Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

'En Büyük Yalanci'nin Doğru Sözü

fetih

New member
Uzay Ýstasyonundan Alooooo Kimse Yokmuuuuu :)
Meşhur sahabilerden Ebu Hüreyre r.a.' ın başından geçen bir olay gerçekten çok dikkat çekicidir. Hz . Ebu Hüreyre r.a. Suffa'da , Peygamber Mescidi'nin arka kısmında kalan sahabilerden biriydi.

Bir Ramazan ayı. Fıtır sadakaları toplanmış, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bir yerde muhafaza altına alınmıştır. Efendimiz s.a.v., daha ziyade gıda maddelerinden oluşan bu sadakaları dağıtılıncaya kadar korumak için Ebu Hüreyre r.a.'ı görevlendirmiştir.

Bir akşam vakti. Ortalık kararınca bir adam sessizce gelip sadaka mallarından avuçlamaya başlar. Sonra neler oldu, Ebu Hüreyre r.a.'a atfen şöyle nakledilir:

Adamı yakaladım ve dedim ki:

- Seni Rasulullah'a götüreceğim.

Adam yalvardı:

- Ben muhtaç bir kişiyim. Bakmakla yükümlü olduğum ailem var. İhtiyaç içindeyim.

Haline acıdım, onu salıverdim. Sabah olunca Rasulullah s.a.v.:

- Ebu Hüreyre , dün gece yakaladığın adam ne yaptı? diye sordu. Ben de:

- Ya Rasulallah , ihtiyacı olduğunu, bakmakla yükümlü bir ailesinin bulunduğunu söyledi. Ben de acıdım ve salıverdim, dedim. Rasul -i Ekrem s.a.v.:

- Sana yalan söyledi, tekrar gelecek, buyurdu. O'nun bu sözü üzerine tekrar geleceğini anladım ve sonraki akşam gözetlemeye koyuldum.

Hz . Ebu Hüreyre r.a., adamın tekrar geldiğini, onu yakaladığını, ilk gece neler oldu ve konuşulduysa, ikinci gece de aynen tekrarlandığını anlatıyor. Sabah olunca Rasulullah s.a.v. Efendimiz de yine aynı şeyleri söylüyor.

Nihayet üçüncü gece olur ve Ebu Hüreyre r.a. adamı yine gözetlemeye başlar. Adam gelip, geçen iki akşamki gibi mallara uzanınca, Ebu Hüreyre r.a. bir kez daha yakalar. Ama artık kararlıdır. Bunun son olduğunu, kesinlikle Efendimiz s.a.v.'in huzuruna çıkartacağını söyler. Bu sefer adam bir öneride bulunur:

- Beni bırak, sana çok faydalanacağın bir şey öğreteyim, der. Ebu Hüreyre r.a. merak etmiştir:

- Nedir o?

Adam şöyle der:

- Yatağına girdiğinde Ayetü'l - Kürsi'yi oku. Böyle yaparsan, yanında Allah tarafından sürekli bir koruyucu bulunur, sabaha kadar şeytan sana yaklaşamaz.

Ebu Hüreyre r.a. adamı yine salıverir.

Sabah olunca Rasulullah s.a.v., yakaladığı adamın dün gece ne yaptığını tekrar sorar. O da olan biteni olduğu gibi anlatır. Bunun üzerine Rasulullah s.a.v. Efendimiz şöyle buyurur:

- Bak hele! Kendisi yalancıdır ama bu sefer sana doğruyu söylemiş. Ebu Hüreyre , üç gecedir kiminle konuşuyordun, biliyor musun?

- Hayır, bilmiyorum.

- O şeytandı.

(Buharî)

yýldýz

New member
"Söylenecek yalan bulunmayınca, doğru söylenir."
Kimin sözü olduğunu unuttum. :)
Önemli kişilerin sözlerine devam etsem iyi olur mu acaba? :)

T

teslimolan

Guest
Benim yazim neden siliniyor burada adaletin a si yok keyfe göre yazi siliniyor. Biri ben namazi böyle kiliyorum diye baslik atmis ve güzelce tarif etmis o yazi kilitlenmis neden cünkü beyfendilerimizin isine gelmiyor.

Adaletli olun adaletli burada kimse küfür ettigi yok sadece komik olan dayanagi olmayan bir hikayeyi elestirdim o kadar.

Seytan salakmi kendini zayiflatacak anahtari insana versin bir düsünün.

Evet noel baba nin hikayesi ile hic bir farki yok yukardaki yazinin.

Buda silinirse siz düsünen üye degil koyun ariyorsunuz anlamina gelir. Ben hayatimda hic bir zaman koyun olmadim olmamda.

TAYFUR

Mesajlari Onaylanacak
Şeytan Doğru Yola Oturur Ama Asla Doğru Söylemez..!

Şeytan Doğru Yola Oturur Ama Asla Doğru Söylemez..!

Bakara Suresi 168. Ey insanlar!Yeryüzündeki nimetlerden temiz ve helal olmak şartıyla yiyin.şeytanın adımlarını izlemeyin.Çünkü o size açık bir düşmandır.

