Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Düşündüklerimiz Ve Söylediklerimiz üzerine

emreTURK

New member
düşünceler kelimeler ve anlamlar....bazen aklımıza bir anlam gelir, ışık hüzmesi içinde.. bu anlamın gerçekten iyi bir fikir olduğunu düşünürüz.onu söylemeye karar veririz.ama onu söz olarak ifade etmeye calısırken onu bir kalıba sokmayada çalısırız.artık şekilsiz mana bir kalıba girmiştir.dil kalıbina...bu kalıpla beraber hırpalanmış anlam karşı tarafa gider.karşı tarafta hırpalanmış bu manayı dil kalıbından çıkararak kandi karakterine göre algılar.mana dahada hırpalanmıştır....ve karşı taraf birşeyler anlayı verir...acaba bizim gerçekten söylemek istedigimizimi anlamıştır...şüpheli..bizim söylemek istediğimiz hırpalana hırpalana karşı tarafa ulaşır.çoğu zaman tam olarak anlaşılamadığımızı düşünürüz. bazende çok yanlış anlaşıldığımızı düşünürüz.bunun sebebi mana gibi fizik ötesi kavramların dil gibi fiziksel bir kalıpla ilişkilendirilmeye çalışılmasımıdır..ama bazen bir bir konuda bırakın dili yüz ifademiz bile ne düşündüğümüzü anlatmaya yeter..ama şuda varki tartışmaların büyük çoğunluğu dilin yetersizliğinden ve karşı iki tarafın birbirlerininin söylediklerini tam anlayamamasından kaynaklanır......nedir bu işin iç yüzü...insan hissettiği her şeyi sadece dille değil bedeninin her yönüyle anlatabilirmi ve karşı taraf bunu gerçekten anlayabilirmi........

yorumları bekiyoruz...

emreTURK

New member
ewt dil sadece konuştuğumuz dil olarak algılanmamalıdır.insanlar hayvanların aksine zor iletişim kurabilen canlılardır derken kardeşlerim çok haklıdır.peki neden.bu soru sorulması gereken bir soru.yeni doğmuş bir hayvan ne olursa olsun birkaç gün engeç birkaç ay içerisinde içerisinde tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir kapasiteye ulaşırken insanoğlu bırakın ihtiyac karşılamayı 15-20 yıl içinde yanlışı doğruyu zor öreniyo.dili çözebilmesi içinde en az 3-5 yıl geçmesi gerekiyor.belkide insanın herşeye muhtaç yaratılasında derin sırlar saklıdır kimbilir....amma insanda öyle bir cevher varki işte o cevherle andromeda galaksisinide gözlemleye biliyor big-bang teorisi gibi müthiş ve baş dondürücü bir bilgiyide geliştirebiliyor,atomuda parçalayabiliyor ve evrenin en azından bilinen yönüne hükmedebiliyor.daha çok sayabilirim.insan fiziksel olarak çok zayıf olmasına karşın elinde dehşet verici bir cevher var.bu cevher bilinç,şuur,farkındalıkveya idrak edebilme(ne derseniz deyin) dir.budur.dilde iradede diğer fenomenlerde ruhun başına takılmış olan bu cevhere tabidir.bilinç istediği manayı çeşitli yollarla ifade edebilir.bu yollar söz bilgisayar kağıt veya doğrudan bir yüz ifadesi olabilir.fakat kağıttaki yada forumdaki yazılar gerçekten insanın hissettiği manalarmıdır.soyut olan mana gerçek evrende bir kalıba girerek kendisinden bişeyler kaybetmiyormu.karsı tarafta bu sözleri kendi süzgeçinden geçiripalgıladığına göre bizim aklımızdaki manayı ne kadar anlayabiliyor.bence kısmen....tartışmaların bir çogunun sebebi bence budur...peki bizi gerçekten anlatabilecek bir vasıta yokmu?...bence var.bu vasıta hem maddi hemde ruhsal bedenimizin merkezi olan KALP tir.bence karşılıklı iki KALP birbirini gerçekten idrak edebilir ve anlayabilir.....yorumlardan sonra konuyu biraz daha açacagım.....

mhmt

New member
emre sadece başlığını okudum..kafa bozuk...benim...
bak ne düşündüm ne söyleyecem...bu dünyanın çivisi çıkmış..türkiyeninde aynı..ahlak mahlak kalmamış..bizdemi öyleyiz diiyorum..kafam bi milyon şuanda..çivisi çıkmış dedimya neden biliyonmu..taciz,,tecavüz,,hırsızlık,,bilmem ne artmış gitmiş..biliyormusun akıllık olmam gerek normalde..bunları yapanlara allah ıslah etsin demem filan lazım demi..şuan maalesef bunu başaramıyorum..bak ne diyorum..ulan..ALLAH SİZİ KAHHAR SIFATIYLA KAHRETSİN..MAHVETSİN..TACİZE UZANAN ELLERİNİZ KURUSUN..MAHVOLAN HAYATINIZ OLSUN..TECAVÜZÜ DÜŞÜNEN VE YAPMAYA ÇALIŞAN KAFANIZ VE BEDENİNİZ PATLASIN..MAHVOLSUN..ALLAHIM BANA AKIL VER..
ULAN NERDE AHLAK NERDE MANEVİYAT..KALMAMIŞMI VARDA BİZ Mİ GÖRMÜYOZ..YOKSA O AHLAKSIZ DEDİKLERİMİZDEN BİRİ DE BİZMİYİZ..NELER YAPIYORUZ YAWW....ALLAHIM YARDIM ET..ŞU DÜNYAYA Bİ ATOM BOMBASI ATIP YOKEDİVERESİM GELİYOR BAZEN..İMKAN OLSA VARYA......DİYE BAŞLAYAN CÜMLELERİMİ Bİ GÖRECEN..SANA NE DİYİM BİLMEM EMRE..KENDİMİZİ DÜNYAYA VERİP AHİRETİ UNUTTUKMU?YOKSA AHİRETİ UNUTACAK KADAR DAMI BİLMİYORUZ...OF LAN OF..
EYVALLAH YA!!

mhmt

New member
konuşma..düşüncede bulunanların dille ifadesi..tammıdır bu..hayır..yetersiz kalır..düşüncenin müthiş çevresine rağmen kelimelerin bunu karşılayacak kapasitesi yoktur..bunun için düşünce karşı tarafa gidene kadar bozulur..istenilen verilemez..bu sıkıntı şunun içindir..düşüncede olsa, aktarımı bi nevi maddi olduğu için..yani..maddi olan maneviyatı karşılayamaz..burdan anlatılmak istenenin aslında ne olduğu önemlidir ama nasıl anlaşıldığı daha fazla önem bulur..çünkü kişinin söylediği karşı tarafın anladığı kadardır.. ama Allah o kadar yüceki..bunun için insana manevi anlaşma yolunu sunmuştur..aynı düşünceyi bulursun..ifadede eksik kalınsa bile..bu nedir?KALP..bunun bilimsel delilliğide ispatlanmıştır..düşünceler karşı tarafa ışın dalgası şeklinde gitmektedir..bunun için doğanın kanunu olan maneviyat..burda maddeyle yani bilimlede ispat bulur..
işte bak emre.. sen bişi yazmışın.. anlatmak istediğin nedir??en iyi sen bilirsin..burda benim yazdıklarım ise anladığımdır...:)

yazının tamamına değildi yorumum..

emreTURK

New member
konuşma..düşüncede bulunanların dille ifadesi..tammıdır bu..hayır..yetersiz kalır..düşüncenin müthiş çevresine rağmen kelimelerin bunu karşılayacak kapasitesi yoktur..bunun için düşünce karşı tarafa gidene kadar bozulur..istenilen verilemez..bu sıkıntı şunun içindir..düşüncede olsa, aktarımı bi nevi maddi olduğu için..yani..maddi olan maneviyatı karşılayamaz..burdan anlatılmak istenenin aslında ne olduğu önemlidir ama nasıl anlaşıldığı daha fazla önem bulur..çünkü kişinin söylediği karşı tarafın anladığı kadardır.. ama Allah o kadar yüceki..bunun için insana manevi anlaşma yolunu sunmuştur..aynı düşünceyi bulursun..ifadede eksik kalınsa bile..bu nedir?KALP..bunun bilimsel delilliğide ispatlanmıştır..düşünceler karşı tarafa ışın dalgası şeklinde gitmektedir..bunun için doğanın kanunu olan maneviyat..burda maddeyle yani bilimlede ispat bulur..
işte bak emre.. sen bişi yazmışın.. anlatmak istediğin nedir??en iyi sen bilirsin..burda benim yazdıklarım ise anladığımdır...:)

yazının tamamına değildi yorumum..
EWT AYNEN KATILIYORUM BENİM SÖYLEDİKLERİMİ SÖYLEDİN SANIRIM ANLAŞAMADIĞIMIZ BİR NOKTA YOK TEŞEKKÜRLER HOŞÇAKAL...BU ARADA BENİ BURADA ANLAYAN BİRKAÇ KİŞİDEN BİRİSİN BUNUN İÇİNDE SAOL...

Üst Alt