@Mehmetb
"Az kullanilan dolayisiyla az basinca ugrayan disler elbetteki gelisimini tamamlayamaz ve ya cok ufak kalarak etten disari cikamaz yada yarim cikar ve egrilir. Buda diger dislere yada dis etlerine baski yaparak agrilara sebep olur. Bu bu kadar basittir ve hangi gezegene gitsen degismez. "
Ben de sana zaten bunu anlatmaya çalışıyorum"
Hayir bunu anlatmaya falan calismiyorsun. Aynen su cümleyi kullanmistin:
"Hayır, bu genetiktir, bu, herhangi bir hastalık (mesela grip) gibi fiziksel etmenlerle ilgili değildir"
Sen acik sekilde bunun genetik oldugunu fiziksel etmenlerle alakali olmadigini söyledin bense fiziksel etmenlerle ilgisini ispatladim. Ve sen simdi ben de onu anlatmaya calisiyorum falan diyorsun!
Sen 20lik disi genetik yaparsan ben seni artik nasil ciddiye alayim Mehmetcim.
"insanların atalarından yüzbinlerce yıl boyunca kullnılmış olan bu dişler"
Tam bir sacmalik. Neden bahsettigini bile bilmiyorsun. Zira 20lik disler farkli cins disler degildir ki sen onu atalardan kalma dis falan diyebiliyorsun!
20lik dis bölgeden bölgeye kisiden kisiye farklilik arzeden bir distir. 20lik dis aslina organizmanin ihtiyaci olan bir distir ama beslenmede dogalligi bozan insanlar diger organlari oldugu gibi dislere de zarar veriyorlar. Olay budur! Ne evrimi ne atalari!
bu olay gayet normal olan dislerin gelismemesi ve anormal olmasidir. Ayni basketbol oynayan cocugun boyunun daha cok uzamasi yada uzamamasi gibi. Basit bir olusumu hangi mantiga dayanarak evrime delil yaparsin. Böyle giderse seni mahkemeye verebilirim.
"Bana evrimle cevap vermiş oldun."
Ben 20 yasina kadar olan olaylardan, bölgesel farkliliklardan ve bünyeden bahsettim. Yazimda evrimden bahsetmek bir yana evrimin E sini bile cagristiracak bir sey söylemedim. Yani E dese birisi "Evrim" akliniza geliyor. Dislerdeki gelisim tipki kaslardaki gelisime benzer. Kaslari calistirirsa kaslar büyür. Dislerde de böyledir. Bir insan hic disini kullanmasa, yemek yemese (farzedelim ki acliktan ölme yok!) tüm disleri 20lik dis gibi olur. Allah askina söyle
BUNUN EVRIMLE NE ILGISI VAR! (tebrik ederim Mehmetcigim beni cildirtmayi basardin, brawo herkes basaramaz )
"2. maddede de sorun yok, zaten verdiğim linkte bunlar anlatılıyor"
Anlatiliyorsa nicin hala evrim falan diyorsun!
"Bunlar 20 yaş dişinin çıkmasının genetik olmamasını nasıl sağlar? Onu söylersen..."
Yukariya bak.
"Ayrıca sen bana bikaç yüzyıl önce bu sorunun olmadığını mı savunuyorsun? Bu mu iddianız? Doğğru değilse, 20 yaş dişleri eskiden de (sanayi devriminden önce) çıkıyorsa, yenilgiyi kabul edecek misiniz? İstediğiniz kadar diş doktoruna sorun... Buyrun"
Gerci yukaridaki yazdigim seyler fazla bile ama yinede tekrarlayayim:
ben yoktu diye iddiada bulunmadim. Hatta bu sorun muhtemelen daha az vardi dedim. Bunu derken dogal beslenen bölgelerde bu sorunun az görülmesini örnek gösterdim. Mehmetcigim neredeyse saclarinin uzmamasini dahi evrime örnek göstereceksin.
"Besin ögütmesinde artma yaptigini kim söyledi? (Yukarida yeterince acikladim)"
E sorun da burda başlıyor ya... Peki neden onlar orda? "
Kardesim sorun dislerde degil, o disleri abur cubur yiyerek körelten biz "insanlar" da anlatabiliyormuyum? Dis saglam biz beslenmesini bilmiyoruz. Bu konuda onlarca belgesel yapildi. Artik hazir gidalar sagliksiz yiyecekler hamurlu gidalar tüketiliyor. Bu da dis sagligini olumsuz etkiliyor. Olay budur.
"ayrıca kaynak ntv değil, nature dergisidir."
natur dergisindeki YORUM yazilarini düsünüp degerlendirmek yerine sirf "natur" diye oldugu gibi kabullenmen bana pek saglikli gelmedi. Natur dergisini okurken "yorum" ile "bilgiyi" ayir etmeni ögütlerim. Natur dergisi gibi dergilerdeki yorum hatalarini benim kücük yegenim bile görüyor artik!
"Ki çok olası bir tahmin çünkü dişçiler de pek yoktu "
Discilik tarihi taaa Misir medeniyetine dayanmaktadir. Hatta bazilari ondan öncesine de dayandirir. Ilk yazili dis hekimligi tarihi ise MÖ 400 yillar civarinda yasamis Hipokrat ile baslar. Bu dönemde bircok rahatsizlik tedavi ediliyordu. Yani dis ile ilgili tüm gözlemlerini yazan Hipokrat nedense 20lik dis sorununu atlamis!
(Mehmetcigim gülücüklerime alinmiyorsun umarim)
Arkada