Biz mekandan değil, Makamdan koculduk!

cah

New member
her bireyin hikayesi Adem babamızın yaratılması ile başlamıştır...
Öncelikle İnsanın yaratılma maksadı yahut gayesi hakkında Kuranı kerimde Allah'' bir iş ortaya koymak için neden ihtiyacı ancak yaratılmışlar içindir, benim bir iş yapmam için bir nedene ihtiyacım yoktur'' bilgisini verir.Bu bilgi çok önemlidir zira Allahı tasavvur ederken her insan kendinden yola çıkar ve elbette hatalara düşer, zira insan yaratılmıştır ve yapacağı her fiil yahut iş için nedene ihtiyaç duyar.NEDENE İHTİYACI OLMAYAN BİRTEK ALLAHTIR.
Bu bağlamda bakılınca insanı ancak bana kulluk ibadet etsin diye yarattım ayeti kerimesinin anlaşılmasında bana göre küçük bir anlam kayması meydana gelmektedir .Bu ayeti kerimede Allah, insana , sen benden başkasına ibadet ,kulluk etme birtek bana et, demektedir...
Tartışma faslında meleklerin itiraz ettiği nokta da zaten İnsanın onlar gibi ibadet edemeyeceği konusundadır, Melekler olayı ibadet gözlüğü ile algılamaktalar ve şaşırmaların sebebi budur.Allah onların itirazına ''sizin bilmediğinizi bilen benim demiştir ve Melekler Ademe secde etmişlerdir...Daha sonra Ademe bilgi öğretilince imtihan edilmiş ve Meselenin sadece ibadet değil, bilgi içerikli de olduğu Meleklere gösterilmiş ve bu üstünlüğünden dolayı Ademe hayranlık ile secde etmişlerdir...
İblisin itiraz gerekçesi, HAK yönünden idi kendince, zira o Ademin bedenine bakınca toprak bazlı bir varlık gördü ve 'beni alevsiz ateşten (yani enerjiden) yarattın, enerji maddenin en üst formudur, toprak ise enerjinin dönüşerek ortaya çıkan en alt formudur...iblis itiraz ederken, kendi algısına göre haklıydı, zira Allah alemleri Hak ve Adalet ile yönetir, üstün olan enerjinin, aşağı olan toprağa secde etmesine itiraz etti...ve Allah onuda uyardı Melekleri uyardığı gibi, 'senin bilmediklerin var, itiraz etme, iş senin gördüğün gibi değil '' dedi iblis ısrar etti ve lanetlendi...
Meleklerin görmediği şey Ademdeki bilgi iken, iblisin görmediği şey Ademin varlığında ki RUH idi, o sadece maddi bağlamda baktı, RUH sözkonusu olunca(çünkü o başlangıcı olmayandandır) Adem iblisten üstün oldu.Ademi
iblis karşısında üstün kılan şey RUH idi.Ve yaratılmışlar arasında Ademe üflenen gibi bir Ruh üflenmemiştir..Ademi özel ve biricik yapan özelliği bu idi...

Evet gülayşe kardeşim, Melekler kendi ibadetlerine bakıp, sonra ademevlatlarına baktılar ve çok şaşırdılar...dikkat edilirse meleklerinkisi itiraz değil secdeye, sadece şaşkınlıklarını beyan ediyorlar...
iblis ise itiraz ediyor, iblisin iddiası bilgi konusunda değildi, maddi değer bağlamında itiraz etti...ve daha değerli olduğunu iddia etti...Ruhu bilmediği için...
Melekler nurdan yaratılmış,iblis ve cinler ise, enerjidenAdem ise Ruh cevherli bir varlık olarak yaratıldı...
Burada bir önemli konu daha varki o ise iblisin kovulduğu yerdir...
dikkat edilirse iblis MEKANDAN kovulmadı, MAKAMDAN kovuldu...
ve iblis isyanının sebebi olarakta haşa Allaha iftira attı, madem sen beni isyan ettirdin..dedi...isyanından dolayı yükseltilmiş makamdan kovuldu lakin lanetlenmemişti...iblisi lanetleyen unsur bana öyle gekliyor ki onun Allaha iftira atmasıdır...
Ademle Havvada isyan ettiler ve onlarda kovuldular, kovuldukları yer Mekanmadır, MAKAMMIDIR iyice düşünülmeli...onlar kovulunca bu isyanlarının suçunu kendilerinde buldular böylece lanetlenmekten kurtuldular...
Bu bağlamda ortaya çıkan şey, İsyan etmek kovulmayla cezalandırılıyor,
iftira etmek ise lanetlenme sebebidir...
aman dikkat kardeşler, İFTİRA etmekten hem kendinizi hemde sevdiklerinizi koruyunuz...isyan edince, tevbe edilir inşallah kabul edilir...Ya Allahın lanetine müstehak olanı kim nasıl kurtarabilir....???

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks