Hadim-ül Harameyn
New member
Dünya tarihinde kudusle kahire arasındaki mısır arasındaki zorlu SİNA ÇÖLÜNÜ kimler geçebildi?
Dünya tarihinde kudusle kahire arasındaki mısır arasındaki zorlu SİNA ÇÖLÜNÜ kimlerin geçebilidiğini biliyormusunuz......
1-Musa aleyhiselam..
2-Napalyon.. geçmeye çalışmış fakat başaramamış!
Bunun dışında varmıdır başka SİNA ÇÖLÜNÜ geçen....??
Tarihin sayfalarını karıştıralım
Ecdadımız canımız ....
Yavuz Sultan Selim Han geçmiş....
Yavuz Sultan Selim han çölü geçmek için kahireye girdiği zaman orda cuma hutbesinde kahireli imam Yavuz için HAKİM-ÜL HAREMEYNİ ŞERİFE deyince erkek arkadaslar çok iyi bilir hutbede konuşmak haramdır.Yanındaki konuşsa ona sus demek bile haramdır.Ama hutbede Yavuzun hakim olduğunu söyleyince imam, Yavuz hutbeyi keser...
Ben Hakim değilim Hakim olan Allah...Ben hadimim Allaha ve kullarına hizmetçiyim...Mekke ve Medine'in hizmetkarıyım der...
Sina çölüne sefer devam eder acımasız kızgın Sina Çölü ..Mesafeler katedilir..Geceleri dondurucu soğuk gündüzleri yakıcı güneş..
Komutanlar tedirgin...
"Sultana söylemeliyiz vazgeçmeli bu işten vazgeçmeliyiz.Yoksa helak olacağız"
Ama hiçkimse Yavuza bişey söyleyemiyor Ömer meşrebli Celalli Yavuza kimse bişey söyleyemiyor.
Yavuzun çocukluk arkadaşı hasancana yalvarırlar...
"Hasancan söyle sultana geri dönelim yoksa bu çölde helak olucaz...Geri dönelim"
Hasancan sultanın yanına gider sultanım asker yorgun geri dönelim der...
Yavuz kabul etmez Tarık bin Ziyadın gemileri yaktığı gibi "dönmek yok" der.
Yavuz atından iner yaya devam eder çöle...
İslamın muhteşem itaat anlayışıyla o eşsiz edeb anlayışla bütün ordu Sultan atından indi diye atından iner..
Ordu bitkin çaresiz hasancana yalvarırlar..
"Hasancan neolur git sultana söyle atına binsin yoksa bu çölde helak olacağız."
Hasancan Sultana gider...
"Sultanım lütfen atınıza binin ordu ve komutanlar tedirgin yoksa helak olucaz."
Yavuz.....
"Ne diyorsun sen Hasancan ne diyorsun görmüyormusun? ÖNÜMDE RESULALLAH YÜRÜYOR....ÖNÜMDE RESULLAH YÜRÜYOR HASANCAN BEN NASIL ATA BİNEBİLİRİM" der...
YA RESULALLAH...TİH ÇÖLÜNÜ YAVUZA GEÇİREN SENİN AŞKINDIR..YAVUZUN YÜREĞİNDEKİ AŞKIN...AŞIK YAVUZ SENİN AŞKINLA GEÇTİ TİH ÇÖLÜNÜ...SENİ SEVİYORUZ YA RESULALLAHHHHH!!!!!
ÜMMETİN DARA DÜŞÜNCE ONA TİH ÇÖLLERİNİ GEÇİREN SEVGİ...TİH ÇÖLLERİNDEN BETER ÇÖLLERE DÜŞMÜŞÜZ YETİŞ YA NEBİALLAHHHH!!!
YETİŞ SULTANIM..SENİN GELİŞİN SÜNNETİ SENİYYENİ YAŞAMAKTIR BİLİRİM..SENİN SÜNNETİ SENİYYENİ TERKEDEREK BİTTİK YARESULALLAH..YETİŞ NEOLUR YA NEBİALLAH YETİİİŞŞ ÜMMETİN DARA DÜŞTÜ YETİİİŞŞ!!!!
HANİ ÇANAKKALEDE MEHMETÇİK YETİŞ YA MUHAMMED KİTABIN GİDİYOR DİYE BAĞIRMIŞTI GELMİŞTİN YA HANİ....
YAVUZA TİH ÇÖLLERİNİ GEÇİREN AŞKINDIR...
ÇANAKKALEYİ GEÇİLMEZ KILAN YİNE SENİN AŞKINDIR...
YA RESULALLAHIM....
UKKAŞE GİBİ SIRTINDAKİ MÜHÜRDEN ÖPEMEDİM..
MUSAB GİBİ ELLERİNDEN ÖPEMEDİM....
ENES GİBİ HİZMETÇİN OLAMADIM....
CANIMIN CANANI YA RESULALLAHHH...
AŞIK OLACAKSAN O'NA AŞIK OL...ÇÜNKÜ ONUN AŞKI GEÇİRDİ SİNA ÇÖLÜNÜ YAVUZ SULTAN SELİM HANA.....
Anlatırken kelime hataları yaptıysam mazur görün çünkü bu konu beni heyecanlandırıyor.
Allah'ın Selamı Yavuz Sultan Selim Han'ın üzerine olsun ...
Dünya tarihinde kudusle kahire arasındaki mısır arasındaki zorlu SİNA ÇÖLÜNÜ kimlerin geçebilidiğini biliyormusunuz......
1-Musa aleyhiselam..
2-Napalyon.. geçmeye çalışmış fakat başaramamış!
Bunun dışında varmıdır başka SİNA ÇÖLÜNÜ geçen....??
Tarihin sayfalarını karıştıralım
Ecdadımız canımız ....
Yavuz Sultan Selim Han geçmiş....
Yavuz Sultan Selim han çölü geçmek için kahireye girdiği zaman orda cuma hutbesinde kahireli imam Yavuz için HAKİM-ÜL HAREMEYNİ ŞERİFE deyince erkek arkadaslar çok iyi bilir hutbede konuşmak haramdır.Yanındaki konuşsa ona sus demek bile haramdır.Ama hutbede Yavuzun hakim olduğunu söyleyince imam, Yavuz hutbeyi keser...
Ben Hakim değilim Hakim olan Allah...Ben hadimim Allaha ve kullarına hizmetçiyim...Mekke ve Medine'in hizmetkarıyım der...
Sina çölüne sefer devam eder acımasız kızgın Sina Çölü ..Mesafeler katedilir..Geceleri dondurucu soğuk gündüzleri yakıcı güneş..
Komutanlar tedirgin...
"Sultana söylemeliyiz vazgeçmeli bu işten vazgeçmeliyiz.Yoksa helak olacağız"
Ama hiçkimse Yavuza bişey söyleyemiyor Ömer meşrebli Celalli Yavuza kimse bişey söyleyemiyor.
Yavuzun çocukluk arkadaşı hasancana yalvarırlar...
"Hasancan söyle sultana geri dönelim yoksa bu çölde helak olucaz...Geri dönelim"
Hasancan sultanın yanına gider sultanım asker yorgun geri dönelim der...
Yavuz kabul etmez Tarık bin Ziyadın gemileri yaktığı gibi "dönmek yok" der.
Yavuz atından iner yaya devam eder çöle...
İslamın muhteşem itaat anlayışıyla o eşsiz edeb anlayışla bütün ordu Sultan atından indi diye atından iner..
Ordu bitkin çaresiz hasancana yalvarırlar..
"Hasancan neolur git sultana söyle atına binsin yoksa bu çölde helak olacağız."
Hasancan Sultana gider...
"Sultanım lütfen atınıza binin ordu ve komutanlar tedirgin yoksa helak olucaz."
Yavuz.....
"Ne diyorsun sen Hasancan ne diyorsun görmüyormusun? ÖNÜMDE RESULALLAH YÜRÜYOR....ÖNÜMDE RESULLAH YÜRÜYOR HASANCAN BEN NASIL ATA BİNEBİLİRİM" der...
YA RESULALLAH...TİH ÇÖLÜNÜ YAVUZA GEÇİREN SENİN AŞKINDIR..YAVUZUN YÜREĞİNDEKİ AŞKIN...AŞIK YAVUZ SENİN AŞKINLA GEÇTİ TİH ÇÖLÜNÜ...SENİ SEVİYORUZ YA RESULALLAHHHHH!!!!!
ÜMMETİN DARA DÜŞÜNCE ONA TİH ÇÖLLERİNİ GEÇİREN SEVGİ...TİH ÇÖLLERİNDEN BETER ÇÖLLERE DÜŞMÜŞÜZ YETİŞ YA NEBİALLAHHHH!!!
YETİŞ SULTANIM..SENİN GELİŞİN SÜNNETİ SENİYYENİ YAŞAMAKTIR BİLİRİM..SENİN SÜNNETİ SENİYYENİ TERKEDEREK BİTTİK YARESULALLAH..YETİŞ NEOLUR YA NEBİALLAH YETİİİŞŞ ÜMMETİN DARA DÜŞTÜ YETİİİŞŞ!!!!
HANİ ÇANAKKALEDE MEHMETÇİK YETİŞ YA MUHAMMED KİTABIN GİDİYOR DİYE BAĞIRMIŞTI GELMİŞTİN YA HANİ....
YAVUZA TİH ÇÖLLERİNİ GEÇİREN AŞKINDIR...
ÇANAKKALEYİ GEÇİLMEZ KILAN YİNE SENİN AŞKINDIR...
YA RESULALLAHIM....
UKKAŞE GİBİ SIRTINDAKİ MÜHÜRDEN ÖPEMEDİM..
MUSAB GİBİ ELLERİNDEN ÖPEMEDİM....
ENES GİBİ HİZMETÇİN OLAMADIM....
CANIMIN CANANI YA RESULALLAHHH...
AŞIK OLACAKSAN O'NA AŞIK OL...ÇÜNKÜ ONUN AŞKI GEÇİRDİ SİNA ÇÖLÜNÜ YAVUZ SULTAN SELİM HANA.....
Anlatırken kelime hataları yaptıysam mazur görün çünkü bu konu beni heyecanlandırıyor.
Allah'ın Selamı Yavuz Sultan Selim Han'ın üzerine olsun ...