Bakara Suresi 208. Ey iman sahipleri! Hepiniz toptan barış içine girin. şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, sizin için apaçık bir düşmandır.

Bakara Suresi 268. şeytan sizi fakirlikle korkutur, size görünür görünmez çirkinliklere sürükler, Allah ise size kendisinden bir bağışlanma ve lütüf vaat eder. Allah, Vâsi'dir, Alîm'dir.

Nisa Suresi 118. Allah o şeytana lanet etmiştir. Demişti ki o: "Senin kullarından belirli bir pay elbette alacağım."

Nisa Suresi 120. şeytan, onlara söz verir, ümit verip hayal kurdurur, hurafeye/anlamını bilmeden okumaya iter. Ama o, onlara bir aldanıştan başka hiçbir şey vaat etmez.

A'raf Suresi 27. Ey ademoğulları! şeytan, ana-babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, size de bir fitne musallat etmesin. Çünkü o ve kabilesi sizi, onları göremeyeceğiniz yerden görürler. Biz o şeytanları, inanmayanlara dostlar yaptık.

İsra Suresi 27. Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleri olurlar. Ve şeytan, kendi Rabbine nankörlük etmiştir.

Ta-Ha Suresi 120. Derken, şeytan ona şöyle diyerek vesvese verdi: "Ey Âdem! Sana, sonsuzluk ağacıyla eskimez-çökmez mülk ve saltanatı göstereyim mi?"

Zühruf Suresi 36. Kim Rahman'ın Zikri'ni görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsa biz ona bir şeytanı musallat ederiz de o ona can yoldaşı olur.

Fussilet Suresi 36. Eğer şeytandan gelen kötü bir dürtü seni dürtecek olursa hemen Allah'a sığın! Çünkü en iyi işiten O'dur, en iyi bilen O...

Sayın fetih kardeş. Kur'anda şeytanın isminin geçtiği tam 85 adet ayet mevcuttur. Fakat maalesef bir tek iyilik yapan veya doğru söylediğini tasdik eden ayete rastlayamazsınız.O yazıyı hangi eserden aldıysanız çöpe atın. Çünkü Allahı yalanlamak gibi bir küstahlık asla kabul edilemez.

Okuduğun eserler kime ait olursa olsun Allahın ayetleriyle çelişkiye düşmemeli.

fetih

New member
Uzay Ýstasyonundan Alooooo Kimse Yokmuuuuu :)
Bakara Suresi 168. Ey insanlar!Yeryüzündeki nimetlerden temiz ve helal olmak şartıyla yiyin.şeytanın adımlarını izlemeyin.Çünkü o size açık bir düşmandır.

Bakara Suresi 208. Ey iman sahipleri! Hepiniz toptan barış içine girin. şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, sizin için apaçık bir düşmandır.

Bakara Suresi 268. şeytan sizi fakirlikle korkutur, size görünür görünmez çirkinliklere sürükler, Allah ise size kendisinden bir bağışlanma ve lütüf vaat eder. Allah, Vâsi'dir, Alîm'dir.

Nisa Suresi 118. Allah o şeytana lanet etmiştir. Demişti ki o: "Senin kullarından belirli bir pay elbette alacağım."

Nisa Suresi 120. şeytan, onlara söz verir, ümit verip hayal kurdurur, hurafeye/anlamını bilmeden okumaya iter. Ama o, onlara bir aldanıştan başka hiçbir şey vaat etmez.

A'raf Suresi 27. Ey ademoğulları! şeytan, ana-babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, size de bir fitne musallat etmesin. Çünkü o ve kabilesi sizi, onları göremeyeceğiniz yerden görürler. Biz o şeytanları, inanmayanlara dostlar yaptık.

İsra Suresi 27. Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleri olurlar. Ve şeytan, kendi Rabbine nankörlük etmiştir.

Ta-Ha Suresi 120. Derken, şeytan ona şöyle diyerek vesvese verdi: "Ey Âdem! Sana, sonsuzluk ağacıyla eskimez-çökmez mülk ve saltanatı göstereyim mi?"

Zühruf Suresi 36. Kim Rahman'ın Zikri'ni görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsa biz ona bir şeytanı musallat ederiz de o ona can yoldaşı olur.

Fussilet Suresi 36. Eğer şeytandan gelen kötü bir dürtü seni dürtecek olursa hemen Allah'a sığın! Çünkü en iyi işiten O'dur, en iyi bilen O...

Sayın fetih kardeş. Kur'anda şeytanın isminin geçtiği tam 85 adet ayet mevcuttur. Fakat maalesef bir tek iyilik yapan veya doğru söylediğini tasdik eden ayete rastlayamazsınız.O yazıyı hangi eserden aldıysanız çöpe atın. Çünkü Allahı yalanlamak gibi bir küstahlık asla kabul edilemez.

Okuduğun eserler kime ait olursa olsun Allahın ayetleriyle çelişkiye düşmemeli.

Haşa sümmü haşa benim ALLAH C.C nu yalanlamak gibi bir yazım olmadı düşüncem olmadı siz bu forumda yenisiniz amma ! araştırmadan kişileri tanımadan yargılamayınız LÜTFEN !!!

Üst Alt