Bilen çıkacak mı acaba???

khan19556

New member
Bir öğrencim şöyle bir soru sordu.

"E" harfi ile başlayan 3 tane meyve söyleyebilir misiniz?

Ben bulamadım arkadaşlar; bir de siz düşünün...

bunu ciddenmi soruyon iş olsun diyemi :)
erik,elma,enginar 3 tane yeter sanırım... ;)

caktırma davayı :) yoksa bu konu uzar...;)
3ncü meyva -evlat

Elma,Erik.Kabak dermisim :D saka saka hocam cevabi bizde merakla bekliyoruz.;)

Cevabı beyaz ışık kardeşim vermiş zaten..3.meyve evlat olacak..Bizim meyvemiz olduğu için..
Aslında bi kelimenin ikinci anlamını kullanıcaksa mesela çocuk yerine evlat denilecekse buna hiç gerek yok...Ben bir meyve ismi biliyorum..İzmir'de kızılcık meyvesine ''Ergen'' derler..
;)

Bende çok düşündüm ama bulamadım.

Ergen dediğinizde memleket çapında bilinmiyor yani cevap kabul edilmez :D

Elma , Erik , Ekmek ağacı

Ekmek Ağacı (Artocarpus İncisa Non Seminifera):

Anavatanı henüz kesin olarak bilinmeyen bir meyve olup, ağacı 10-12 m. kadar büyür ve çevresi bazen 3 m. ye kadar çıkabilir. Dalları yatay ve kabukları kurşuni renktedir. Gövdesinde açılan yaralardan latekse benzer bir sıvı akar ve bundan da kuş tutmak üzere ökse yapılır. Yaprakları yıldız şeklinde, 25-50 cm. boyunda ve en genç dalların ucundadır. Meyvesi bir kavun iriliğinde, dış rengi sarı-yeşil, ağırlığı ortalama 1-3 kg. kadar ve üzerinde düzensiz serpili pullar vardır. Yetişmesi için tropik bir iklime ihtiyacı olan ekmek ağacı özellikle kuvvetli toprakları sever. İyi bakılırsa 700 m. yüksekliğe kadar iyi meyve verebilir. Üretilmesi köklerinden yayılan filizler aracılığı ile yapılır ve altı yaşına geldiği zaman 6 m. yüksekliğini bularak, bütün sene ürün verir. Meyvenin eti açık sarı olup içeriğinde % 25 kadar nişastalı maddeler içerir.

Anamurda yetişiyormuş.

69.jpg

Elma , Erik , Ekmek ağacı

Ekmek Ağacı (Artocarpus İncisa Non Seminifera):

Anavatanı henüz kesin olarak bilinmeyen bir meyve olup, ağacı 10-12 m. kadar büyür ve çevresi bazen 3 m. ye kadar çıkabilir. Dalları yatay ve kabukları kurşuni renktedir. Gövdesinde açılan yaralardan latekse benzer bir sıvı akar ve bundan da kuş tutmak üzere ökse yapılır. Yaprakları yıldız şeklinde, 25-50 cm. boyunda ve en genç dalların ucundadır. Meyvesi bir kavun iriliğinde, dış rengi sarı-yeşil, ağırlığı ortalama 1-3 kg. kadar ve üzerinde düzensiz serpili pullar vardır. Yetişmesi için tropik bir iklime ihtiyacı olan ekmek ağacı özellikle kuvvetli toprakları sever. İyi bakılırsa 700 m. yüksekliğe kadar iyi meyve verebilir. Üretilmesi köklerinden yayılan filizler aracılığı ile yapılır ve altı yaşına geldiği zaman 6 m. yüksekliğini bularak, bütün sene ürün verir. Meyvenin eti açık sarı olup içeriğinde % 25 kadar nişastalı maddeler içerir.

Anamurda yetişiyormuş.

69.jpg

abla atışmanın ortasında iyi gitti ekmek ağacı:):23_43_14: :4_17_3:

selametle...

Fridevs kardeşim ekmek ağacını ben bi defa konya'da görmüştüm..Hatta dalından koparıp arasına kıyma koyuyolar ''Etli Ekmek'' oluyo..Taze taze yiyosun..:D:D:D

Niye alay ediyorsunuz ya :mad: . Ben çok ciddiyim . Tropik meyveler yazın Anamura hoşgeldiniz linki var orayı tıklayın görün. Aynı yazıyı bulamazsanız öyle dalga geçin.:rolleyes: .Sizede bulduk meyve beğendiremedik.:D :D :D :D :D

Sizin ekmeklerde epey taze görünüyor hani.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks