Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DiKKAT ! COK ÖNEMLi ! Aklinizda Bulunsun...

BeyazKelebek

New member
Katılım
8 Mar 2009
Mesajlar
403
Tepkime puanı
288
Puanları
0
Yaş
33
Kesik limonun saklanması: Limonun kesilen tarafına tuz dökün. Böylece limonu ikinci bir kullanım için bozulmadan saklayabilirsiniz.

Limonu, kesik kısmı aşağıda kalacak şekilde bir tabağa koyun, üzerine ters çevrilmiş bir bardak kapatın.

Bütün limonların saklanması: Limonları bir kaba doldurup, tamamen örtülünceye kadar üzerine tuz dökün. Böylece limonları hiç bozulmadan bir müddet saklayabilirsiniz.

Sabahları bir bardak su içmek: Baş ucunuzda daima odanın sıcaklığında bir bardak su bulunmalıdır. Ne soğuk ne de sıcak olan bu su, aç karnına içildiğinde çok yararlı olur. Karaciğeri, böbrekleri rahatsız olanlar için maden suyu öğütlenebilir. Yataktan kalkmadan önce içilen bu bir bardak ılık su insanın midesini uyarır, bağırsaklarını harekete geçirir, adeta içini yıkar.

Sucuğu ıslattıktan sonra suyu sıkılmış bir beze sarın, on dakika bekleyin, kabukları kolayca soyulacaktır.

Kurabiyelerinize ayrı bir tat ve görüntü sağlamak istiyorsanız size basit bir önerimiz olacak. Hazırladığınız kurabiye hamurun yarısını alın ve kakao serperek iyice yoğurun. Her iki hamurdan alarak iki küçük kurabiye yapın, sonra birbiri üzerine koyup bastırarak tek kurabiye haline getirin. Böylece iki renkli bir kurabiye elde etmiş olacaksınız.

Ekmek içine çeşitli yiyecekler konularak hazırlanmış sandviçleri üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.

Çıra yerine: Portakal, mandalina ve limon gibi meyvelerin kabukları atılmamalıdır. Bunlar, gölge ve rüzgârlı bir yerde kurutulduktan sonra, soba yakmak, ateş tutuşturmak için çıra yerine kullanılabilir.

Üzerinde elmas bulunmayan altın bilezik, yüzük ve sair şeylerin yeni gibi olması için şu suretle temizlemek lazımdır:

Bir litre su içerisine on beş gram rendelenmiş beyaz sabun ve yüz gram amonyak atmalı. Bu karışımın içine temizlenecek altın mücevherleri koymalı bir buçuk-iki saat bırakmalı. Çıkardıktan sonra soğuk su ile çalkalamalı ve yumuşak bir deri ile kurulamalı.

Tırnak törpüsü: Bütün törpüler gibi tırnak törpüsü de bir zaman sonra eski gücünü yitirir. Oysa bunları sert bir fırçayla fırçalayarak bilemek zor bir iş olmasa gerek. Göreceksiniz eskisinden daha iyi sonuç elde edeceksiniz.

Televizyonunuzun ekranını yumuşak, nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Ekranda statik elektrik meydana geldiği için, başka eşyalara göre daha fazla toz çeker. Bu sebeple televizyon kapalıyken sık sık silmekte fayda var.

Emaye mutfak eşyalarını temizlemek için hiçbir zaman kuvvetli bir temizleyici kullanmayın, sabunlu su bu gibi eşyalar için yeterlidir.

Alüminyum tencerelerin daima parlak ve beyaz olması için haftada bir şu karışımla temizlenmelidir. Bir litre su içerisine 10 gr. amonyak, 50 gr toz halinde toraks karıştırılmalı. Alüminyum tencere bu karışımla ıslatılmış bezle ovulur. Sonra bol suyla çalkalanır. Bu işlemle alüminyum tencereler gümüş gibi parlar.

Mutfakta kullandığınız bıçak, tabak, tencere gibi malzemelere sinen balık ve küf kokularını yok etmek için, toz hardal ve kahve telvesinden yararlanın. Her ikisi de son derece etkili.

