Buda benim düğünüm olsun

dua demeti

New member
Buda Benim Düğünüm Olsun

Geliri m ey dost; ayakla rım kanasa da dikenl erden, dar kafesl erden kurtul up, kırıp zincir lerimi yine Sana geliri m. Gelmes em Sana, Sensiz likten yok olurum . Yolund a ölmek için, Seni ararke n, Sende tükenmek için geliri m. Yalınayak, başı açık dosta kavuşmanın hayali yle çıktım yola. 'Gül'e doğru savurd u rüzgâr beni. Dağın bağrındaki ateşten, kâinatı ısıtan güneşten sordum gül diyarını. "Güllerin Efendi si'nden destur almak için ne lâzım." dedim. O'nun adını duyunc a; dile geldi dağlar ve taşlar, tebessüm etti güneş. Hepsi bir ağızdan, "Teri gül kokan Gül Sultanı'ndan kabul görmek için seher kapılarının önünde kul olasın, bel kırıp boyun burasın. Hakk'a yönelip el pençe divan durasın." dedile r. Sonra, "İnsan olana saygı duyasın, kırık gönüllerde tahtla r kurasın, yaralı gönüllere muhabb etinle merhem olasın." diye nasiha tte bulund ular. "Hakk'ın sadık dostun a, hidaye tin güneşine, inayet in gözbebeğine, rahmet in timsal ine, rububi yet saltan atının dellâlına, kâinatın mualli mine, Habib-i Zîşan'a ve O'nun âline ve ashabına milyon kere salât ve selâm olsun." dedile r.

Âh Efendi m, Can Efendi m, Gül Efendi m!

Dosta giden çile dolu yollar da, getird iğin huzura, nurunu n aydınlığına muhtacım. Biliri m kılâvuzu Sensin dosta çıkan yolların, harita sı Sana emanet edilmiştir gül coğrafyasının. Günahkâr bedeni mi yüklenip azıksız bir heybey le, nuruna kavuşmak ve şefaatine ulaşmak için yöneldim kapına. Güneşin ağlayarak doğduğu bir vakitt e, sızlanışım vardır ney misali . Serin seherl erde uykula rımı kaçıran hasret in vardır. Seni ararke n rüzgâra döktüm derdim i. Sessiz bir 'âh'la kanatl andı kuşlar. Ağır ağır aktı mavi bir menzil e doğru bulutl ar. Kanaya n gül yaprak larından, yaralı bülbüllerden geldi selâmı baharın.

'Andım yine Seni her şey yâdımdan silind i
Hayali n gönlümün tepele rinde gezind i
Bu bir serap olsa da hafaka nlarım dindi
Andım yine Seni her şey yâdımdan silind i.'

Hayali ni kurdum binler ce yıl uzakta n. Bir tebessümüne hasret kaldı günahkâr bakışlarım. Sen bir serap gibisi n içimin çöllerinde; yaklaştıkça uzaklaşan, uzaklaştıkça yaklaşan ve yakan. .. Hayali n bile serinl iktir kavrul an ruhum için, hayali n bile tat verir acıyan yüreğime. Adın geldiği ve ismin can olduğu zaman cümlelerimin özüne, yok olur bütün düşmanlıklar ve savaşlar. İhtiyar dünya bin defa şahittir buna. Hz. Ömer'in öfkesi, potand a eridi Efendi m. Hz. Vahşi, günahları için gözyaşı dökmeyi Senden aldığı nâmeyle öğrendi. Gel Efendi m, bir gece yarısı cesedi me can olmak için gel, damarl arıma aşkınla dolmak için gel! Ah Efendi m, andım yine Seni her şey yâdımdan silind i.

'Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksa m
Ruhlar gibi yükselip de ufkund a dolaşsam
Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam
Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksa m.'
Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksa m. Aşkının odunda pervan eler gibi can verip yansam . Ebediy ete ayarlı kalbim i, "Ya Bâkî Ente'l-Bâkî " sırrıyla Hakk'a hediye sunsam . Kalbin i nasıl yarıp arındırdıysa melekl er, ben de Seni rehber edinip kirler imden arınsam. Rabbim'e giden yolda dünyadan firar etsem, merham etinin gölgesine sığınsam. Ürkek ceylan misali yanına sokuls am. Bir yolunu bulsam, muhabb et menbaı olan gönlüne aksam. Ve yanlış efendi lere köle olmakt an ebediy en kurtul sam. Keşke hep aşkınla oturup, aşkınla kalksa m..
'Anlasa m vuslat a ne zaman ferman gelece k
Hicran la yanan gönlüm durmad an inleye cek
İnleyip en taze hisler le hep bekley ecek
Anlasa m vuslat a ne zaman ferman gelece k?'
Anlasa m vuslat a ne zaman ferman gelece k? Beni de çağırır mı çağları delen sesin? Bir dua sonrası ay yüzünle yüzüme bakıp, "Günahkâr olsan da gel!" der misin? İçimdeki sancının adı nedir, Efendi m? Nedir beni bu zamansız mekânsız hasret e çeken, bu yüreğimdeki ağırlık, bu mücrim haliml e ötelere duyduğum iştiyak da ne?
Sadık dostun Ebu Bekir, öfkeye galip gelen Ömer, edep tacını giyen Osman, sırrını emanet ettiğin ilim kapısı Ali (r.anhu m) hürmetine, beni de kucakl a şefaatinle. Nerede dir gönlüne akan yol? Sana vuslatın şartı can mıdır söyle? Kurban olsun canım Hakk'ın yoluna, vuslatına ferman gönder Efendi m.

'Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrer ken ardından
Ne olur sana ulaşmam için kanadından
Bir tüy ver, pervaz edeyim hep ardından
Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrer ken ardından.'
Bedeni m kafes Efendi m, kalbim tutsak bir güvercin gibi titriy or kafesi nde. Uzaklığın çekilesi dert değil. İsmini ansam geceni n ıssız saatle rinde, bir cuma sabahı uykuyu beynin den vurara k duaya dursam, gül kokan bir muştuyla gelir mi melekl er? Korkuy orum bu gurbet te Sensiz kalmak tan. Yüreğim Sensiz karanlık, yüreğim Sensiz gece.. . Sana doğru kayıyor gönlümün göklerinde yıldızlar. Bir gece kirpik lerim kapans a; Sen, gül kokunu yüklenerek bir bahar edasıyla gelsen güneş gibi ısıtsan buzdan duygul arımı. Rüyalarım şeref bulsa güneşi kıskandıran cemali nle. Kur'an ilmini elinde n içsem ab-ı hayat misali . Taif dönüşü ettiğin dua hürmetine kabul görsem tarafından, Efendi m...
'Ey kupkur u çölleri cennet lere çeviren gül
Gel o bayıltan renkle rinle gönlüme dökül!
Vaktid ir, ağlayan gözlerimin içine gül
Ey kupkur u çölleri cennet lere çeviren gül.'

Ey susuz kalanl ar için parmak larından pınarlar akan Sevgil i! Yarada n, 'Habibi m' demiş Sana, "Sen olmasa ydın gökleri yaratm azdım." diye ilân etmiş âleme. Ağaçlar köklerini sökmüşler toprağın bağrından yanına gelmek için. Hurma kütüğü inlemiş rıhletinin ardından. Ey taşlarla bile konuşan Sevgil i! Bir gün gelsen bana, ağlayan gözlerimin tâ içine sürmeli gözlerinle nazar kılsan, nurun aksa gözlerimden gönlüme. Ve öylece yanara k menzil ine varsam .
'Mecnun gibi arkand a koşan kulun olayım
Bir kor saç içime ocakla r gibi yanayım
Sensiz geçen bu acı rüyâdan kurtul ayım
Mecnun gibi arkand a koşan kulun olayım.'
Eğer dünya bir nefesl ik dar mekânsa ve bu mekâna gelmek imtiha nsa kul için, Mecnun eyle beni de gerçek Leyla'ya. Hubeyb gibi, Mus'ab gibi, Enes bin Nadr gibi, Ashab-ı Bedr ve Şüheda-yı Uhud gibi.. . Candan canand an, evlâd u ıyalden geçerek Sana geleyi m. Şehadet olsun sensiz liğin bedeli . Bir kor saç ki içime, ocakla r gibi yanayım. Bu can yoluna kurban olsun ve anam-babam sana feda olsun yâ Rasula llah.
'Aklım Senden uzakta kaldığı günleri saymak ta
Ruhuma sisli-dumanlı bir kasvet yaymak ta
Göster çehreni ki güneş gur
uba kaymak ta
Aklım Senden uzakta kaldığı günleri saymak ta.'

Kalbim in çekirdeğinde incede n bir sızı; bu sızı Senden Efendi m. Sensiz likle imtiha n etmesi n beni Yarada n. Sana ulaşmak zor olsa da Sana ulaşma arzusu nu, Senden uzak kalma korkus unu içimden almasın. Bu diyarl arda vakit dolmad an, ölüm meleği emanet ini almada n, güneş guruba kaymad an vaslına ermekl e müjdelesin. Beni bensiz bıraksın; ama Sensiz bırakmasın.
'Son demde hiç olmazs a gurûbu
m tulû olsun
Gönlüm ufkunu n en taze renkle riyle dolsun
Her yanda tambur lar çalsın neyler duyuls un
Son demde hiç olmazs a gurûbum tulû olsun.'
Ah Efendi m, Can Efendi m, Gül Efendi m!

"Kefeni mi saçlarımdan giymey e başladığım şu demde", Sana döndüm yüzümü. "Zaifem, bîkesem âcizem, alîlem, medet cûyem ziderg ah et ilâhî." Dualarım, hep Senden yana. Fidanl arı bile yeşertir gözyaşlarım. Kapanırken bu âlemde gözlerimde perdel er, Sen tut elleri mi. Öyle bir alayla gel ki beni almaya, sümbüller, nergis ler, lâleler eşlik etsin endamına. Her taraft a tambur lar çalsın, neyler duyuls un, rüzgâr gül kokunu kâinata savurs un. Ağaçlar, yaprak lar bu neşveyle düğün meclis i kursun . Bari son demimd e ruhum huzurl a dolsun . Neyin eksik olur Ya Rabbim, bu da benim düğünüm olsun. ..

alıntı...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks