Z
zeynep_hearty
Guest
Bir kişinin sadece kıyafetine bakılarak kişiliği hakkında yorum yapılabilir mi?
kıyafete göre yorum yapmak ölmüş kardeşinin etini yemek gibidir.Peygamberimiz bunu ona benzetiyor.
bu da bir nevi gıybet sayılıyor zaten.o kişi hakkında yaptığın yorumu yüzüne de söyleyebiliyo musunuz?sui zan çok kötü bir şey.ve insanların kıyafetleri asla onların kişiliklerini göstermez.zaten her insan özünde iyidir.o hadis gıybet için değilmiydi? benmi yanlış hatırlıyorum acaba
bence bu kıyafete göre değerlendirme konusu çok değişik yönlerden düşünülebilir.
mesela siz dışarıda aşırı derecede açık seçik giyinmiş bir bayan hakkında ne düşünürsünüz?ve ya başı kapalı birisi hakkında ne düşünürsünüz?ben ikisi hakkında da hiç bir şey düşünmem.sonuçta onları tanımıyorum.kişiliklerinin nasıl olduğunu bilemem.ama bir de insanların yüz ifadesi bazan kişiliği ele verebilir.
Ne giyim kuşama, ne de yüz ifadesi,jest,mimik vb. 'ne bakarak insanların karakterleri hakkında doğru bir yargıya varabiliriz.Zira genel hükümlere varabilmek cüzzi tanınmaların ardından gelişebilecek bir durumdur.Özeli aşmadan genel hakkında bir belirleme yapmak; olsa olsa varacağı yönü tahmin edilemeyen bir oka bakıp durmak demektir.
Bir insanın kıyafetine bakılarak kişiliği hakkında yorum yapılamaz.
Zira kişilik;
İnsanları birbirlerinden farklı kılan , kendisi ve çevresindekilere bakış acıları ,onlarla kurabildiği ilişki düzeyleri ve tepkilerini kapsayan çeşitli ortamlarda kendini gösteren bedensel, düşünsel ve ruhsal özelliklerdir...Ama bir kimsenin giyim tarzından yada konuşma şeklinden mimiklerinden karakterinin nasıl olduğunu hakkında tahmin yada bir önizlenim elde edinebiliriz..