Banyoların içinin pırıl pırıl olmasını istiyorsanız, haftada bir sıcak sirke ile yıkayınız. Sirkeyi ateşte kaynattıktan sonra, banyonun içine dökerek bir bezle iyice silin, sonra temiz su ile yıkayın.

Cilalı eşya üzerindeki su lekesi: Cilalı eşya üzerine dökülen suyun bıraktığı lekeleri çıkarmak için; biraz petrol içerisine gayet ince sofra tuzundan atarak eritmek ve bir bez batırarak lekeyi silmek yeterlidir.

Yapışan Kurabiyeler

Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanmadan çıkmaz. Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırınız. Kolayca tepsiden ayrılacaklarını göreceksiniz. Eğer kurabiyeleri dizmeden öce tepsiyi unlarsanız, bu şekilde de kurabiyelerinizin yapışmasına engel olabilirsiniz.

Keki kalıptan kolayca çıkarmak için, fırından çıkarıldıktan sonra 15 dakika kalıbıyla ıslak bir bezin üzerinde bekletin, sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip keki dışarı alın.

Vazonuz artık su sızdırmasın

Bazı toprak vazolar su sızdırarak bulunduğu yeri kirletir. Bunu önlemek için önce vazoyu boşaltın, içinin tamamen kurumasını sağlayın. Daha sonra bir kapta eriteceğiniz mumu vazonun içine sıcak sıcak dökün. Donmadan önce çalkalayın. Böylece vazonun içinde su geçirmez bir tabaka meydana gelir.

Ayrıca vazonuzdaki canlı çiçeklerin, her sabah suyunu değiştirerek ve saplarının ucunu bir santim kadar keserek sararıp solmalarını geciktirebilirsiniz.

Çantalarınız Kalıbını Kaybetmesin

El çantanız baskı altında kalıp biçimini kaybetmişse, hiç canınızı sıkmayın. Onu yine eski güzelliğine ve biçimine kavuşturmak elinizdedir. Bunun için yapacağınız şey, hafifçe nemlendirilmiş (ıslatılmış değil) gazete kağıtlarını çantaya doldurarak eski biçimini vermektir. Bu şekilde 1-2 gün bekletince çantanız eski halini alır. Yalnız kağıt konduktan sonra ağzı biraz aralık bırakılmalıdır.

Mutfaktaki Kötü Kokulara son

Mutfağınızdaki kokular rahatsız edici boyutlara ulaştıysa, amonyak yakarak bu kokuları yok edebilirsiniz.

Buzdolabınızda fena kokular oluştuysa, koyacağınız bir parça vanilyalı pamuk kötü kokuları yok edecektir. Bir parça odun kömürü de aynı etkiyi yapar.

Bulaşık eldivenlerinizin çabuk delinmesini istemiyorsanız, kaldırmadan evvel kurulamayı unutmayın.

Şişelere etiket yapıştırmak için hiçbir yapıştırıcının yumurta akı kadar etkili olmadığını biliyor musunuz?

Havuç deyip geçmeyin!

Havucun vücuttaki zehirlerin dışarı atılmasını sağladığını biliyor muydunuz? Gerçekten havuç böbrek yoluyla vücudu zehirlerden temizler. Ayrıca göğsü yumuşatır. Vitamince zengin olduğu için de iyi bir besleyicidir. Suyunun da gözleri kuvvetlendirdiğini hepimiz biliyoruz zaten.

Turp da, idrar söktürerek havuç gibi vücutta birikmiş zehirleri atar. Safra yollarında ve safra kesesindeki taşların düşürülmesinde de yararlı olduğu anlaşılmıştır. Bu konuda rahatsızlığı olanlara hekimler günde 100 gram kadar turp suyu içmelerini tavsiye ediyorlar.

Hem ucuz, hem çevre dostu

Evinizin beyaza boyanmış kapı, pencere ve benzeri tahta kısımlarını çok ucuza temizleyebilirsiniz. Birkaç soğanı, iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın ve biraz soğuyunca temizlenecek yerlere bir bezle sürün. Boyanın pırıl pırıl parlaması için çok fazla ovmanız da gerekmez.

Böylece çevre temizliğine de ev hanımları olarak katkıda bulunabiliriz.

