Bugün Allah Için Ne Yaptim???

berfut

New member
Her sabah, 86.400 doların yatırıldığı birbanka hesabınızın olduğunu düşünün..Ama bu, bir sonraki güne aktarılamıyor.Bir başka deyişle ,her akşam hesabınız sıfırlansın.Ne yapardınız?Her gün,hesabınızdaki parayı son kuruşuna kadarçeker, harcardınız degilmi?işte her birimiz,'zaman'isimli böyle bır banka hesabına sahibiz .Her sabah bize 86.400 sn verilir.Her gece, bize verilen bu zamanın,iyiye kullanmadığımız, zamanı silinir,Yarına aktarılmaz.Yarından da ödünç alınmaz.Her gün yeni bir hesap açar,her gece tekrar siler, boşa geçen saniyelerimizi.Günlük hakkın kullanımında başarısız olunursa,'kayıp'sadece,o başarısız kişilere aittir.Bu işin ne geriye dönüşü vardır ,ne de ilerden ödünç alınması.Bugün sahip olduğumuz kadar, yaşayabiliriz ancak.Öyleyse; iyi işler ,başarı,mutluluk ve sağlık için kullanalım bu hesabı .Zaman akıp gidiyor, saatimız sürekli çalışıyor.Sahip olduğumuz bu günü değerlendırelim..O zaman; geçmişin elemleri ile elemlenmenin,Gelecek endişesi ile hayatı zehir etmenin ne anlamı var? Bir yılın değerini anlamak istiyorsan, Sınıfta kalan ögrenciye sorBir ayın değerini öğrenmek istiyorsan, Erken doğum yapmış bir anneye sor..Bir saat nedir ki diyorsan, buluşmayı bekleyen aşıklara sor..Bir dakikayı küçümsersen, treni kaçırmış birine sor..Bir saniyeyi küçümsersen de, bir kazadan kıl payı kurtulmuşlara sor..Bir milisaniyeyi küçümsersen de,olimpiyatlarda gümüş madalya kazanmış sporcuya sor.. Madem zaman bu kadar önemli ,onun her Saniyesini, bitmez hazinelere çevirelim...Zamanımızı çok özel şeylere harcayalım...Zamanın hiç kimseyi beklemeyeceğini hatırımızdan çıkarmayalım.Dün mazide kaldı..Yarın ise, bilmezlerle dolu.Bugün ise, hesabımıza 86.400 saniyemiz yatırıldı.Gücümüzü,sabrımızı onu kullanmaya harcayalım,mutlu yarınlar için.....

bugün hakkaten ne yaptım ben?
ya abla bu saatte duygu yoğunluğu mu oluyor insanda nedir??
şiir yazasım var:)
saat olmuş 03.52...ders çalıştım..ödevimi yaptım bi şeye benzemese de..hocam kızacak bana yarın..lakin hayırlısı olsun..

Allahım yardım et.!!

selametle...
bu arada sağol abla paylaşım için..

Bende salavat okuyordum artik dayanacak gücüm kalmadi okumaya,:( bu yaziyi okudum cikmadan foruma yazmak istedim.
Allah(cc) yardimcin olsun.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks