyor , size tenezzül buyurup iltifat ediyor ,
• Siz ona 1 adım yöneldiğinizde o size 10 adımla yöneliyor ,
• Darda kaldığınızda imdadınıza yetişiyor , zorlukları açıp kolaylaştırıyor ,
• Çokça ikram ediyor , cömertliğini hiç bırakmıyor ,
• Çok zengin , hiçbir şeye muhtaç olmuyor ,
• Çok merhametle ve şefkatle muamele ediyor , merhameti gazabına gâlip geliyor ,
• Sözünden asla dönmüyor ,
• Özür dilediğinizde hatanızı görmezden geliyor , affediyor ,
• Her yaptığı işi yerli yerince ve kusursuzca yapıyor ,
• Kendisini vekil edinenlerin işlerini mükemmelce yerine getiriyor ,
• Hayırlı işlerinizde sizi destekleyip size yardım ediyor ,
• Kendisini memnun eden işleriniz için kat kat fazlasıyla karşılığını veriyor ,
• Çok sabırla ve yumuşak muamele ediyor ,
• Bir şey talep ettiğinizde bu talebinize muhakkak karşılık veriyor ,
• Mağlup edilemiyor , her şeye gücü yetiyor ,
• Hakemlik yaptığında en adaletli hükmü veriyor ,
• Kendisine itimat edenlerin umudunu boşa çıkarmıyor ,
• Kendisini sevdiğinizde , itaat ettiğinizde sizi sevip koruyor ,
• Her şeyde ve her hadisede büyüklüğünü gösteriyor ,
• Dilediği şeyi mutlaka yapıyor ,
• Sizin için faydalı olan doğru yolu tavsiye ediyor ,
• Mazlumun hakkını zalimden zerresine kadar alıyor ve zalimi zelil ediyor ,
• Kendisine sığınanları himaye edip emniyete kavuşturuyor ,
• Sevdiklerinin mertebelerini yükseltip güzel makamlar veriyor ,
• Hiç beklemediğiniz bir anda sizi sevindiriyor ,
• Bütün icraatlarında hakkı , adaleti ve dengeyi gözetiyor ,
• Cezalandırmaya gücü yettiği halde cezalandırmada acele etmiyor , muhataba kendini düzeltir diye mühlet veriyor ,
• İdaresi altında bulunanların bütün ihtiyaçlarını karşılıksız temin ediyor ,
• Siz öldükten sonra yüzyıllar geçse de sizi unutmuyor , sizinle ilgileniyor ,

O ; SİZE HİÇ DE UZAK OLMAYAN , ŞAHDAMARINIZDAN DAHA YAKIN OLAN ALLAH’TIR .

BU DOSTLUĞUN TEK BİR ŞARTI VAR : “ HAYATINIZ VE ÖLÜMÜNÜZ ”
O ‘ NUN İÇİN ve O ‘ NUN YOLUNDA OLMALI .

Düşünün bir kere O ‘ na dost olunca , O’ nun dostlarına da dost oluyorsunuz :
En başta Hz . Muhammed olmak üzere Hz . İbrahim , Hz . Musa , Hz . İsa ve diğer peygamberlerimiz ....

Resulullah ‘ın yakın arkadaşları , Hz . Ebubekir , Hz . Ömer , Hz . Osman , Hz . Ali ve diğerleri , diğer peygamberlerin arkadaşları ....
Ve ismini sayamayacağımız nice âlimler , mü ‘ minler ..... ( Hepsine selam ve rahmet olsun )

O ‘ NUNLA ve ONLARLA DOST OLMAYA DEĞER , DEĞİL Mİ ?

(bi yerde okumuştum ve pc me kaydetmiştim..EN İYİ DOST başlığını görünce hemen aklıma bu geldii ve paylaşmak istedim)

berfut

New member
BU DOSTLUĞUN TEK BİR ŞARTI VAR : “ HAYATINIZ VE ÖLÜMÜNÜZ ”
O ‘ NUN İÇİN ve O ‘ NUN YOLUNDA OLMALI .

KARDEŞİM ELİNE SAGLIK EFRAİLL NE GÜZEL DİLE GETİRMİŞSİN .

asikkulun

New member
en iyi dostum ALLAH tır.ve sonrada dğer verdiğim ailem ablalarım,kardeşlerim ve abilerimdir..ve birde bitanecik okul arkadaşım gülsüm:)

yýldýz

New member
MAİDE SURESİ
55- Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir.

56- Kim Allah'ı, Resûlü’nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar, Allah'ın taraftarlarıdır.

Üst Alt