Temizlikte aşırı ölçüde temizlik maddesi kullanmak yerine doğal olarak nelerden faydalanabileceğimizi de araştıralım. Örneğin; sirkeli su ile camlarınızı silmeyi bir deneyin. Bakın nasıl pırıl pırıl olacaklar.

Ekmek israfına son

Ekmeklerinizi, birkaç yerinde hava deliği olan naylon torbaya veya kumaştan yapılmış bir torbaya koyarsanız günlük tüketim için tazeliğini muhafa edebilirsiniz.

Eğer tazeliğini uzun süre korumak isterseniz, ekmeklerinizi buzdolabınızın dondurucusunda dondurun. Kullacağınız zaman dondurucudan alarak dolabın alt raflarında bir süre bekletin. Eski tazeliklerine kavuştularını göreceksiniz.

Bir başka yol da kabukları soyulmuş bir patatesle birlikte ekmeği metal bir kutuda saklamak. Bunu da bir deneyin.

Çiçekler solmasın!

Vazolarımızdaki canlı çiçeklerin tazeliğini korumak için, hiç olmazsa haftada bir sularının içine biraz nişadır koymalı. Dört bardak su içerisinde altı gram nişadır eriterek hazırlayacağımız karışımla çiçekler tazeliklerini muhafaza ederler.

Ayrıca salon bitkilerimizin gelişimi için doğal gübre hazırlayabiliriz. Bunun için, pudra şekeriyle kahve telvesini veya ezilmiş yumurta kabuklarını karıştırabilir, hatta ağaçların kurumuş yapraklarını veya içtiğimiz çaylardan artan pişmiş çay yapraklarını kurutup ezerek kullanabiliriz.

Ayrıca vazonuzdaki canlı çiçeklerin, her sabah suyunu değiştirerek ve saplarının ucunu bir santim kadar keserek sararıp solmalarını geciktirebilirsiniz.

Halı ve kilim kaymalarına son

Evinizdeki küçük halı ve kilimlerin kayması bazen çok rahatsız edici olabilir. Ama çaresiz değilsiniz. Halı ve kilimlerinizin dört ayrı köşesine birer ince lastik veya sünger parçası dikmeniz yeterli bir çözüm.

Ya da büyük marketlerden temin edebilececeğiniz, bu iş için yapılmış plastik altlıkları da kullanabilirsiniz.

Ayakkabılarınızın şeklini koruyun

Ayakkabılarınızın şeklinin bozulmasını istemiyorsanız, içlerine kalıp koyun. Kalıbınız yoksa yumuşak bez veya kağıtparçasını kalıp olarak kullanabilirsiniz.

Eğer ayakkabılarınızın yüzlerinde çatlama varsa, badem ya da hintyağı sürüp, kalıba geçirdikten sonra su buharına tutun.

Bir püf noktası da süet ayakkabılar için: Leke mi var? Kolayı da var. İnce bir zımpara kağıdı ile ovarak lekeyi çıkartın.

Yumurta akının marifetleri

Yumurta akının, dantelleri ve oyaları kolalamak için kullanıldığını biliyor muydunuz? Evet, usulünü bilirseniz dantel ve oyalarınızı yumurta akıyla kolalayabilirsiniz. Bunun için kolalanacak olan dantel veya oyayı düz bir zemine, mesela masa üzerine gergin bir şekilde serin. Temiz ve yumuşak bir bez parçasını yumurta akına batırıp, oya ya da dantelin üzerine sürün. Artık yapılacak tek iş kurumayı beklemek.

Yumurta akının marifeti burada bitmiyor. Et suyunu kaynatırken köpüklenmesinden rahatsız mı oluyorsunuz? Bir yumurtanın akını iyice çırpıp, kaynama suyuna atın. Hem köpüklenme son bulacak, hem de daha lezzetli bir yemek pişirmiş olacaksınız.
 

BeyazKelebek

New member
Katılım
8 Mar 2009
Mesajlar
403
Tepkime puanı
288
Puanları
0
Yaş
33
Saç bakımına temiz fırça

Kirli fırçalarla saç taramak ne kadar can sıkıcı olur, değil mi? Öyleyse sık sık fırçalarımızı temizleyelim. Bunun da iki yolu var: Sulu veya kuru temizlik. Su ile temizlemek için fırçanızı önce ılık sabunlu su ile yıkayın, sonra dört bardak su içerisine yarım kahve kaşığı amonyağın karıştırıldığı sıvının içine koyun. 5-10 dakika beklettikten sonra çıkarıp, tekrar ılık suda yıkayıp kurumaya bırakın.

Kuru temizlemede ise kepek kullanılır. Isıtılan kuru kepeği fırçanın üstüne dökün ve bir başka fırçayla kepeği fırçalayın.

İşte hepsi bu

Ev ekonomisine katkı

Bir kez kullandığınız çiçek yağını hemen dökmeyin. İçinde yabancı madde kalmaması için süzüp, bir şişede saklayın. İhtiyaç duydukça tekrar kullanabilirsiniz.

Zeytinyağının, bütün yağlar içinde en yararlısı olduğunu biliyorsunuz. Bir şekilde temin ettiğiniz köy üretimi zeytinyağınızda bir acılık, kekremsi bir tat hissederseniz hemen üzülmeyin. Eritilmiş şekerle bu sorunu çözebilirsiniz. Bir teneke zeytinyağı için, 100 gram toz şekeri 60 gram zeytinyağında eritin ve kabınıza ilave edin. Sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.

Koruk üzüme rağbet

Üzüm koruğunun şifalı olduğunu biliyor muydunuz? Limona karşı allerjisi bulunanlara bilhassa tavsiye edilmekte. Koruk suyunu temiz su ile karıştırıp içmek, kurdeşene iyi geldiği gibi göz damlası olarak kullanmak da göz ağrılarına karşı tesirli.

Anadolu’nun birçok yerinde şekerle karıştırılarak limonata gibi içilen koruk suyunu salatalarınızda da kullanarak, iştah açıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Ev reçelinin yeri başka

Mevsimi geldi. Artık ev hanımları tatlı bir telaşla reçellerini kaynatmaya başlayacaklar. Reçel yaparken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, kahvaltı sofralarınızın bu vazgeçilmez süsüne daha bir lezzet ve güzellik katacaksınız demektir. İşte bu püf noktalarından bazıları:

Meyveleri şeker şurubuna attıktan sonra çabuk kaynatın ki, renklerini, koku ve lezzetlerini fazlaca kaybetmesinler.

Tenceredeki reçelinizi güneşte bir-iki gün bekletip sonra kavanozlara doldurun.

Reçeli kavanozlara boşaltırken plastik veya tahta kaşık kullanın. Çünkü madenî kaşık reçeli sulandırır.

Reçelinizin şekerlenmesini önlemek için limon suyu yerine limon tuzu kullanın. Limon tuzu reçelin rengini de berraklaştırır.

Salatalarınızda yeni tatlar deneyin

Salatalarınız için değişik, leziz bir sarmısak sosu yapmak ister misiniz?

İstediğiniz miktar sarmısağı temizledikten sonra bir kavanoza koyup, üzerini de zeytinyağı ile örtün. 20 gün kadar beklettikten sonra sarmısak sosunuz hazır.

Sarmısak için bir püf noktası daha: Sarmısağı yağda kavuracaksanız esmerleşene kadar beklemeyin. Aksi takdirde yemeklerin tadını bozar.

İşte hepsi bu . . .

Bayatlayan ekmekleri nasıl değerlendirebiliriz?

Köfte yapımında kullanabilirsiniz.

Yağda ya da fırında kızartarak çorbaların yanında ikram edebilirsiniz.

Ekmek tatlısı, tirit, parpara gibi yemeklerin hazırlanmasında kullanabilirsiniz.

Fırında kurutup daha sonra öğüterek galeta unu yapmanız da

mümkün.

Pilavınız daha diri görünsün

Pilavda pirinçlerin daha canlı görünmesi için pişirdiğiniz suya bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edin. Limon suyu pirinci parlatacak ve daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.

Ayrıca pilavın yanına pişireceğiniz pilicin de daha lezzetli olmasını isterseniz, pilicin karnına bir kaç adet adaçayı yaprağı ve yarım limon veya portakal dilimi koyun. Tadının her zamankinden değişik ve hoş olduğunu göreceksiniz.

Sağlıklı beslenmek için sebze şart

Vitamin ihtiyacımızı karşılamada sebzenin önemini hepimiz biliriz. Ne var ki, sebzeler pişirilirken vitamin kaybına yol açmamak için de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:

Sebzeyi pişirirken suyun az ve kaynar olmasına dikkat edin ve rengini koruması için limon suyu ilave edin. Pişme suyuna atılan bir miktar tuz da C vitamini kaybını kısmen önler.

Tencerenin kapağını sık sık açmayın. Çünkü bu, sebzelerin pişmesini geciktireceği gibi vitamin kaybına da neden olur. Pişirme suyuna ekleme yapmak gerekirse, sıcak su koyun.

Hamurunuz kolay açılmıyor mu?

Hamuru kolay ve düzgün açmanın püf noktası dinlendirmektir. Hamur ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılır.

Hamuru dinlendirirken, kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtmeyi unutmayın.

Kek hamurunuzun iyi kabarması için de, kullandığınız malzemelerin aynı sıcaklıkta olmasına dikkat edin.

Elmalarınızı uzun süre koruyun

Elmalarınızı gliserinle silerseniz, onları üzerlerinde en küçük bir kırışık dahi oluşmadan kışlık olarak saklayabilirsiniz.

Domatesi kolay soyun

Domateslerinizi soyarak kullanmak istiyorsanız, uç kısmından başlayarak sap tarafına doğru bıçağın sırtıyla ovun. Kabuğun kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

Lavabonuzdan güzel kokular gelsin

Özellikle yaz aylarında lavabolardan kötü kokuların geldiği olur. Bu rahatsız edici durumdan kurtulmak için lavabonun içine bir avuç kalın tuz atın. Koku kesilecektir.

Karıncaya karşı

Karıncalar, mutfaklarımıza, dolaplarımıza musallat olup canımızı sıkar. Bunlardan kurtulmak için en basit çare limondur. Karıncalardan korumak istediğiniz yere kesilmiş yarım limon koyun. Limon çürüyünce yaydığı hafif koku karıncaları kaçırmaya yeterli olur.

Camlarınız istediğiniz gibi parlamıyor mu?

Onca çabaya rağmen sildiğimiz camın üzerinde iz kalır. İzleri temizleyip, camı en iyi parlatan gazete kağıdıdır. Önce deterjanlı suyla sildiğiniz camları sonra gazete kağıdı ile ovun. Pırıl pırıl olacaktır.

Diş Fırçalarının Temizliği

Diş fırçalarının dibinde biriken macun artıkları zamanla mikrop yuvası olur. Diş fırçalarınızı temizlemek için, haftada bir defa ılık suyun içine biraz tuz koyup fırçanızı bu suda bekletin. Hem fırçanın tellerini parlatır, hem de mikropları öldürür.

Haşlama Kokularına Son

Et, balık ve tavuk haşlarken genellikle ağır bir koku oluşur. Kokuyu önlemek için, haşlama suyuna kabuğu soyulmuş bütün bir soğan atın. Soğan ağır kokuyu alır.

Mobilyaları zemini çizdirmeden taşımak için ayaklarına eski çoraplar takılmalıdır. Böylece hem kolay çekilir, hem de yerler çizilmemiş olur.

Boğazınız Ağrıyınca

Boğazınız ağrımaya başlarsa, bir bardak ılık suya yarım limon suyu sıkıp, sabah akşam bu suyla gargara yapın. Bu gargaranın boğazınıza iyi geldiğini göreceksiniz.

Allerjiniz Varsa

Küpe, bilezik gibi metal takılarınız cildinizde allerjiye sebep oluyorsa, üzerlerine renksiz cila sürün. Cildinizle direk temas etmeyeceğinden allerjiye yol açmayacaktır.

Fermuarlarınız İçin

Fermuarınız tutukluk yapıyorsa, açıp kapanmasını kolaylaştırmak için fermuar dişlerinin üzerinden kurşun kalem veya benzeri birşeyle geçin.

Pirinç Pilavı Yaparken

Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atmayı unutmayın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz görünmesini sağlayacaksınız.

Bakır Eşyalarınız İçin

Bakır eşyanızın yüzeyini yeşil bakır pası kaplamışsa, bunu gidermenin kolay bir yolu var. Büyükçe bir kaba sirke doldurun ve içine bir miktar tuz atıp kaynatın. Bakır eşyanızı bu karışıma atarak sirke soğuyuncaya kadar bekletin. Sonra çıkarıp kalın bir bezle ovarak kurulayın. Böylece bakır eşyalarınız eski halini alacaktır.

Bu arada, bakırın pasının zehirli olduğunu ve bakır kapların kalaylanarak kullanılması gerektiğini de unutmamalısınız.

Ütünüz İçin...

Ütünüzün altını biraz tuzla ovarsanız, kolaylıkla kaydığını görürsünüz. Sararması halinde ise, ütü sıcakken altını bir limon parçasıyla ovuşturun. Paslı ütüleriniz için de, ütü kızar kızmaz bir beze sardığınız mum ile altını ovun. Sonra da üstüne tuz dökülmüş bir kağıtla ovarak kayganlığını sağlayın.

Peynire Uzun Ömür

Beyaz peynir buzdolabında uzun süre kalırsa sertleşir ve lezzeti bozulur. Bunun için peyniri ince yağlı kağıda sarıp bir kavanoza koyun ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Artık buzdolabında uzun süre kalabilir.

Eşarbınız İçin...

Başınızdaki eşarbın yağmur suyunu geçirmesini istemiyorsanız, basit bir işlemle onu su geçirmez hale getirebilirsiniz: Eczaneden alacağınız asit asetiğini bir miktar suya karıştırın. Bu karışıma eşarbınızı batırın ve bir süre bekletin. Eşarbınızın artık suyu geçirmez hale geldiğini göreceksiniz.

Kararan Tüller İçin

Tüllerinizi yıkamadan önce, içine bir kaç çorba kaşığı tuz attığınız suya bastırın. Kirler daha kolay çıkacaktır. Daha sonra temiz su ve sabunla yıkadığınızda ise, tül perdelerinizin bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

Sarımsak Kokusu

Sarımsak dövdüğünüz zaman havana nasıl bir koku sindiğini bilirsiniz. Bu kokuya meydan vermemek için havanın içine kağıt koyun veya sarımsağı yağlı kağıda sarın ve bu şekilde dövün.

Buzdolabı Kokusuna Vanilya

Buzdolabınızın içi kokuyorsa endişelenmeyin. Bu kokuyu gidermenin kolay bir yolu var: Az bir miktar vanilyalı soda eritip bir bezle dolabınızı silin. Artık kokudan eser kalmayacaktır.

Rugan Ayakkabılar

Rugan ayakkabıların derilerinin çatlamasını önlemek için üzerini zeytin yağı ile yağlayın. Ayrıca sıcaklık çatlamalara yol açacağından ayakkabılarınızı serin yerde tutmanız gereklidir.

Yumurta Soyarken

Bazı yumurtalar kabukları soyulurken inat ederler. Kabuk yapışır da yapışır, güzelim yumurta parça parça kopar. Bunu önlemek için yumurtaları kaynar sudan çıkarır çıkarmaz hemen soğuk suya tutun. Bakın nasıl kolay soyulacaklar.

Patates Haşlarken

Patateslerin pişerken sapsarı kalması için, pişirdiğiniz suyun içine bir tatlı kaşığı sirke koyun. Ayrıca patatesleriniz daha da lezzetli olacaktır.

Soğanın Faydaları

Soğan çok yararlıdır. A, B, C vitamini, bol fosfor ve kükürt gibi maddeler içerir. İyi bir idrar söktürücüdür, kilo verdirir, böbrek taşını ve kumu döker.

Mum Lekeleri İçin

Sofra örtüsü ya da sehpa örtüsü üzerine mum damlamışsa, bu lekeyi sakın ıslatmayın. Kuruyup sertleşmeden önce üzerine bol tuz serpin. Bekleyin, kurusun. Daha sonra sert bir fırçayla temizleyin.
 
Üst Alt